Η Ρουμανία ξαναχτύπησε με ενα προσφιλές της θέμα. Οι χώρες που έχουν ανεπτυγμένη μελισσοκομία δεν κρύβονται..
Νέα σειρά για το 2010 με θέμα τις φυλές της μέλισσας Apis mellifera που ζουν στη Ρουμανία...
Στην Ελλάδα που έχουμε τόσες αυτόχθονες φυλές (μακεδονική, κρητική) όχι φυσικά γραμματόσημα -ας είμαστε σοβαροί- αλλά ούτε στοιχειώδης ενημέρωση δεν υπάρχει στους περισσότερους μελισσοκόμους..
Φεγιέ με τέσσερα γραμματόσημα στα οποία απεικονίζονται οι:
(0,5 Lei) A. m.
melliferaΗ ευρωπαϊκή μέλισσα. Ανθεκτική στο κρύο και μεγάλη ικανότητα άμυνας απέναντι σε εχθρούς. Πετα μακρυτερα απο τις άλλες, ζει περισσοτερο και κουβαλαει μεγαλυτερες ποσοτητες γυρης. Συναντάται σε ψυχρόtερα κλίματα στις χώρες της βόρειας Ευρώπης.
(2,1 Lei) A. m.
ligusticaΗ γνωστή μας και σαν Ιταλική μέλισσα. Συνανταται στην Αμερική (βορεια και νότια) και στη νότια Ευρώπη (και στη χωρα μας). Κύριο προτέρημά της η αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων μελιού και οτι ειναι σχετικά ήμερη. Σχηματιζει μεγαλες αποικιες και θελει συνηθως τάισμα το χειμώνα..
(3,1 Lei) A. m.
carnicaΗ κάρνικα είναι μια υποποικιλία της ligustica, θεωρείται ότι προήλθε απο διασταυρώσεις στη Σλοβενία και συναντάται περισσότερο σε χώρες της κεντρικής ευρώπης
(4,3 Lei) A. m.
caucasiaΗ καυκάσια -το όνομα της υποδηλωνει και την περιοχή που συναντάται- είναι μεγαλύτερη απο τις υπόλοιπες, ήρεμη και πολύ εργατική.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]ΥΓ Ayla, ναι έχω καποιες σειρες με μελισσες (όλες αυτες που έχω ανεβάσει και μερικές ακόμα. Όχι πολλά πράγματα πάντως, με ενδιαφερουν κυριως η γεωγραφική γειτονιά μας (δεν τρελλαινομαι για εξωτικες χωρες) και οι όμορφες γραφιστικές αποδόσεις παρά οι φωτογραφίες ή η φιλοτελική αξία των γραμματοσήμων