Της στιγμης πρεπει να ηταν.Αν λες οτι ειναι δυνατα γενικα τα μελισσια σου, δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα.
Τσεκαρισε ποσο τελαρα γονο εχεις και αμα ειναι ομοιογενεις σφραγισμενα τα κελια. Αν εχει ενα σφραγισμενο εδω,ενα αδειο πιο περα και παει λεγοντας, την ανοιξη καλα ειναι να αλλαξεις βασιλισσα.Γενικα, να βλεπεις ο πλυθησμος να ειναι ενεργητικος, οχι αδυναμος και νωχελικος. Να πηγαινεις απο το μεσημερι και μετα να τα βλεπεις,αν ο καιρος παει καλα, ταισε τα με σιροπι 1:1.Ο τοπος τωρα τι δινει?
Για την ακονιζια,εχω ακουσει, οτι το ξεραινεις και το καις με τις πευκοβελονες,θελω να το τσεκαρω και εγω φετος στα δικα μου.
Στην επιθεωρηση, να παρατηρησεις τις μελισσες πανω στην πλατη γαι μια κοκκινη κουκιδα,αυτη ειναι βαρρωα.Οσα ποιο πολλα τοσο χειροτερα.Το χειροτερο, αν δεις νεαρες μελισσες με σακατεμενα φτερα, κλαψε. Δυσκολο να το σωσεις.
Το πευκο που να το βρεις?εχει στην περιοχη σου,δινει εκει?Αν και λιγο αργα, καλυτερα να βρεις ρεικι αναζωογωνει το μελισσι και το βοηθαει στο ξεχειμωνιασμα.Αυτα . . .