| νεα μελισια | |
|
+11thomas_k Αρης gemininea neleot drakos granazis Αγγελής60 spithoyras beteranos NINAS panagiotakis 15 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Κυρ Ιαν 27, 2013 10:09 am | |
| Πατριωτη thomas_k αν τα εβγαλες τα χαρτια στη θεσσαλονικη πηγες στην Διευθυνση αγροτικης αναπτυξης που ειναι στην Παπαναστασιου η καπου αλλου ?
granazis ..<< για το βιβλιο που γραφουν τα φαρμακα>> ..πρεπει να τους το θυμισεις οταν πας για το μελισσοκομικο βιβλιαριο η σε καθοδηγουν αυτοι για το που να πας και τι να κανεις??
NINAS σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια. | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Κυρ Ιαν 27, 2013 10:36 am | |
| - granazis έγραψε:
Το ξερεις αυτο που λεει.....<<ειναι πολλα τα λεφτα Αρη....>>.....????? 150 μελισσοσμηνη πουλεισα το καλοκαιρι... !!!!! Και ναι μεν στο γραφειο στην περιοχη μου δεν ειχαμε κανενα προβλημα........ ΑΛΛΑ.. !!! Εκει που ηθελε να τα παει ο αγοραστης... αρηθηκε η γεωπονος οχι μονο να του βγαλει Μ.Β.... αλλα και να τα ΔΕΧΤΕΙ..!!! ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...!!! της αν δεν ειχαν ολα αυτα τα χαρτια... Ετσι λοιπον αναγκασε και τους <<δικους>> μου να ξεσκονισουν τα χαρτια τους και να γινουν ολα οπως τα ειπα... Ακομη και για το φορτηγο που θα τα μετεφερε ζητησαν την αδεια να δουν αν ειναι χαρακτηρισμενο.. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ....!!! Και ενα ακομη...!! Απο εμπειρια της ηλικιας....το λεω... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ... ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ... γιατι αμα μπλεξεις..!!! Δεν ξερω ποσσες κουμαριες καμαρωτες θα μετρισεις...!!! αλλα ποσα απιδια εχει ο σακος..!!! σηγουρα θα τα μετρισεις...!!! και ενα ενα μαλιστα..!!! Σωστότατος ο granazis Και μήπως κάποτε πρέπει να μετράμε και τα κούμαρα και τις κουμαριές ένα-ένα, μήπως και πάνε κάπως τα πράγματα σε μία σειρά ;;; Και απο εμάς εξαρτάται να στρώσουμε λίγο. Καλό είναι να ξέρουμε το τι ΠΡΕΠΕΙ να ζητάμε και τι να δίνουμε. Και να αρχίσουμε να το εφαρμόζουμε. Ας γίνει επιτέλους ένα βήμα. Μόνο ένα. Και όχι να μην δεχόμαστε ούτε καν να το ακούσουμε. | |
|
| |
gemininea Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 135
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Κυρ Ιαν 27, 2013 1:36 pm | |
| Επειδή κανένας δεν μου απάντησε στην προηγούμενη ερώτηση " τι ακριβώς σημαίνει αυτο το χαρτί? πως εκδίδεται και απο ποια νομοθεσία ορίζεται?" δεν μπορώ να συνεχίσω μια "θεωρητική" συζήτηση.Έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα για να κάνεις κάτι χρειάζεσαι ένα τσουβάλι άχρηστα και ανούσια χαρτιά ,ας προστεθεί άλλο ένα....τι πειράζει.... | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Κυρ Ιαν 27, 2013 5:33 pm | |
| - gemininea έγραψε:
- Επειδή κανένας δεν μου απάντησε στην προηγούμενη ερώτηση " τι ακριβώς σημαίνει αυτο το χαρτί? πως εκδίδεται και απο ποια νομοθεσία ορίζεται?"
δεν μπορώ να συνεχίσω μια "θεωρητική" συζήτηση.Έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα για να κάνεις κάτι χρειάζεσαι ένα τσουβάλι άχρηστα και ανούσια χαρτιά ,ας προστεθεί άλλο ένα....τι πειράζει.... Εχω τη εντυπωση οτι στα προηγουμενα ποστ ακριβως εξησα τι ακριβως ειναι αυτο το <<χαρτι>> και απο που εκδιδετε....... αρα οπως λεει και η διαφημηση..... τι δεν καταλαβαινεις...???? Αν νομιζεις πως καποιος εδω μεσα σε δουλευει για να περνα την ωρα του ...!!! δεν εχεις παρα να πας σε ενα μελισσοκομικο γραφειο και να τους ζητισεις να γινουν ολα τυπικα και υπευθηνα... με την υπογραφη τους.... !!!!! Σε πληροφορω οτι αυτα που λεω εγω ...... θα σου φανουν ... παιχνιδακι...!!!! Ουτε μπορεις να φανταστεις που φτανει η<< κουμαρια τους>>..!!!! Το ΠΜ μου ειναι ανοιχτο... για να μην το κανουμε πεδιο αντιπαραθεσης ... στηλε ..τηλ και θα στο εξηγισω....!!! | |
|
| |
thomas_k Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 19
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Κυρ Ιαν 27, 2013 8:32 pm | |
| - spithoyras έγραψε:
- Πατριωτη thomas_k αν τα εβγαλες τα χαρτια στη θεσσαλονικη πηγες στην Διευθυνση αγροτικης αναπτυξης που ειναι στην Παπαναστασιου η καπου αλλου ?
granazis ..<< για το βιβλιο που γραφουν τα φαρμακα>> ..πρεπει να τους το θυμισεις οταν πας για το μελισσοκομικο βιβλιαριο η σε καθοδηγουν αυτοι για το που να πας και τι να κανεις??
NINAS σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ... ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΙΜΕΗ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Κ ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ 62 ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΝ 2 ΟΡΟΦΟ ΤΟ ΤΗΛ. ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ 6**οχι *τηλ!!! ΦΙΛΗΠΟΣ. | |
|
| |
Αρης Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 45
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Τρι Ιαν 29, 2013 10:08 pm | |
| - granazis έγραψε:
- Αρης έγραψε:
- Παιδια πιστοποιητικα και κουμαριες καμαρωτες! Βρειτε εναν σοβαρο ανθρωπο, παρτε οσα μελισια θελετε και καντε την δουλεια σας! Το λεω αυτο γιατι ειμαι λιγο καχυποπτος! Πως θα εισαι σιγουρος οτι τα μελισια που πηρες ειναι απο την ελεγμενη κυψελη; Θα πρεπει να εχει εξεταστει ολο το μελισοκομειο! Εγω δεν ξερω καποιον που να κανει και τα τελευταια 2 χρονια που ασχολουμαι εχω γνωρισει αρκετους μελισοκομους!
Το ξερεις αυτο που λεει.....<<ειναι πολλα τα λεφτα Αρη....>>.....????? 150 μελισσοσμηνη πουλεισα το καλοκαιρι... !!!!! Και ναι μεν στο γραφειο στην περιοχη μου δεν ειχαμε κανενα προβλημα........ ΑΛΛΑ.. !!! Εκει που ηθελε να τα παει ο αγοραστης... αρηθηκε η γεωπονος οχι μονο να του βγαλει Μ.Β.... αλλα και να τα ΔΕΧΤΕΙ..!!! ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...!!! της αν δεν ειχαν ολα αυτα τα χαρτια... Ετσι λοιπον αναγκασε και τους <<δικους>> μου να ξεσκονισουν τα χαρτια τους και να γινουν ολα οπως τα ειπα... Ακομη και για το φορτηγο που θα τα μετεφερε ζητησαν την αδεια να δουν αν ειναι χαρακτηρισμενο.. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ....!!! Και ενα ακομη...!! Απο εμπειρια της ηλικιας....το λεω... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ... ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ... γιατι αμα μπλεξεις..!!! Δεν ξερω ποσσες κουμαριες καμαρωτες θα μετρισεις...!!! αλλα ποσα απιδια εχει ο σακος..!!! σηγουρα θα τα μετρισεις...!!! και ενα ενα μαλιστα..!!! Λοιπον Κωστα σημερα το πρωι πηγα στην Περιφερεια ανατολικης Αττικης Αττικης και ρωτησα για το θεμα μου ειπαν την διαδικασια ως εξης βρισκεις τον μελισοκομο παιρνεις τα μελισσια με τιμολογιο και τελος τιποτα αλλο! Οταν δε τους ρωτησα για το πιστοποιητικο υγειας με κοιταγαν λες και ημουν απο το διαστημα! Μετα εφυγα και πηγα στη Θηβα και μου ειπαν τα ιδια ακριβως και οταν τους ειπα παλι για πιστοποιητικο μου ειπαν οτι ειναι αναλογα την περιπτωση χωρις να διευκρινησουν ποια! Τωρα τι να πω ρε φιλε επεσες στην περιπτωση!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Αρης στις Τρι Ιαν 29, 2013 10:14 pm, 1 φορά | |
|
| |
Αρης Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 45
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Τρι Ιαν 29, 2013 10:13 pm | |
| - NINAS έγραψε:
- granazis έγραψε:
Το ξερεις αυτο που λεει.....<<ειναι πολλα τα λεφτα Αρη....>>.....????? 150 μελισσοσμηνη πουλεισα το καλοκαιρι... !!!!! Και ναι μεν στο γραφειο στην περιοχη μου δεν ειχαμε κανενα προβλημα........ ΑΛΛΑ.. !!! Εκει που ηθελε να τα παει ο αγοραστης... αρηθηκε η γεωπονος οχι μονο να του βγαλει Μ.Β.... αλλα και να τα ΔΕΧΤΕΙ..!!! ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...!!! της αν δεν ειχαν ολα αυτα τα χαρτια... Ετσι λοιπον αναγκασε και τους <<δικους>> μου να ξεσκονισουν τα χαρτια τους και να γινουν ολα οπως τα ειπα... Ακομη και για το φορτηγο που θα τα μετεφερε ζητησαν την αδεια να δουν αν ειναι χαρακτηρισμενο.. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ....!!! Και ενα ακομη...!! Απο εμπειρια της ηλικιας....το λεω... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ... ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ... γιατι αμα μπλεξεις..!!! Δεν ξερω ποσσες κουμαριες καμαρωτες θα μετρισεις...!!! αλλα ποσα απιδια εχει ο σακος..!!! σηγουρα θα τα μετρισεις...!!! και ενα ενα μαλιστα..!!! Σωστότατος ο granazis Και μήπως κάποτε πρέπει να μετράμε και τα κούμαρα και τις κουμαριές ένα-ένα, μήπως και πάνε κάπως τα πράγματα σε μία σειρά ;;; Και απο εμάς εξαρτάται να στρώσουμε λίγο. Καλό είναι να ξέρουμε το τι ΠΡΕΠΕΙ να ζητάμε και τι να δίνουμε. Και να αρχίσουμε να το εφαρμόζουμε. Ας γίνει επιτέλους ένα βήμα. Μόνο ένα. Και όχι να μην δεχόμαστε ούτε καν να το ακούσουμε.
NINAS Δικιο εχεις και απολυτο μαλιστα δεν το συζητω! Αλλα οταν πας να ρωτησεις τι χρειαζεται και αλλα σου λεει μια υπηρεσια αλλα η αλλη! Τι κανεις και σου λεω για υπηρεσιες οχι για αναρτησεις στο δικτυο που μπορει να τις γραφει ο οποιοςδηποτε! | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Τετ Ιαν 30, 2013 12:46 am | |
| Αρη.. κανε ενα κοπο ακομη και ρωτισε και στην κτηνιατρικη υπηρεσια....!!
Αν μπορεσω να το σκαναρω.... θα το ποσταρω να το δεις...
| |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Τετ Ιαν 30, 2013 7:07 pm | |
| Θα συμφωνήσω με τον Αρη .Η διαδικασία είναι αυτή που αναφέρει και τίποτα παραπάνω.Τώρα αν κάποιοι θέλουν και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του κηφήνα που γονιμοποίησε την βασίλισσα ή τα πολιτικά φρονήματα της λάρβας .....ας συνεχίσουν να διυλίζουν τον κώνωπα.... | |
|
| |
myrtos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 224
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Τετ Ιαν 30, 2013 9:12 pm | |
| Εγω νομιζω οτι ενα πιστοποιητικο υγειας ειναι απαραιτητο και ασχετα απο αγοραπωλησιες πιστευω οτι ολοι οι μελισσοκομοι πρεπει να ελεγχουν την υγεια των μελισσοσμηνων τους στελνωντας δειγμα γονου και μελισσων σε εργαστηριο και οχι μονο εμπειρικα. Μη ξεχνατε οτι η μελισσα αρπαει ασθενειες και απο μακρυα π.χ. με τη λεηλασια ενος αρρωστου σμηνους.
Μην τα παιρνουμε ολα τοσο αψηφιστα γιατι αν καποιος την πατησει απο αρρωστα μελισσια αλλου μελισσοκομου θα καταστραφει και δε θα ξερει πως. Καποιοι περιμενουν απο αυτα να ταϊσουν τις οικογενειες τους. Μπορει για καποιους να φαινεται παραπανω φασαρια αλλα το σωστο και το ηθικο ειναι αυτο.
Εγω οταν πηρα τα δικα μου δεν ηξερα καν τι ειναι αυτο το πιστοποιητικο αλλα και αργοτερα που καπου ειδα να αναφερεται το θεωρησα κι εγω "μουφα". Ετσι οπως εξηγει τη διαδικασια ο granazis νομιζω οτι ειναι πολυ σωστο να ελεγχονται δλδ τα μελισσια που ειναι προς πωληση απο επισημο φορεα και να ελεγχονται επισης ( δεν ξερω αν περιλαμβανεται) και για καταλοιπα απαγορευμενων ουσιων μηπως καμια φορα ελεγχθει και το θεμα των θεραπειων μιας και ο καθενας ριχνει οτι βρει απο τακτικ- μαβρικ μεχρι και ακουαφορτε αν νομιζει οτι ειναι ενταξει.
Μακαρι να γινοταν υποχρεωτικο για ολους να γινεται ενας ελεγχος υγειας των μελισσιων τους καθε χρονο. Στα τοσα που πληρωνουμε τωρα τελευταια τσαμπα και βερεσε νομιζω οτι αυτο ειναι κατι που ειναι απαραιτητο για να ξερει και ο καθενας μας οτι και τα δικα του μελισσια ειναι υγειη αλλα και των γειτονων του μελισσοκομων | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Πεμ Ιαν 31, 2013 12:20 am | |
| | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Πεμ Ιαν 31, 2013 12:24 am | |
| | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Πεμ Ιαν 31, 2013 3:34 pm | |
| Μετά την ανάρτηση του Granazis, ο οποίος έκλεισε ένα μεγάλο ερωτηματικό, και μας έδωσε μια πολύ σημαντική πληροφορία που αμφιβάλω αν και οι των Νομαρχιών την ξέρουν, και αν την ξέρουν θα πρέπει να την επιβάλλουν, θα πρότεινα στον Melissologia administrator, να αλλάξει τον τίτλο του θέματος για να διευκολύνεται ο καθένας να το βρίσκει. Ευχαριστώ Granazis.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την NINAS στις Σαβ Φεβ 02, 2013 7:54 pm, 1 φορά | |
|
| |
mkosmas21 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 15
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Πεμ Ιαν 31, 2013 7:33 pm | |
| Να θέσω το εξής ερώτημα. Εγώ που αγόρασα τα μελίσσια έχω το πιστοποιητικό για την ομαλή κατάσταση των μελισσοσμηνών μου , αλλά κάπου θα τα πάω δεν θα τα αφήσω σε εκεί..
Στο νέο σημείο κανένας δεν μπορεί να μου εγγυηθεί ότι δίπλα δεν θα υπάρχει άρρωστο σμήνος, με αποτέλεσμα να κολλήσουν και τα δικά μου.
Το καλύτερο χαρτί για εμένα είναι ένας έμπειρος μελισσοκόμος μαζί μου την ώρα της αγοράς. | |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Πεμ Ιαν 31, 2013 7:55 pm | |
| Ok ας εμβαθύνουμε ....... 1)το έντυπο (που για πρώτη φορά βλέπω) Γράφει "μητρώο φαρμακευτικής αγωγής εκμετάλλευσης" υπάρχει και άλλη σελίδα που αναφέρει ότι τα μελίσσια εξετάστηκαν και είναι υγιεί ?
2) Στο κάτω μέρος του εντύπου γράφει ότι οποιοδήποτε φάρμακο δοθεί πρέπει να δηλωθεί στο παρών μητρώο .Άρα αφήνεται καλή τη πίστη στον μελισσοκόμο να δηλώσει τα φάρμακα που βάζει στα μελίσσια του .(πάω στοίχημα ότι το 99,9% των μητρώων θα είναι κατάλευκο)
3)Μελίσσια που εξετάστηκαν τον Απρίλιο και πιστοποιήθηκαν υγιεί , θα εξακολουθούν να είναι και μετά απο 2-3-4-5 μήνες?
4) Οκ πιστοποίησες τα μελίσσια σου και 10 μέρες μετά τα έφερες στην Εύβοια δίπλα στα δικά μου που έχουν απο πιτυρίδα μέχρι Αμ. σηψηγονία, πως μπορείς να το ξέρεις ?πώς μπορείς να προστατευτείς?Πήγαν τζάμπα οι κόποι σου,οι αναλύσεις και ότι έχεις κάνει?
Μέ λίγα λόγια Καλά είναι αυτά που λέτε άλλα είναι ουτοπίες , ανεφάρμοστα και αναποτελεσματικά.
ΜΠΟΡΕΙ να γίνει νόμος που θα επιβάλει
α)ανα τρίμηνο έλεγχο ? β)τα ελεγμένα μελίσσια να φέρουν ειδική σήμανση? γ)την ακύρωση του μελισσοκομικού βιβλιαρίου και την κατάσχεση των μελισσιών αν δεν κάνεις τους ελέγχους? δ)την υποχρεωτική δήλωση ακόμα και ενος μελισσιού ? ε)την τήρηση μητρώου για κάθε μελίσσι?
τότε θα υπάρχει αποτέλεσμα και μόνο τότε θα έχουν σημασία αυτά που λέτε, μέχρι τότε απλά φλυαρούμε ....... | |
|
| |
mkosmas21 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 15
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Πεμ Ιαν 31, 2013 8:08 pm | |
| Σωστός gemininea.
Κανένας δεν μπορεί να σε εξασφαλίσει αν δεν γίνονται συχνοί και αποτελεσματικοί έλεγχοι.
| |
|
| |
Αγγελής60 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 574
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Πεμ Ιαν 31, 2013 8:13 pm | |
| - gemininea έγραψε:
- Ok ας εμβαθύνουμε .......
1)το έντυπο (που για πρώτη φορά βλέπω) Γράφει "μητρώο φαρμακευτικής αγωγής εκμετάλλευσης" υπάρχει και άλλη σελίδα που αναφέρει ότι τα μελίσσια εξετάστηκαν και είναι υγιεί ?
2) Στο κάτω μέρος του εντύπου γράφει ότι οποιοδήποτε φάρμακο δοθεί πρέπει να δηλωθεί στο παρών μητρώο .Άρα αφήνεται καλή τη πίστη στον μελισσοκόμο να δηλώσει τα φάρμακα που βάζει στα μελίσσια του .(πάω στοίχημα ότι το 99,9% των μητρώων θα είναι κατάλευκο)
3)Μελίσσια που εξετάστηκαν τον Απρίλιο και πιστοποιήθηκαν υγιεί , θα εξακολουθούν να είναι και μετά απο 2-3-4-5 μήνες?
4) Οκ πιστοποίησες τα μελίσσια σου και 10 μέρες μετά τα έφερες στην Εύβοια δίπλα στα δικά μου που έχουν απο πιτυρίδα μέχρι Αμ. σηψηγονία, πως μπορείς να το ξέρεις ?πώς μπορείς να προστατευτείς?Πήγαν τζάμπα οι κόποι σου,οι αναλύσεις και ότι έχεις κάνει?
Μέ λίγα λόγια Καλά είναι αυτά που λέτε άλλα είναι ουτοπίες , ανεφάρμοστα και αναποτελεσματικά.
ΜΠΟΡΕΙ να γίνει νόμος που θα επιβάλει
α)ανα τρίμηνο έλεγχο ? β)τα ελεγμένα μελίσσια να φέρουν ειδική σήμανση? γ)την ακύρωση του μελισσοκομικού βιβλιαρίου και την κατάσχεση των μελισσιών αν δεν κάνεις τους ελέγχους? δ)την υποχρεωτική δήλωση ακόμα και ενος μελισσιού ? ε)την τήρηση μητρώου για κάθε μελίσσι?
τότε θα υπάρχει αποτέλεσμα και μόνο τότε θα έχουν σημασία αυτά που λέτε, μέχρι τότε απλά φλυαρούμε ....... Συμφωνώ με την άποψή σου όλα καλά . Η μόνη μου διαφωνία είναι στον τρίμηνο έλεγχο . Θα ήταν πολύ κουραστικό για όλους και κατά πάσαν πιθανότητα ανεδαφικό . Πάντως οι προτάσεις σου είναι σωστότατες , προς τη σωστή κατεύθυνση και με βρίσκουν σύμφωνο. Το κακό είναι ότι δεν εξαρτώνται από εμάς . Χρειάζεται κρατική μέριμνα . | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Πεμ Ιαν 31, 2013 10:16 pm | |
| Ρε παιδια... γιατι χανουμε συνεχια τη μπαλα....!!!!!??? 1ον Το να μην ξερει καποιος τη υπαρξη ενος εγγραφου .. δεν ακυρωνει την υσχη του.. 2ον Το πηστοποιητικο υγειας οταν προκειτε για αγοραπωλησια.. εκδηδετε κατα τη διαρκεια της πραξης και οχι οποτε μας γουσταρει... 3ον Οταν πουλας εσυ και αγοραζει ο αλλος ..την καθε υπηρεσια δεν την ενδιαφερει τι κανει ο γειτονας...!!! Αν φοβασε για κατι ..εχεις καθε δικαιωμα να τους ζητησεις να τον ελενξουν..!! 4ον Ποιος σας ειπε οτι ΔΕΝ γινοντε δηγματολυπτικοι ελενχοι... Επιδει δεν σας εχει τυχει..???. 5ον Το οτι δεν εφαρμοζετε ενας νομος ... ΔΕΝ.. σημαινει οτι .. ΔΕΝ ... υπαρχει..!!! Αλλα ξεχασα.. στην Ελλαδα ανεκαθεν ... θελαμε και ενα νομο που να επιβαλει το νομο...!!! 6ον Αν ψαχνατε λιγο στο google.. η .. στα διαφορα blogs.. θα βλεπατε σιγουρα για κατι τριφασικες καμπανες που εχουν πεσει κατα καιρους σε συναδελφους και μη.. και αφορουν την ποιοτητα του μελιου...!!! 7ον Αν σας ελεγα οτι γνωστος μου μελισσοκομος εφαγε 3,500 ευρωπουλα καμπανα γιατι το βαζακι με το μελι του... το καταστημα που το πουλουσε το ειχε σε ραφι που το βαραγε ο ηλιος ... και ειχε αλιωθει η ποιοτητα του...!!!!! θα με ρωτουσατε ποιος ειναι..??? 8ον Πολλοι ισως ξερετε οτι τα φαρμακα για τη μελισσοκομια ..επιδοτουντε..!! ΑΡΑ.. υποχραιοτικα θα τα γραψεις στο βιβλιο... αλλα και δικα σου να αγορασεις παλι πρεπει να τα γραψεις για να στα εγκρινουν...!!! ( Γιατι μπορει... << καμια φορα>.. να τους φωναξει ο γειτονας) 9ον Οσο και να το γελατε ..ελεγχοι ΓΙΝΟΝΤΕ...!!! 10ον Και εγω οταν πριν καποια χρονια ξεκηνισα.. και αγορασα τα πρωτα 40 μελισσακια μου... με χτυπησε στην πλατη ο πωλητης.... και μου ειπε.. στο καλο φιλε και καλοδουλευτα...!!! Τα τελευτεα χρονια που πουλαω ομως.. τα πραγματα εχουν αλαξει...!!! π.χ.... Οταν ο αλλος θελει να αγορασει μελισσια μεσω ΕΛΓΑ... γιατι του καϊκαν σε μια πυρκαγια ( αποζημιωση)... υπαρχει καποιος που να πιστευει οτι αυτος ο ανθρωπος θα κανει ποτε δουλεια του .. με ενα μπακαλοχαρτο και την υπογραφη μας...!!!! Υ.Γ... Δικα σας τα συμπερασματα....!!! | |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Παρ Φεβ 01, 2013 4:01 pm | |
| Φίλε Γρανάζη έχεις μπλέξει την φαρμακευτική αγωγή με τα υγιή μελίσσια,τα κακής ποιότητας μέλια και τους ελέγχους στα ράφια .....Όσο για τους ελέγχους......μάλλον ζούμε σε διαφορετική χώρα.....
Το πιστοποιητικό υγείας των μελισσιών (καλά κάνει και υπάρχει )αλλά δεν το ζητάει καμία υπηρεσία αγροτικής ανάπτυξης (μακάρι να το ζήταγε)
Απ οτι κατάλαβα μιλάς για κάποιον νόμο (που εγω αγνοώ και καλό θα ήταν να μας πείς ποιός νόμος είναι αυτός) που μπάζει απ όλες τις πλευρές μη εφαρμόσιμο και ανούσιο και εγώ μιλάω για το πως θα έπρεπε να είναι αυτός ο νόμος και πως να εφαρμόζεται.
θα συμφωνήσω μαζί σου μόνο σε ένα σημείο.......
"Υ.Γ... Δικα σας τα συμπερασματα....!!!"
και θα συμπληρώσω "Λυπάμαι δεν ξανα ασχολούμαι" | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
| |
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Παρ Φεβ 01, 2013 7:43 pm | |
| - gemininea έγραψε:
- Ok ας εμβαθύνουμε .......
Για να ελαφρυνω λιγο το κλιμα............geminea, για την πιτυριδα να βαζεις ultrex στο σιροπι και το ζαχαροζυμαρο Και για το θεμα....... .αυτο το πιστοποιητικο υγειας μου ακουγετε σαν το πιστοποιημενες βασιλισσες ταδε ρατσας. Ειναι και τα δυο πολυ ωραια για μενα για να ειναι αληθινα. Το μεν πρωτο θα μπορουσα να το δεχτω και θα το θεωρουσα απαραιτητο αν υπηρχαν μελισσοκομικα παρκα με πληρη ελεγχο που θα μπορουσα να εγκαταστησω τα μελισσια μου . Οσο για τις μανες θα ημουν σιγουρη για το αριστοκρατικο της καταγωγης τους αν οι γαμπροι που θα τις περιτριγυριζαν θα ηταν και αυτοι απο ευγενη γενεα. Ομως .......αυτος ο κοσμος δεν ειναι αγγελικα πλασμενος | |
|
| |
KENTRI Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 291
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Σαβ Φεβ 02, 2013 7:15 pm | |
| - granazis έγραψε:
- [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Το πιστοποιητικο λεει απογορευονται τα φαρμακα χωρις να αναγραφονται σε αυτο, και το τονιζει. Δεν βλεπωνα γραφει κατι, δεν εχεις χρισιμοποιησει καποιο φαρμακο? Θεραπεια για βαρροα δεν εγινε ? Επισης τα μισα πεδια ειναι κενα, οπος και ο αριθμος σμηνων. Και απ οτι ειδα δεν ειναι αποκλειστικα για μελισοκομικη χρηση, αφου υπαρχει πεδιο παραγωγικης κατευθηνσης που το συμπληρωνεις με οτι θες. Δεν μπορω να καταλαβω πως αναλονομαστε σε θεματα που δεν προσφερονται για τιποτα, και δεν εχουν κανενα ενδιαφερον. | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Σαβ Φεβ 02, 2013 7:32 pm | |
| | |
|
| |
KENTRI Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 291
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Σαβ Φεβ 02, 2013 7:40 pm | |
| Οπως και εσυ δεν απαντησες στο εαν εκανες θεραπεια για βαρροα, που υποθετω θα εκανες, γιατι δεν αναγραφεται στο χαρτι αυτο ? Αρα δεν ειναι αντικειμενικο με τοσα κενα πεδια, και χωρις την σφραγιδα καποιου κτηνιατρου. | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: νεα μελισια Σαβ Φεβ 02, 2013 8:09 pm | |
| ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ τα νοικοκυρεμένα πράγματα βρε granazis. Τι επιμένεις εσύ τώρα;;; Θέλουμε τεζα τα παράθυρα, και όπου φυσάει ο άνεμος. Μόνο κριτική στους Κινέζους, τους Βούλγαρους και όλους τους άλλους ξέρουμε να κάνουμε. Και ακόμα να μας αρέσουν οι δήθεν μελισσοκόμοι που χωρίς ούτε ένα μελίσσι, εισάγουν μέλι και το πουλάνε για δική τους παραγωγή / ελληνικό.
Και μην πείτε άλλη συζήτηση αυτή. Όλα το ίδιο χρώμα και την ίδια γεύση έχουν. Του "φλού και ότι κάτσει". Ότι είναι τυπικό και σωστό, αντί να το ακούσουμε και να το υποστηρίξουμε και να το πάμε παραπέρα, προστατεύοντας την παραγωγή μας, το κεφάλαιό μας, το ειρωνευόμαστε, το αμφισβητούμε, το κλωτσάμε.
Καλή μας τύχη λοιπόν με τέτοια μυαλά.
| |
|
| |
| νεα μελισια | |
|