| ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
dknate Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ Πεμ Ιουν 19, 2014 1:01 pm | |
| Εχω 4 μελισσια 10αρια με 7 πλαισια γονο, με ενδιαφερει μονο να τα πολλαπλασιασω και οχι για να παρω μελι.Η ερωτηση μου ειναι να τα διαιρεσω τωρα ετσι ωστε να προλαβουν να δυναμωσουν για τον χειμωνα ή να περιμενω απο σεπτεμβρη για να μην πεσω μεσα στις μεγαλες ζεστες του καλοκαιριου. | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ Πεμ Ιουν 19, 2014 3:02 pm | |
| Εξαρτάται από τις ανθοφορίες, π.χ. η καστανιά προσφέρεται για πολλαπλασιασμό και δυνάμωμα τώρα. Μπορείς να πάρεις ένα πλαίσιο από το καθένα και να φτιάξεις 1-2 μελίσσια. Έτσι δε θα τα αποδυναμώσεις πολύ. Πάντως, αν δεν τα διαιρέσεις, 10άρι με 7 πλαίσια γόνο χρειάζεται πάτωμα. Δεν ξέρω και πολλά ας μιλήσουν και οι εμπειρότεροι. | |
|
| |
dknate Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ Πεμ Ιουν 19, 2014 3:49 pm | |
| Απο ανθοφοριες δεν θα ελεγα πως εχω πολλες στο σημειο που τα εχω.Τα ταιζω συνεχεια για να αναπτυχθουν.Το φθινοπωρο ομως εχω την δυνατοτητα να τα μεταφερω στο ρεικι. | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ Πεμ Ιουν 19, 2014 4:05 pm | |
| Το θέμα δεν είναι μόνο πως θα κόψεις αλλά και με τις μάνες τι θα γίνει.Αν δώσεις έτοιμη γονιμοποιημένη είσαι εντάξει,λίγο το ρείκι το φθινωπορο και ξεχειμωνιάζεις άνετα
| |
|
| |
dknate Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ Πεμ Ιουν 19, 2014 4:45 pm | |
| Ελεγα να μην αγορασω μανες, να κοψω τωρα τα μελισσια μου και να τα αφησω να βγαλουν μονα τους.Σε ενα μηνα αν ολα πανε καλα θα εχουν βγει η νεες μανες.Δεν ξερω ακριβως αν πειραζει που θα ειναι αδυναμα μεσα στις ζεστες οπουν αν εχω καταλαβει καλα οι μανες κοβουν να γεννανε.ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ Πεμ Ιουν 19, 2014 5:08 pm | |
| Καταρχήν να ξεκαθαρήσουμε ότι τα μελίσσια με μικρούς πληθυσμούς δεν μπορούν να ταίσουν αρκετά τις βασίλισσες προς εκκόλαψη,άρα τίθεται θέμα καλής βασίλισσας.Η ζέστα είναι άλλο πράγμα...όσο πιο πολύς πληθυσμός υπάρχει μέσα,τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη αερισμού. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ Πεμ Ιουν 19, 2014 5:26 pm | |
| Εχω μια 20αρα κυψελη με 14 γονους. Αρχισα να την τροφοδοτω με ζαχαρονερο 1Kg την μερα η ανα δυο μερες για περιπου 7 μερες. Μου εκανε ωραια βασιλοκελια, πηγα προχθες και πηρα την μανα μαζι με ενα τελαρο γονο,χτισμενο,γυρι,μελι,χτισμενο και την τοποθετησα 2 μετρα πιο πισω. Συνεχιζω το ταισμα μεχρι να κλεισουν τα βασιλοκελια και επειτα θα παω να κοψω 3 παραφυαδες απο 3 πλαισια γονο η καθε μια. Θα τις τοποθετησω σε σχημα βενταλιας ετσι ωστε να μην τις τρεχω μακρια.
Στην περιπτωση σου το μονο που εχεις να κανεις ειναι να αφαιρεσεις την μανα απο την συγκεκριμενη κυψελη και να την ταισεις καλα για να σου κανει ωραια βασιλοκελια. Ταισμα για 5-6 μερες πριν αφαιρεσεις την βασιλισσα και ταισμα και στην συνεχεια μεχρι να κλεισουν τα κελια.
| |
|
| |
dknate Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ Τρι Ιουν 24, 2014 10:54 am | |
| Εχθες τελικα τα εκοψα στα δυο αλλα χωρις τελικα να βρω την μανα σε κανενα.Μετακινισα την μητρικη 20 ποντους και κολλησα διπλα την καινουργια ιδιου χρωματος κυψελη.απο σημερα λεω να ξεκινησω να τις ανοιγω καθε μερα απο 10-20 ποντους και σε μια εβδομαδα να ανοιξω και να δω ποιες ειναι οι ορφανες οι οποιες θα εχουν φτιαξειβ.κ. και ποιες εχουν μανα.προτεινετε κατι αλλο? | |
|
| |
Αγγελής60 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 574
| Θέμα: Απ: ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ Τρι Ιουν 24, 2014 11:45 am | |
| Καλημέρα . Αυτή την εποχή πάνω κάτω όλοι τα ίδια κάνουμε στο κόψιμο έχοντας κατά νου ότι λεφτά δεν περισσεύουν για έτοιμες αγορασμένες μάνες. Και εγώ χωρίζω κυψέλες στα δύο και κάνω μικρές βεντάλιες . Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να έχουμε επιτυχία. | |
|
| |
dknate Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ Τρι Ιουν 24, 2014 2:40 pm | |
| δε ηξερα τι να κανω...να δωσω οροφο ή να κοψω?τελικα εκοψα σε παραφυαδες επλιζω να εχουμε επιτυχια στην προσπαθεια μας. | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ Τρι Ιουν 24, 2014 3:17 pm | |
| Φιλε Dknate αφου μπαινεις στη διαδικασια να κοψεις γιατι δεν παιρνεις απλα την μανα με το πλαισιο που παταει κι αλλο ενα πλαισιο να την πας μπρος η πισω 2 μετρα? Το λεω γιατι το μελισσι(που θα μεινει στην παλια θεση) θα είναι πολυ πιο δυνατο και τα βασιλοκελια θα δημιουργηθουν σε καλυτερες συνθηκες ειδικα αν 3-4 μερες πριν αρχισεις να δινεις σιροπι 1/1. Σε διευκοληνει γιατι ουτε μετακινισεις(20 ποντων)θα χρειαστεις, ουτε κυψέλες ίδιου χρώματος. Αν το επιχειρησεις πάντως φρόντισε να τινάξεις πληθυσμο απο 1 πλαισιο με ανοιχτο γονο στη βασιλισσα και να της μικρίνεις την είσοδο(θα ειναι ευαλωτη μεχρι να δυναμωσει ειδικα αν τροφοδοτεις). Σε ενα μηνα που θα αρχισει να γεννα η νεα μανα το παλιο μελισσι θα εχει γινει 4-5 πλαισια και αυτο με τη νεα μανα περιπου το ιδιο... | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ Τρι Ιουν 24, 2014 3:19 pm | |
| Α καλα!!!!!!!!!!! Τωρα ειδα οτι μου ειχε ξεφυγει το μην. του Matteus πιο πανω. Οπως και να χει καλη επιυυχια.... | |
|
| |
μακης_σ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: Απ: ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ Τρι Ιουν 24, 2014 3:31 pm | |
| καλησπέρα...να ρωτησω και εγω μιας και εχετε ανοιξει αυτη τη συζητηση για να μπορεσει να ξεχειμωνιάσει η παραφυαδα αν την κοψουμε τωρα με ποσα πλαισια πρεπει να την κανουμε και ποσο θα εχει φτασει μεχρι τον οκτωβριο;; | |
|
| |
| ΚΟΨΙΜΟ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ | |
|