| Κοινή εξωτερική τροφοδότηση | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
theorodos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 96
| Θέμα: Κοινή εξωτερική τροφοδότηση Δευ Αυγ 06, 2012 9:30 pm | |
| Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία σχετικά με την κοινή εξωτερική τροφοδότηση σε μελισσοκομειο. Δηλαδη αν ποτε κάποιος έχει τροφοδοτήσει απο κοινή πηγή (κουβά κτλ) και όχι ξεχωριστά το κάθε μελισσι. Αν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί η λεηλασία, (αν όντως αυτη είναι πιθανή) κτλ.
Έχω δει πάρα πολλα βίντεο στα όποια η κοινή τροφοδοσία είναι μόνιμη πρακτική απο διάφορους μελισσοκομους του εξωτερικού.
Η γνώμη/ εμπειρία σας καλοδεχούμενη | |
|
| |
Καπτσί Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 12
| Θέμα: Απ: Κοινή εξωτερική τροφοδότηση Δευ Αυγ 06, 2012 9:55 pm | |
| Καλησπέρα theorodos η γνώμη μου γιατί εμπειρία δεν έχω, είναι ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα όπως έχουμε κινεί ποτίστρα έτσι μπορούμε να έχουμε κ κινεί ταΐστρα, δεν έχω δει ποτέ να μαλώνουν οι μέλισσες για 1 λουλούδι όσες χωράνε θα φανέ μαλών. αρκεί να μην την βάλεις κοντά σε κάποια κυψέλη κ όσες δεν μπορούν να φάνε στραφούν προς εκεί. Δες λίγο κ της πλαστικές ποτίστρες για κοτόπουλα, δεν είναι κακές για σιρόπι πρέπει να κάνουν κ είναι κ φτηνές | |
|
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Απ: Κοινή εξωτερική τροφοδότηση Δευ Αυγ 06, 2012 11:57 pm | |
| Το εχω κανει εγω και δεν το ειδα απο ξενο site αλλα απο ελληνα μελισσοκομο μου διαφευγει απο ποιον Συμπερασμα Καταρχας εβαλα την λεκανη με το σιροπι σε αποσταση απο το μελισσοκομειο 50μ εβαλα μεσα κλαδακια να μην πνιγονται και περιμενα Σε μιση ωρα η λεκανη δεν φαινοταν σε 1 ωρα σιροπι δεν υπηρχε δεν παρατηρησα λεηλασια ομως εκρινα οτι ειναι δυσκολο για τις μελισσες γιατι προφανως κολουσαν τα φτερα τους και δυσκολευοντουσαν να πεταξουν καθοντουσαν στα γυρω δεντρα για αρκετη ωρα μεχρι να | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Κοινή εξωτερική τροφοδότηση Τρι Αυγ 07, 2012 10:44 am | |
| Προσωπικά δεν θα το έκανα με τίποτα.
Για λόγους ασφάλειας των σμηνών μου απο λεηλασίες απο ξένα μελίσσια. Ποτέ τα μελίσσια μας δεν είναι τα μοναδικά σε μία περιοχή με ανθοφορία. Το πρόβλημα της λεηλασίας δεν είναι μόνο μην τους φάνε το φαγητό, αλλά η μετάδοση ασθενειών -το σοβαρότερο- είτε απο ξένα προς τα δικά μας, είτε απο τα δικά μας σε άλλα.
Γιατί να κάνω κάτι που το 90% των μελισσοκόμων δεν κάνει; Κάνω πολλά λάθη, και κάποιους πειραματισμούς αλλά όχι μέχρι εκεί. Άλλωστε έχουν σχεδόν καταργηθεί οι εξωτερικοί τροφοδότες για τον ίδιο λόγο.
| |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: Κοινή εξωτερική τροφοδότηση Τρι Αυγ 07, 2012 11:16 am | |
| | |
|
| |
beteranos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 194
| Θέμα: Απ: Κοινή εξωτερική τροφοδότηση Τετ Αυγ 08, 2012 1:44 am | |
| - NINAS έγραψε:
Προσωπικά δεν θα το έκανα με τίποτα.
Για λόγους ασφάλειας των σμηνών μου απο λεηλασίες απο ξένα μελίσσια. Ποτέ τα μελίσσια μας δεν είναι τα μοναδικά σε μία περιοχή με ανθοφορία. Το πρόβλημα της λεηλασίας δεν είναι μόνο μην τους φάνε το φαγητό, αλλά η μετάδοση ασθενειών -το σοβαρότερο- είτε απο ξένα προς τα δικά μας, είτε απο τα δικά μας σε άλλα.
Γιατί να κάνω κάτι που το 90% των μελισσοκόμων δεν κάνει; Κάνω πολλά λάθη, και κάποιους πειραματισμούς αλλά όχι μέχρι εκεί. Άλλωστε έχουν σχεδόν καταργηθεί οι εξωτερικοί τροφοδότες για τον ίδιο λόγο.
Συμφωνω με τα παραπανω και προσθετω οτι το βραδυ ισως να τρωνε απο τις εξωτερικες τα'ι'στρες και φιδια, χελωνες ,σκατζοχοιροι και αλλα ζωακια...γλυκο θα ειναι δεν μπορει θα αρασει και σε αλλα ζωα... | |
|
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Απ: Κοινή εξωτερική τροφοδότηση Τετ Αυγ 08, 2012 2:00 pm | |
| Σε καμοια των περιπτωσεων δεν θα υπερασπιστω την μεθοδο αυτη ποσο μαλλον για καποιους που εχουν λιγα μελισσια (5 10 15 )ομως να απαντησω απο την εμπειρια μου Δεν νομιζω οτι ελλοχευει κινδυνος να κολλησουν αρρωστιες η λεηλασιες απο αλλα μελισσοκομεια γιατι το σιροπι φευγει εν ριπη οφθαλμου ουτε επισης κινδυνευουν απο φιδια ποντικια και ολα τα συναφη για τον ιδιο λογο | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: Κοινή εξωτερική τροφοδότηση Τετ Αυγ 08, 2012 5:33 pm | |
| Στήν σελίδα του Α.Π.Θ BeeLab στην ενότητα Ερωτήσεις - Απαντήσεις , υποενότητα Χειρισμοί τίθεται το ερώτημα τής χρήσης του εξωτερικού τροφοδότη..
34. Είναι σωστό να τροφοδοτούμε τα μελίσσια μας την Άνοιξη τοποθετώντας έξω από την κυψέλη ένα ανοικτό τροφοδότη;
Απάντηση... Όχι γιατί η τροφοδότηση αυτή προκαλεί λεηλασία, αναστάτωση και διάδοση ασθενειών στο μελισσοκομείο. Παράλληλα το περισσότερο σιρόπι της τροφοδοσίας θα το πάρουν τα δυνατά μελίσσια και όχι τα αδύνατα που το έχουν ανάγκη. | |
|
| |
| Κοινή εξωτερική τροφοδότηση | |
|