| Τροφοδοσια παραφυαδων | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Τροφοδοσια παραφυαδων Τρι Απρ 17, 2012 7:59 pm | |
| Τις παραφυαδες με τι τις τροφοδοτουμε? Για αυτες τις μερες μιλαω. Και καθε ποτε?
| |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Τροφοδοσια παραφυαδων Τρι Απρ 17, 2012 9:06 pm | |
| το πιο σωστό είναι σιρόπι 1/1 μέχρι 300 μλ καθημερινά. εγώ τους συμπλήρωσα και 1/2 κιλό ζαχαροζύμαρο και δεν λένε όχι.
| |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τροφοδοσια παραφυαδων Τρι Απρ 17, 2012 9:42 pm | |
| Σε ευχαριστώ Νινας είσαι πολύ εξυπηρετική!! | |
|
| |
Bender Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 46
| Θέμα: Απ: Τροφοδοσια παραφυαδων Τρι Απρ 17, 2012 11:48 pm | |
| Συγχρόνως με τις παραφυάδες, για αποφυγή λεηλασίας, θα πρέπει να τροφοδοτηθούν και τα υπόλοιπα (τα δυνατά) μελίσσια του μελισσοκομείου μας; Αν ναι με τις ίδιες ποσότητες;
Σκέφτομαι να τροφοδοτήσω σιρόπι με τροφοδότη "πιατάκι γλάστρας". Το σιρόπι θα βρίσκετε σε μπουκάλι έτοιμο απ' το σπίτι. Η στιγμή που θα γεμίζω το πιατάκι με σιρόπι δεν είναι επικίνδυνη για λεηλασία; Γιατί φαντάζομαι απ' την στιγμή που θα τροφοδοτηθεί η πρώτη παραφυάδα, μέχρι και την τελευταία θα περάσει κάποια ώρα και θα έχουν "ψιλιαστεί" ότι από κάπου έρχεται αναπάντεχα φαγητό... | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τροφοδοσια παραφυαδων Τετ Απρ 18, 2012 12:09 am | |
|
εγώ δεν το κάνω. βάζω σιρόπι όπου χρειάζεται, και όσο χρειάζεται. στά μεγάλα σμήνη περισσότερο, στα μικρά ή τις παραφυάδες λίγο.
πρέπει να προσέχουμε να μην χύνονται έξω τα σιρόπια, και μέσα την κυψέλη και να τρέχουν απο την είσοδο. αν συμβεί ρίξε λίγο χώμα επάνω.
| |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Τροφοδοσια παραφυαδων Τετ Απρ 18, 2012 12:16 am | |
| | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τροφοδοσια παραφυαδων Τετ Απρ 18, 2012 1:32 am | |
| Όταν κάποιος φτιάχνει παραφυάδα με γόνο μέρας μέλια και γύρες (συγκεκριμένα αυτή την εποχή)τροφοδοτεί με σιρόπι μέχρι να σφραγίσουν οι κυρίες τα βασιλοκέλια ή όχι και περιμένει να εκολαφτεί η βασίλισσα και να αρχίσει να γεννάει? | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τροφοδοσια παραφυαδων Τετ Απρ 18, 2012 1:58 pm | |
| Εννοώ όταν φτιάχνουμε παραφυάδες με την μέθοδο της ορφάνιας τροφοδοτούμε πριν γεννηθεί η βασίλισσα? | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τροφοδοσια παραφυαδων Τετ Απρ 18, 2012 2:23 pm | |
| εγώ έβαλα αμέσως σιρόπι 1/1 . απλά στην αρχή θέλει πολύ λίγο, και αυξάνεις ανάλογα.
το λέω γιατί ΄΄οπου έβαλα 300-400 μλ απο την πρώτη μέρα μετά τρείς μέρες το πετούσα (ότι είχε μείνει).
έτσι τώρα βάζω λίγο και το ελέγχω κάθε μέρα.
Έχω το πλεονέκτημα να είμαι δίπλα τους. Για όσους είναι μακρυά ........
| |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τροφοδοσια παραφυαδων Τετ Απρ 18, 2012 2:28 pm | |
| Α μάλιστα. Και τροφοδοτούμε μέχρι να κλείσουν τα βασιλοκέλια και το αφήνουμε μετά στην ησυχία του Νίνα? | |
|
| |
| Τροφοδοσια παραφυαδων | |
|