Καλως ήρθες στην μαγεία και την τέχνη της μελισσοκομίας!!
Αδελφέ μου για την πρώτη σου επαφήμε τη μέλισσα θα ακούσεις ένα σωρό διαφορετικές απόψεις που η καθεμία μπορεί να είναι και σωστή μέσα στην υποκειμενικότητα του καθενός. Εγώ θα σε συμβούλευα αν έχεις την δυνατότητα να κάτσεις για ένα διάστημα δίπλα σε κάποιον παλιό μελισσοκόμο, να πάρεις το βάπτισμα που λένε και να δείς και τα πράγματα πρακτικά. Γιατί πάνω από όλα η μελισσοκομία είναι πρακτική τέχνη. Και παράλληλα με την παρατήρησή σου στα μελισσια θα προμηθευτείς και μια σχετική βιβλιογραφία για να λύνεις τις απορίες σου, να μαθαίνεις κι άλλους χειρισμούς και να καταρτιστείς και θεωρητικά για το έντομο μέλισσα (ή αλλιώς apis melifera που το προτιμώ). Γιατί καλοί οι παλιοί μελισσοκόμοι και προσωπικά έχω μάθει πολλά για την περιοχή μου, τις ανθοφορίες, και διάφορους χειρισμούς αλλά τα πράγματα προχωράνε και καλό είναι να ενημερωνόμαστε.
Τώρα αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μπορείς να απευθυνθείς στο Ι.Γ.Ε στο άλσος Συγγρού στο Μαρούσι Αττικήςκαι να παρακολουθήσεις μαθήματα μελισσοκομίας και να πάρεις μια ιδέα.(τηλέφωνα 210 8011146 – 210 8083312)
Καλή αρχή από καρδιάς!!