Κουλουράκια μελιού
Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
2 αυγά χτυπημένα
4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι (περίπου)
1 κουταλιά κοφτή πιπερόριζα
1 κουταλάκι κοφτό γαρίφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζετε επί τρία λεπτά το μέλι, το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Προσθέτετε τη σόδα και αφήνετε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
Προσθέτετε τα αυγά και το αλεύρι, αφού το κοσκινίσετε με τα μπαχαρικά και το αλάτι.
Ζυμώνετε τη ζύμη κι αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι.
Την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για να παγώσει.
Την πλάθετε σε μικρά κουλουράκια, τα βάζετε σε ταψί βουτυρωμένο και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 12 λεπτά περίπου.
Πηγή: από την συλλογή μου