Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού

Πήγαινε κάτω 
+24
gonousas
Vasilis.
aristis
KENTRI
mpampis13
Στέλιος1
ΚΑΝΑΡΗΣ
pointerst
Geologos
andreaspap78
gmakhs
skyh1gh
cvlac
Aposer
LOBE
GREEN
thodoris981
Aigagros
Νικολαος
NIKOS79
myrtos
cretaland
NINAS
lingistis
28 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
gonousas
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 12

Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 27, 2014 1:42 pm

επειδη παρακολουθω μια ατελεσφορη επιχειρηματολογια ,θα πω οτι η αγορα κινειται σε ΟΛΑ τα ειδη προς ΑΓΟΡΑ-ΠΩΛΗΣΗ ,στον ενα  ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ!!ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ!
Ολα τα αλλα ειναι ευχολογια ,...Τι παει να πει "Κριση"?Οταν καποιος εν καιρω.... "κρισης",εχει προνοησει να εχει αγαθο προς πωληση ,δεν εχει "κριση".Ολα τα αλλα ειναι θεωριες που διδασκοντε στο ....κατηχητικο για Χριστιανους που "εχουν 2 χιτωνες και πρεπει να δωσουν τον ΕΝΑΝ"
Οποιος θελει να ασχοληθει με τις μελισες ,ας σκεφτει αντρικια και να πει "Θα τα καταφερω και γω "!!!και αςδωσει και 75 ευρω -λεω εγω - για μια ΚΑΛΗ παραφυαδα,...
ΥΣ Γιατι δεν αναφερεις το ονομα του "ΑΝΘΡΩΠΟΥ" απο την Ηλεια να "ξεστραβωθουν "και αλλοι απο δω?Τωρα ,οχι το ΜαιοWink ! skeftome

Έχει επεξεργασθεί από τον/την gonousas στις Πεμ Φεβ 27, 2014 1:44 pm, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : προσθεση)
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
aristis
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
aristis

Αριθμός μηνυμάτων : 28

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 27, 2014 6:03 pm

βασικα υπαρχει και το οτι πληρωσεις περνεις... μπορει να παρεις μια παραφυαδα φτηνη και μετα να ψαχνεις καινουρια βασίλισσα, η να ειναι ειναι τιγκα στο βαροα κτλ.. οποτε για να κρινουμε την οποιαδηποτε τιμη πρεπει να δοκιμασουμε.. το καλυτερο ειναι να γνωριζουμε προσωπικά τον μελισσοκόμο.
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

Αριθμός μηνυμάτων : 1393

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 27, 2014 8:30 pm

γενικα φιλοι μου δεν περιμενω να εχουν ολοι τις ιδιες αποψεις με εμενα...αλλωστε δεν παλευω να αλλαξω γνωμη σε κανενα απλα λεω την αποψη μου...
τωρα αν εσεις πιστευετε οτι 75 ευρω ειναι καλη τιμη να πατε να παρετε απο εκει....
απλα θα πω κατι τελευταιο...
αυτος που μπορει να πουλαει παραφυαδες εχει πολλα πολλα πολλα μελισσια...οποτε αν ειναι επαγγελματιας και οχι σκιτζης εκμεταλευετε και το μελι και την γυρη και την προπολη και το κερι για κοιραλοιφες αλλα και καποιες παραφυαδες.
αρα την βενζινη του τα φυλλα τα μεροκαμματα τις τροφες και οτι αλλο τελος παντων τα διαιρει για ολα αυτα...για ολα ομως...
οποτε ας κατσει καποιος απο ολους εσας που πιστευει οτι τα 75 κ τα 50 ειναι καλη τιμη,να μας πει τι κοστος εχει στο να πουλαει παραφυαδα...που ειναι δουλεμενη...φαρμακωμενη...εξαντλημενη τις πιο πολλες φορες.
το καλο χριστιανο τον ξερω και εγω...μας εκανε καποτε μαθηματα στο κατηχητικο που πηγενα μικρος,εγω θελω σωστο ανθρωπο που να μην ειναι αισχροκερδης,απατεωνακος,ψευτης.
απορω τελος προς τι ολη αυτη η υποστιριξει σε αυτες τις οχι λογικες τιμες,εκτος αν πουλατε και εσεις και μαλιστα σε αυτες τις τιμες και σας πειραζει η ολη κουβεντα.
Τελος παντων η ολη κριση που περναει η χωρα μας πρωτα απο ολα περναει απο της πραξεις του λαου μας.αυτες τις εποχες για καποιον ανοητο λογο εχει βγει η φημη οτι η μελισσοκομια ειναι θησαυρος και μαλιστα ευκολος...οποτε και η αγορα εχει γεμισει νεους και αθωους μελισσοκομους...οπου υπαρχουν αθωοι παντα θα υπαρχουν και οι απατεωνες που τους εκμεταλευετε.
Οσο για την Ηλεια.....
δεν θα πω ποιος και τι πρωτα απο ολα γιατι δεν εχω την αδεια του.Επειτα ξερω οτι ο ανθρωπος αυτος δεν κοβει παραφυαδες να πουλαει γιατι αισθανετε οτι δουλευει τον αγοραστη,εκμεταλευετε με μεγαλη επιτυχια ολα τα υπολοιπα προιοντα της μελισσας με σεβασμο απεναντι της.
pasxos
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 20

ΔημοσίευσηΘέμα: τιμη μελισσιου   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Φεβ 28, 2014 12:13 am

οπως φαινεται και στους μελισσοκομους λειτουργει ο κοινωνικος αυτοματισμος που μας επιβαλαν τα τελευταια χρονια συναδελφε ο μονος που δεν φταιει για την κριση ειναι ο ταλαιπορημενος ελληνικος λαος
Johnniebee
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Johnniebee

Αριθμός μηνυμάτων : 300

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Φεβ 28, 2014 9:25 am

Ξέφυγε λίγο το θέμα; Χωράει μεγάλη συζύτητση στα θέματα τις κρίσης και τις αποδοσης ευθυνών στους υπεύθυνους, και θα ήθελα κι εγω να κάνω ένα post αλλα νομίζω πρέπει να ανοίξουμε καινούριο θέμα. Νομίζω δεν ήταν ο σκοπός αυτό του topic να συζητήσουμε για την κρίση και μόνο.
gonousas
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Φεβ 28, 2014 6:40 pm

mpampis13 έγραψε:

Οσο για την Ηλεια.....
δεν θα πω ποιος και τι πρωτα απο ολα γιατι δεν εχω την αδεια του.Επειτα ξερω οτι ο ανθρωπος αυτος δεν κοβει παραφυαδες να πουλαει γιατι αισθανετε οτι δουλευει τον αγοραστη,εκμεταλευετε με μεγαλη επιτυχια ολα τα υπολοιπα προιοντα της μελισσας με σεβασμο απεναντι της.
κατι δεν καταλαβαινω ...η δεν ειναι επαγγελματιας ,αρα και γω σου χαριζω αν ειμαστε φιλαρακια και δεν σου παιρνω χρηματα γιατι ετσι γουσταρω ,(και τα παιδια μου εχω βρει αλλον τροπο να τα ταιζω),η περιμενεις να παρεις εσυ πρωτος ,μην τυχον και του αυξησουμε την "ΖΗΤΗΣΗ",ΚΑΙ μεινουμε ..."απ εξω"Σορυ αλλα δεν γνωριζομαστε .και αυτα που λες για μενα ειναι εκ του πονηρου ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!
υσ Εκτος και εισαι ο "τζαμπας"
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Φεβ 28, 2014 8:16 pm

gonousas έγραψε:
mpampis13 έγραψε:

Οσο για την Ηλεια.....
κατι δεν καταλαβαινω ...η δεν ειναι επαγγελματιας ,αρα και γω σου χαριζω αν ειμαστε φιλαρακια και δεν σου παιρνω χρηματα γιατι ετσι γουσταρω ,(και τα παιδια μου εχω βρει αλλον τροπο να τα ταιζω),η περιμενεις να παρεις εσυ πρωτος ,μην τυχον και του αυξησουμε την "ΖΗΤΗΣΗ",ΚΑΙ μεινουμε ..."απ εξω"Σορυ αλλα δεν γνωριζομαστε .και αυτα που λες για μενα ειναι εκ του πονηρου ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!
χμμ χμμ χμμ
πρωτον δεν νομιζω οτι πρεπει να δωσω αναφορα σε εσενα αλλα και σε κανενα πως και τι...
επειτα οτι παρω θα το πληρωσω σε λογικη τιμη...
επισης το οτι καποιος ειναι επαγγελματιας δεν σημαινει οτι πρεπει ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ να πουλαει παραφυαδες
τελος για πια ``ζητηση`` ,``απ εξω`` κλπ μου λες αφου σου ξαναειπα οτι ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ παραφυαδες ΤΙ ΝΤΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ???
και κατι ακομα πες μου μα το θεο τι πονηρο μπορει να εχω εγω με 3 μελισσακια και ενα μελισσοκομο που ειναι στην Ηλεια..πραγματικα δεν μπορω να σε ακολουθησω..
PASXO μου ο ταλαιπωρος Ελληνικος λαος φταει και μαλιστα πολυ.Φταιει μια και μας κυβερναει οτι ψηφισαμε αλλα πιο πολυ ακομα φταει που δεν αντιδρα και δεν αγωνιζετε ωστε να ανατρεψει αυτο που ψηφισε μια και εκανε λαθος επιλογη η τον δουλεψαν....
Τελος φιλε μου Γιαννη εχει σχεση η κριση που περναμε με τις τιμες και κατ επεκταση και τις τιμες των παραφυαδων.Θα επρεπε και οι πωλητες να νιωσουν την αναγκη του αγοραστη και να προσαρμοσουν τις τιμες τους αναλογα με την εποχη.
Υ.Γ. φιλε gonousas δεν μου απαντησες...μηπως πουλας παραφυαδες σε αυτες τις τιμες για αυτο και τσιτωνεσε ετσι???....οχι τιποτα αλλο αλλα εγω υποπτος σε τι να ειμαι...εγω υποστηριζω οτι πουλανε-τε ακριβα...εσυ γκρινιαζεις εναντια στις πιο οικονομικες τιμες...
Johnniebee
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Johnniebee

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 2:40 am

mpampis13 έγραψε:

Τελος φιλε μου Γιαννη εχει σχεση η κριση που περναμε με τις τιμες και κατ επεκταση και τις τιμες των παραφυαδων.Θα επρεπε και οι πωλητες να νιωσουν την αναγκη του αγοραστη και να προσαρμοσουν τις τιμες τους αναλογα με την εποχη.

Δεν διαφωνώ καθόλου... Απλά διάβασα μερικά πόστ που δεν μιλούσαν για την σχέση της κρίσης με τις τιμές των παραφυάδων αλλά γενικά για την κρίση και δεν μου ΄φανηκαν πολύ σχετικά.

Στο θέμα μας τώρα, κι εγώ έχω την αίσθηση οτι στα χρήματα που αναφέρετε υπάρχει μεγάλο ποσοστό κέρδους... Από εκεί και πέρα έχει να κάνει με το πόσο κοστολογεί ο καθένας τον χρόνο του και την δουλειά του και με το πόσο θα βρεί διαθέσημους να πληρώσουν αυτά τα χρήματα... Σίγουρα η κρίση μειώνει το αγοραστικό κοινό που έχει την ικανότητα αυτή και εκεί μπαίνει ο παράγοντας της εξαπάτησης... Διαβάζα αυτές τις μέρες αγγελίες που είναι πραγματικά για γέλια. Λέει ο αλλος οτι πουλάει παραφυαδες από μελισσες χωρίς βαρρόα λές και την επόμενη χρονιά δεν θα αποκτήσουν ή αφήνει ο άλλος να εννοηθεί οτι πουλάει ακριβά παραφυάδες αργά την άνοιξη επειδή κάνει κάτι ιδιαίτερο αυτός που απαιτεί περισσότερο χρόνο από αυτό που κάνουν οι άλλοι ή έλεγε μια άλλη αγγελία για παραφυαδες με βασίλισσες φυσικής γονιμοποίησης και το τόνιζε λές και έλεγε πουλούσε τεχνητής σπερματεγχυσης ...Τα διαβάζει αυτά ο αρχάριος που θέλει να αγοράσει για να κανει την αρχή και σου λέει θα πάρω το καλύτερο άρα και το ακριβότερο...

Εγώ προσωπικά δεν θα πλήρωνα 75 ? για ένα 5αρι... 50? ίσως έδινα αν πραγματικά έπρεπε να αγοράσω και δεν μπορούσα να βρώ αλλη λύση...
gonousas
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 11:16 am

mpampis13 έγραψε:
gonousas έγραψε:
mpampis13 έγραψε:

Οσο για την Ηλεια.....
χμμ χμμ χμμ
πρωτον δεν νομιζω οτι πρεπει να δωσω αναφορα σε εσενα αλλα και σε κανενα πως και τι...
επειτα οτι παρω θα το πληρωσω σε λογικη τιμη...
επισης το οτι καποιος ειναι επαγγελματιας δεν σημαινει οτι πρεπει ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ να πουλαει παραφυαδες
τελος για πια ``ζητηση`` ,``απ εξω`` κλπ μου λες αφου σου ξαναειπα οτι ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ παραφυαδες ΤΙ ΝΤΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ???
και κατι ακομα πες μου μα το θεο τι πονηρο μπορει να εχω εγω με 3 μελισσακια και ενα μελισσοκομο που ειναι στην Ηλεια..πραγματικα δεν μπορω να σε ακολουθησω..
PASXO μου ο ταλαιπωρος Ελληνικος λαος φταει και μαλιστα πολυ.Φταιει μια και μας κυβερναει οτι ψηφισαμε αλλα πιο πολυ ακομα φταει που δεν αντιδρα και δεν αγωνιζετε ωστε να ανατρεψει αυτο που ψηφισε μια και εκανε λαθος επιλογη η τον δουλεψαν....
Υ.Γ. φιλε gonousas δεν μου απαντησες...μηπως πουλας παραφυαδες σε αυτες τις τιμες για αυτο και τσιτωνεσε ετσι???....οχι τιποτα αλλο αλλα εγω υποπτος σε τι να ειμαι...εγω υποστηριζω οτι πουλανε-τε ακριβα...εσυ γκρινιαζεις εναντια στις πιο οικονομικες τιμες...
Επειδη πρεπει να δωσω εξηγησεις ,για να ενισχυσω τον συλλογισμο μου και να μην αφηνω να αιωρουντε κακοβουλες -δικαιολογημενα- αμφιβολιες ,θα πω οτι ΔΕΝ πουλαω παραφυαδες ,ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ,παραφυαδες ,εχω ομως αγορασει απο ΠΟΛΥ δικο μου ανθρωπο σε τιμη 'αγορας"...(δεν δεχθηκα εκπτωσεις κοινως)και δεν το μετανιωσα .
Εκ των υστερων ομως ασχοληθηκα ΣΟΒΑΡΑ ,και πλεον βγαζω τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ μελισσια ,"τσαμπα" ,οπως τοσο αφελως μας κυρητει ο "συναδελφος" Χριστιανος
Επειδη το "συγκεκριμενο ειδος " τσαμπα το εχω συναντησει και σε "αλλες " ασχολιες μου που εχω ασχοληθει ,η γραφικοτητα του θα τον απομονωσει στο τελος απο τα ιδια του τα επιχειρηματα ,ελπιζω να τον "καταλαβουν "αυτοι που θελουν να ασχοληθουν σοβαρα με το αντικειμενο και ας τον ακολουθησουν αυτοι που θελουν να κανουν την πλακα τους ,ετσι για χαζολογημα ....δεν ειναι κακο!
ΥΣ Μπαμπη δεν εχω κατι μαζι σου αλλα βλεπεις με πολυ κλειστους οριζοντες ,...Τι σημασια εχει να παρεις 5 μελισσια να δωσεις 400 ευρω και του χρονου να φτιαξεις 25 δικα σου και τον παραπανω αλλα 100 και παει λεγοντας ?εχεις τα καρυδια ?η θα πηγαινεις "μουι μουι μωρε δωσε κανα μελισσακι να εχω και γω λογω "κρισης" "?
KENTRI
Μέλος
Μέλος
KENTRI

Αριθμός μηνυμάτων : 291

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 11:39 am

Η τιμη και η κατασταση του μελισιου πανε μαζι και εξαρτωνται απο πολλλα πραγματα, που δεν γινεται να τα ξερουμε ολα, ουτε ο μελισοκομος ενδεχομενως να μην τα γνωριζει.
Καποια απο αυτα που μπορουμε να ελεγξουμε ειναι η κατασταση των κεριων, το μελι που εχει μεσα   (αλλο να ειναι η κυψελη ασυκωτη, οποτε πληρωνεις το μελι που εχει μεσα, και αλλο να ειναι φτερο στον ανεμο) , η διαταξη του γονου σαν ενδειξη καλης βασιλισσας , και η ηλικια της βασιλισσας.
Επισης εξαρταται απο την εποχη του ετους, αλλη τιμη εχει το μελισι τον Οκτώβρη οπου η διαχείριση του ειναι αναγκαιο κακο (ταισμα, προσεχμα ξεχειμωνιασμα, θεραπεια βαρροα κλπ), και αλλη τωρα που ειναι ετοιμο να σου δωσει  παραγωγη.
Η τιμή του μελισσιού και των παραφυάδων ειναι αυτη που εχει επικρατήσει στην αγορα, 10 ευρό το πλαίσιο για έμενα και την βασίλισσα να μην την πληρώνεις αλλα να υπάρχει βεβαια.
Αυτη ειναι μια λογικη τιμη για μελισι χωρις την  κυψελη.
Ακριβοτερα πουλανε, φθηνοτερα δεν εχω ακουσει αρα ειμαστε σε αυτην την τιμη η οποια εχει επικρατησει σαν ελαχιστη και βασικη αφου υπαρχει ανταγωνισμος, και περισεια προσφορα απο μελισοκομους. Σκευτειται δηλαδη οτι οι περισσοτεροι αγοραζουν στην αρχη της καριερας τους μετα φτιαχνουν μονοι τους παραφυαδες, δεν υπαρχει δηλαδη συνεχομενη  κια σταθερη ταση για αγορα ουτε και πελατες, οπος γινεται με το μελι.
Ισχυει ο νομος της προσφορας και ζητησης, αρα υπαρχει υπερπροσφορα και μειωμενη ζητηση ,δεν υπαρχει το στοιχειο εκεινο που θα ανεβασει την τιμη, λογικο ειναι επομενως η τιμη να κινειται γυρω στο κοστος το οποιο ειναι συνθετο (ας το υπολογισει και καποιος αλος) και παρακατω δεν εχω δει να πεφτει.
Αυτη ηταν η αποψη μου περι τιμης παραφυαδων, οσο πιο απλα γινεται, ας μας πουν τωρα αυτοι που υποστηριζουν οτι η παραφυαδες πρεπει να εχουν 5 - 6 ευρο το πλαισιο  , πως την προσδιορισαν αυτην τη τιμη , και αν την εχουν δει πουθενα να σε αγγελιες κλπ.

Τωρα ποιος πουλαει ποιος δεν πουλαει αλλη ιστορια, εγω παντως δεν πουλαω.
Επισης το τζαμπα δεν υπαρχει πεθανε, αυτοι που υποστηριζουν οτι τα φτιαχνει η φυση και ο θεος και ο μελισοκομος καθεται απλα, για εμενα δεν θα κανουν ποτε μελισσια.
μου αρεσει που καποιοι θελουν να ασχοληθουν με αυτα, και απ οτι φαινεται τοσο σε εκτιμηση τα εχουν οτι ειναι τζαμπα και δεν ειναι τιποτα.
Johnniebee
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Johnniebee

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 11:45 am

gonousas έγραψε:

Τι σημασια εχει να παρεις 5 μελισσια να δωσεις 400 ευρω και του χρονου να φτιαξεις 25 δικα σου  και τον παραπανω αλλα 100 και παει λεγοντας ?εχεις τα καρυδια ?η θα πηγαινεις "μουι μουι μωρε δωσε κανα μελισσακι να εχω και γω λογω "κρισης" "?

affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid 

Σωστά τώρα βλέπω καθαρά κι εγώ... Τι 80 ? λέμε; 500 ? ++++ η παραφυάδα έπρεπε να πωλήται αφού στην ουσία αγοράζεις 20 μελίσσια σε 2 χρόνια απλά οι στενόμυαλοι δεν φτάνουν την σκέψη τους ως εκει...
Εξάλλου αν τα πληρώσεις 80? θα τα κάνεις περισσότερα σε δυό χρόνια από ότι αν τα πληρώσεις 50?.

Καλά έ; Τώρα που το σκέφτομαι και λίγο παρακάτω και ανοιγω ορίζοντες σκέφτομαι πόσα μελίσσια μπορώ να κανω από μια παραφυάδα φετινή σε 10 χρόνια από τώρα (επειδή είμαι και επαγγελματίας και επενδύω στο μέλλον της επιχείρησης μου)... Αξία ανεκτίμητη!!!!! Την επόμενη φορά που θα πάω να αγοράσω παραφυάδα θα πάρω και τα χαρτιά του σπιτιού μου μαζί να το δώσω στον ευεργέτη μου...

Τέλος παροξυσμού

Με συγχωρείτε για το ηρωνικό του ύφους μου αλλά δεν μπορώ να σχολιάσω με άλλο τρόπο τον συλλογισμό του ''συνάδελφου''. Φίλε gonousa μην το πάρεις προσωπικά! Αλλά ο τρόπος σκέψης που φανέρωσες μπάζει από παντού.. Να καταλάβω μια αγορά μεγάλου κόστους για κάτι απραίτητο που θα κάνει απόσβεση σε λίγα χρόνια. Αλλά μην ξεφτυλίζουμε τελέιως την σχέση κόστους και κερδους του πωλητή. Εξάλλλου παραβλέπεις τελείως την πιθανότητα η αγορά με τα 80 ? σου να βγεί μάπα και όχι τα παραπάνω οφέλη να μην έχεις αλλά ουτε το ίδιο το μελισσάκι να μην έχεις μετά από 2 χρόνια.
gonousas
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 2:03 pm

να με συμπαθατε ρε παιδια ...απο 3 μελισσια εκανα ακομα 15 ....να τα χαλασω.
Ειχα 10 μελισσια και τωρα -φετος μετα τις απωλειες του χειμωνα που ηταν και πολλες για μενα -εχω 25....και ειμαι ετοιμος να κανω ...οσα θελω(που λεει ο λογος )...Σημασια εχει ΤΙ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!!!!
aristis
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
aristis

Αριθμός μηνυμάτων : 28

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 2:30 pm

και σε τι νομιζεις οτι υπερτερεις εσυ φιλε επειδη πηρες με 80 ευρω πχ 5 5ρια απο μενα που πηρα 5 5ρια με 60 ευρω? το αν τα κανει 100 η 1000 ο καθενας μας εξαρταται απο την ικανοτητα του καθενως και τους στοχους του οπως λες! οσο για την ποιο σημαντικοτερη διαφορα που κατ εμε ειναι η βασιλισσα μπορει να την πατησουμε και οι δυο, ειτε πληρωσαμε 50 είτε 100
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 4:47 pm

gonousas έγραψε:

Επειδη πρεπει να δωσω εξηγησεις ,για να ενισχυσω τον συλλογισμο μου και να μην αφηνω να αιωρουντε κακοβουλες -δικαιολογημενα- αμφιβολιες ,θα πω οτι ΔΕΝ πουλαω παραφυαδες ,ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ,παραφυαδες ,εχω ομως αγορασει απο ΠΟΛΥ δικο μου ανθρωπο σε τιμη 'αγορας"...(δεν δεχθηκα εκπτωσεις κοινως)και δεν το μετανιωσα .
Εκ των υστερων ομως ασχοληθηκα ΣΟΒΑΡΑ ,και πλεον βγαζω τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ μελισσια ,"τσαμπα" ,οπως τοσο αφελως μας κυρητει ο "συναδελφος" Χριστιανος
Επειδη το "συγκεκριμενο ειδος " τσαμπα το εχω συναντησει και σε "αλλες " ασχολιες μου που εχω ασχοληθει ,η γραφικοτητα του θα τον απομονωσει στο τελος απο τα ιδια του τα επιχειρηματα ,ελπιζω να τον "καταλαβουν "αυτοι που θελουν να ασχοληθουν σοβαρα με το αντικειμενο και ας τον ακολουθησουν αυτοι που θελουν να κανουν την πλακα τους ,ετσι για χαζολογημα ....δεν ειναι κακο!
ΥΣ Μπαμπη δεν εχω κατι μαζι σου αλλα βλεπεις με πολυ κλειστους οριζοντες ,...Τι σημασια εχει να παρεις 5 μελισσια να δωσεις 400 ευρω και του χρονου να φτιαξεις 25 δικα σου  και τον παραπανω αλλα 100 και παει λεγοντας ?εχεις τα καρυδια ?η θα πηγαινεις "μουι μουι μωρε δωσε κανα μελισσακι να εχω και γω λογω "κρισης" "?

φιλε μου ειλικρινα σου μιλαω δεν μπορω να σου απαντησω μια και δεν καταλαβα τιποτα απο οτι γραφεις...αν μπορεις και ν θες γραψτα ξανα χωρις αερολογιες ποιο συγκεκριμενα τι εννοεις ωστε να κανουμε κουβεντα.Δεν εχω καταλαβει για ποιον μιλας και τι λες...κανε μου την χαρη αν θες και ξαναγραψτα απλα και σταρατα,
Sakis G
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 605

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 4:57 pm

Βρε παιδια ανταλλασετε επιχειρηματα για το αν τα 50 ευρω ειναι καλυτερη τιμη απο τα 75?Ελεος δηλαδη!!!
Εφ οσον το ειδος δεν ειναι σταθερα διατιμημενο ,η τιμη του διαμορφωνεται αναλλογα με την προσφορα και την ζητηση.
Εκεινος που υπερκοστολογει αυτο που προσφερει, θα συνεχισει να το κανει, οσο βρισκει κοροιδα αγοραστες και μπορει να διαθετει ευκολα την παραγωγη του.Οταν δεν θα βρισκει ,θα αναγκαστει να ριξει την τιμη μεχρι εκεινου του σημειου που η συναλλαγη θα συνεχισει να του αποδιδει κερδος.Αυτος ειναι νομος της αγορας.
Τωρα αν η χαμηλοτερη τιμη  αντανακλα και σε  κατωτερη ποιοτητα προιοντος  (π.χ. παλιο υλικο ,οχι γεματα πλαισια ,απουσια τροφων ,γερασμενη βασιλισσα,αρρωστο σμηνος  κλπ) ειναι θεμα του αγοραστη να το εξετασει.Αν δεν ξερει να το κανει ,πορει να πιαστει εξισου κροιδο.Το σιγουρο ειναι ,οτι οποιος ξερει τι ακριβως ζητα και ψαξει, μπορει να βρει αριστο υλικο σε εξαιρετικα λογικες τιμες.Αρκει να ψαξει...
gmakhs
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 431

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 4:58 pm

Τσακώνεστε άδικα... δεν υπάρχει κανονική τιμή... οποιος θέλει το πουλάει 80 και οποιος θέλει το πουλάει 50 και οποιος θέλει τα δίνει δωρεάν! μια λογική timg με μεταχειρισμένη κυψέλη είναι τα 10 euro το πλαίσιο κατά την άποψη μου και τα έχω δει και με 7 σε καιρούς ανάγκης του πωλητή... Όμως μην γελιόμαστε αν θες να ασχοληθείς επαγγελματικά με κάτι πρέπει να είσαι ικανός να μην κανεις τέτοια περιττά έξοδα όπως αγορά μελισσίων η βασιλισσών , επίσης πρέπει να έχεις σίγουρες περιοχές όπου μπορείς να κυνηγήσεις ανθοφορίες και να ξεχειμωνιάσεις .Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και με τις κυψέλες όπου τις πουλάνε τώρα περίπου στα 55 euro κομπλέ διώροφοι στα μαγαζιά ενώ κανονικά με 35 το τεμάχια πληρώνεις και τα έξοδα μεταφοράς μέχρι κρήτη..
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 5:17 pm

KENTRI έγραψε:
.
Ισχυει ο νομος της προσφορας και ζητησης, αρα υπαρχει υπερπροσφορα και μειωμενη ζητηση ,δεν υπαρχει το στοιχειο εκεινο που θα ανεβασει την τιμη, λογικο ειναι επομενως η τιμη να κινειται γυρω στο κοστος το οποιο ειναι συνθετο (ας το υπολογισει και καποιος αλος) και παρακατω δεν εχω δει να πεφτει.

Οκ φιλε μου κεντρι...δες τι γραφεις..οποτε ερχεσε στα λογια μου.Σε ολη την αγοτα οπου υπαρχει υπερπροσφορα και μειωμενη ζητηση η τιμες δεν πεφτουν απλα αλλα κατρακυλανε....εδω που επεσαν οι τιμες και ποσο μαλον που κατραλησαν.....
Τωρα εγω δεν μιλησα ΠΟΥΘΕΝΑ για τσαμπα.Τσαμπα μπορει να υπαρξει καποιος φιλος και να σου δωσει μια παραφυαδα.Αλλα πες μου που ειδες να μιλαω για τσαμπα.αυτο που γραφεις
Επισης το τζαμπα δεν υπαρχει πεθανε, αυτοι που υποστηριζουν οτι τα φτιαχνει η φυση και ο θεος και ο μελισοκομος καθεται απλα, για εμενα δεν θα κανουν ποτε μελισσια.
μου αρεσει που καποιοι θελουν να ασχοληθουν με αυτα, και απ οτι φαινεται τοσο σε εκτιμηση τα εχουν οτι ειναι τζαμπα και δεν ειναι τιποτα.

δεν το εχω πει πουθενα και ποτε.το μονο που ειπα ηταν το εξης.Απο την στιγμη που μεσα στην ΑΝΟΙΞΗ πολλαπλασιασες τα μελισσια σου και στο τελος αυτης τα πουλας ΝΑΙ τοτε τα εκανε ο θεος...εσυ πληρωσες για 1 μελισσι και στο τελος της ανοιξης εχεις 3 μελισσιa(αοριστες οι τιμες και ενδεικτικες)εσυ λοιπον ταισες 1 μελισσι τα αλλα 2 βγηκαν μονα τους και μονο...εκτος αν εσυ κουβαλας γυρες..εσυ γεννας αυγα..εσυ εκλεινες γονο κ.ο.κ....
αρα λοιπον ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ βγηκαν μονα τους...
εσυ λοιπον απο αυτα τα 2 υπολοιπα μελισσια εκμεταλευεσε μελια,γυρες,προπολη,κερια...ολα αυτα τα εκμεταλευεσε με τα ιδια κερια,πλαισια,βενζινες,μεροκαμματα,κοπους,ιδρωτες,υλικα.
αν εσυ θες να μου πουλησεις(και παλι το εσυ ειναι αοριστο γενικα μιλαω) 10 ευρω το πλαισιο μελισσες που εγιναν ΜΟΝΕΣ τους(χωρις εξοδα για μονο αυτο το λογο)τοτε ποσο θα μου πουλησεις το μελι που....ειναι προιον που δεν πεθαινει σε 3 βδομαδες..που ειναι τροφη...και που δεν θα εχει μεσα του αρρωστιες...κρυφες(σηψηγονιες-βαροα-φαρμακα κλπ)...αλλα και ποσο την γυρη???
αρα λοιπον πως μου λες λογικη τιμη τα 10 ευρω,με την ιδια λογικη να σου δωσω και εγω 20 ευρω το κιλο το μελι....μια και εχω βενζινεςγια να μεταφερω,χαλαω πλαισια,κερια,τροφες,μεροκαματο κλπ κλπ...ακρη λογικα δεν βγαζεις...να σε ρωτησω εγω λοιπον να μου απαντησεις εσυ και ας μην πουλας παραφυαδες...
αν πουλαγες την παραφυαδα 6-7 ευρω σε τι θα ησουν χαμενος...πες μου εσυ και οποιος αλλος θελει,για πιο λογο θα ``εχανες`` αν πουλαγες σε αυτη την τιμη....
και κατι τελευταιο...τα τελευταια 3 χρονια η τιμη του μελιου εχει πεσει κατα 20-30% για πιο λογο εχει μεινει η ιδια τιμη στην παραφυαδα...και ισως και αυξηθηκε και λιγο...να σου πω εγω γιατι...
μελι περνουν παντα οι ιδιοι που θα επερναν και πριν την κριση,ομως τωρα δεν εχουν τα χρηματα,οποτε πεφτεις και ``εσυ`` για να πουλησεις...
ομως παραφυαδες περνουν συνηθως οι νεοι μελισσοκομοι...τα κοινος λεγομενα και κοροιδα στις ταξης των παλαιων....την σημερινη εποχη τα ``κοροιδα`` αυξηθηκαν λιγο(και παλι ομως ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ απο την προσφορα)οποτε και οι τιμες ανεβηκαν εως εμειναν ιδιες...
ΖΗΤΩ ΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ λοιπον απο ολους...σχολες...εμπορους και παλιους μελισσοκομους.
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 5:23 pm

Sakis G έγραψε:
Βρε παιδια ανταλλασετε επιχειρηματα για το αν τα 50 ευρω ειναι καλυτερη τιμη απο τα 75?Ελεος δηλαδη!!!
Εφ οσον το ειδος δεν ειναι σταθερα διατιμημενο ,η τιμη του διαμορφωνεται αναλλογα με την προσφορα και την ζητηση.
Εκεινος που υπερκοστολογει αυτο που προσφερει, θα συνεχισει να το κανει, οσο βρισκει κοροιδα αγοραστες και μπορει να διαθετει ευκολα την παραγωγη του.Οταν δεν θα βρισκει ,θα αναγκαστει να ριξει την τιμη μεχρι εκεινου του σημειου που η συναλλαγη θα συνεχισει να του αποδιδει κερδος.Αυτος ειναι νομος της αγορας.
Τωρα αν η χαμηλοτερη τιμη  αντανακλα και σε  κατωτερη ποιοτητα προιοντος  (π.χ. παλιο υλικο ,οχι γεματα πλαισια ,απουσια τροφων ,γερασμενη βασιλισσα,αρρωστο σμηνος  κλπ) ειναι θεμα του αγοραστη να το εξετασει.Αν δεν ξερει να το κανει ,μπορει να πιαστει εξισου κροιδο.Το σιγουρο ειναι ,οτι οποιος ξερει τι ακριβως ζητα και  ψαξει, μπορει να βρει αριστο υλικο σε εξαιρετικα λογικες τιμες.Αρκει να ψαξει...

φιλε Σακη η κουβεντα ξεκινησε απλα και μονο γιατι καποιοι ενοχληθηκαν που ειπαμε οτι τα 50 και τα 70 ευρω αυτη την εποχη ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...κατα τα αλλα συμφωνω
ΚΑΝΑΡΗΣ
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
ΚΑΝΑΡΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 450

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 6:39 pm

Ο "νόμος της προσφοράς και της ζήτησης" είναι η δικαιολογία του "τώρα που σε βρήκα θα σου πιάσω τον κ__ο".
Κατά τα άλλα όπως στρώνουμε κοιμόμαστε.
Στέλιος1
Μέλος
Μέλος
Στέλιος1

Αριθμός μηνυμάτων : 282

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 6:48 pm

εγώ θα έλεγα ρε λεβεντιές για να σταματήσει αυτός ο( καβγάς ) και να πάρει το νήμα την σωστή του τροπή , να είναι εποικοδομητικό και χρήσιμο .

Να αρχίσουμε να δημοσιεύουμε εδώ μέσα ότι καλή προσφορά υπάρχει και που την βρίσκουμε αυτήν την εποχή ούτως ώστε και να βοηθήσουμε συμφορουμήτες με καλές προσφορές και με τον τρόπο μας να κάνουμε τους   κ@λ@πιάστες να ρίξουν τιμές

η προβολή του καλού πολλές φορές κάνει καλύτερη δουλειά για να ξορκίσει το κακό

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Στέλιος1 στις Σαβ Μαρ 01, 2014 6:53 pm, 1 φορά
ΚΑΝΑΡΗΣ
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
ΚΑΝΑΡΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 450

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 6:50 pm

+1000
mrbee
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 2

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 7:54 pm

Πολύ πολύ φιλοσοφία……. Πολύ πολύ ανάλυση, για το αν στοιχίζει 10 ή 20…. αναλύσατε 6 σελίδες για το ανούσιο της τιμής μιας ή δυο παραφυάδων…
KENTRI
Μέλος
Μέλος
KENTRI

Αριθμός μηνυμάτων : 291

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 8:00 pm

mrbee έγραψε:
Πολύ πολύ φιλοσοφία……. Πολύ πολύ ανάλυση, για το αν στοιχίζει 10 ή 20…. αναλύσατε 6 σελίδες για το ανούσιο της τιμής μιας ή δυο παραφυάδων…
Πολυ σωστα, λες και αυτα ειναι τα μοναδικα εξοδα, εδω εγω για παραδειγμα εχω τρεια χρονια που ασχολουμαι με τα μελισσια εχω 20 αυτην τη στιγμη και ολο αγοραζω πραματα πατωματα κερυθρες τροφες μελιτοεξαγωγεα ...
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 01, 2014 10:09 pm

ΚΑΝΑΡΗΣ έγραψε:
Ο "νόμος της προσφοράς και της ζήτησης" είναι η δικαιολογία του "τώρα που σε βρήκα θα σου πιάσω τον κ__ο".
Κατά τα άλλα όπως στρώνουμε κοιμόμαστε.

Στέλιος1 έγραψε:
εγώ θα έλεγα ρε λεβεντιές για να σταματήσει αυτός ο( καβγάς ) και να πάρει το νήμα την σωστή του τροπή , να είναι εποικοδομητικό και χρήσιμο .

Να αρχίσουμε να δημοσιεύουμε εδώ μέσα ότι καλή προσφορά υπάρχει και που την βρίσκουμε αυτήν την εποχή ούτως ώστε και να βοηθήσουμε συμφορουμήτες με καλές προσφορές και με τον τρόπο μας να κάνουμε τους   κ@λ@πιάστες να ρίξουν τιμές

η προβολή του καλού πολλές φορές κάνει καλύτερη δουλειά για να ξορκίσει το κακό

KENTRI έγραψε:
mrbee έγραψε:
Πολυ σωστα, λες και αυτα ειναι τα μοναδικα εξοδα, εδω εγω για παραδειγμα εχω τρεια χρονια που ασχολουμαι με τα μελισσια εχω 20 αυτην τη στιγμη και ολο αγοραζω πραματα πατωματα κερυθρες τροφες μελιτοεξαγωγεα ...
εχετε απολυτο δικιο κυριοι...ομως μαζι με τη τιμη ας βαζουμε και την ποιοτητα αλλα και τον ανθρωπο που τα δινει...
αλλωστε η κουβεντα δεν θα ειχε παρει αυτη,την για εμενα χρησιμη,τροπη αν δεν ειχαμε αδικαιολογητες ενστασεις...
Sakis G
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 605

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού   Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού - Σελίδα 3 Icon_minitimeΚυρ Μαρ 02, 2014 12:07 pm

http://melissobloger.blogspot.gr/2014/03/melissocomus-koroidus.html
Aν οχι τιποτε αλλο τουλαχιστον απο χιουμορ παμε καλα!!!

Τιμή αγοράς-πώλησης μελισσιού
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 3 από 3Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3
 Παρόμοια θέματα
-
» Τιμή πώλησης κεριού
» Τιμή σε έμπορο
» Τιμή λιανικής πώλησης μελιού
» τιμη μελισσιου
» τιμη ανθομελου

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Μελισσοκομικά προϊόντα-
Μετάβαση σε: