Φίλε DIMS σε χαιρετώ.
Σαν αρχή πρέπει να σου πω ευχαριστώ που είχες την υπομονή και το ενδιαφέρων να διαβάσεις το κείμενο που έχω γράψει.
Γνωρίζώ ότι λίγοι έως ελάχιστοι κάθονται να διαβάσουν ένα κείμενο και πολύ πιο λίγοι συγκρατούν στο τέλος το νόημα του.
Επίσης δεν θέλω να σκεφτείς ότι θα έρθω σε αντιπαράθεση με τα γραφωμενά σου και τις απόψεις σου.
Είναι απόλυτα σεβαστές.
Ο λόγος όμως που πήρα την απόφαση να σου απαντήσω είναι ότι τίποτα δεν πρέπει να μένει στον αέρα διότι μπορεί να δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις.
Για την πρώτη σου ένσταση
πρέπει να σου αναφέρω ότι δεν είναι ακριβές αυτά που γράφεις και άθελα σου δημιουργείς λάθος εντυπώσεις.
Εγώ μιλάω για γωνιακό τροχό που κόβει μέταλλα ή τροχίζει μέταλλα ή και μάρμαρα.
Αυτό σημαίνει μεγάλες αντίξοες συνθήκες εσωτερικών τριβών και πιέσεων
(Εάν έχεις στην πράξη δουλέψει έναν τέτοιο τροχό θα καταλαβαίνεις για τι μιλάω).
Για έναν μελιτοεξαγωγέα μέχρι οκτώ πλαίσια είναι ένα μικρό παιχνίδι.
Επίσης επισημαίνεις ότι εσωτερικά έχει μικρά γρανάζια μεταδώσεις κίνησης και είναι από αλουμίνιο.
Αυτό είναι
μέγα λάθος πρέπει να ξέρεις ότι εσωτερικά τα μέταλλα (δύο γρανάζια) τους είναι από βαμμένο ατσάλι.
Εάν φίλε DIMS ήταν από αλουμίνιο με τις στροφές που παίρνουν αυτοί οι τροχοί και με την θερμοκρασία που ανεβάζουν στο συγκεκριμένο σημείο θα περνάνε τέτοια παραμόρφωση τα αλουμίνια που θα κόλλαγαν στα πρώτα κοψίματα.
Μόνο το εξωτερικό περίβλημα των τροχών είναι από ντουραλουμίνιο (ισχυρότερο από το αλουμίνιο.)
Από ότι καταλαβαίνω θα έχεις μπερδέψει του τροχούς με τις Σέγες (ηλεκτρικά πριόνια) που πράγματι εκεί ισχύουν αυτά που λες.
Επειδή συνήθως αυτά που γράφω προσπαθώ να τα αποδείξω παραθέτω την κάτωθι φωτογραφία για του λόγου το αληθές.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] Εάν και πάλι έχεις ένσταση θα σε παρακαλούσα να λύσης έναν τέτοιο τροχό να διασταύρωσης τα λεγόμενα μου.
Για την δεύτερη ένσταση σου
Πρέπει να ξέρεις ότι τα συγκεκριμένα ρουλεμάν με τα συγκεκριμένα έδρανα από κατασκευή τους είναι για να παίρνουν κάποιες ανοχές κατά την αρχή τις περιστροφήσ,
αυτό μπορείς να το διασταυρώσεις και με πληροφορία από τις κατασκευάστριες εταιρείες.
Επίσης θα πρέπει να πρόσεξες στο κείμενο μου ότι διευκρινίζω ότι και ο μεταλλικός προσαρμγέας πρέπει να έχει ανοχή και πάλι 2 mm όπου και εδώ αυτό βοηθάει κατά την εκκίνηση να μαζέψει παράκεντρα.
Παράλληλα θα πρέπει να σου πω ότι από κατασκευή και οι ίδιοι οι τροχοί στο κούμπωμα τους έχουν ανοχές .
Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις κοιτώντας μόνο σου ένα τέτοιο εργαλείο.
Βέβαια όλα αυτά ισχύουν για ιδικατασκευές με μικρές σχετικά αποκλίσεις του άξονα προς την βάση.
Από εκεί και πέρα εάν αυτός που φτιάχνει έναν μελιτοεξαγωγέα & η κάθετη γωνία του προς την βάση του έχει πολλές μοίρες απόκλιση
εδώ ούτε το κομπλερ τον σώνει. Δεν αμφισβητώ βέβαια ότι ένα κομπλερ είναι ακόμα μία καλή λύση.
Μην ξεχνάς φίλε DIMS ότι επί λέξη έχω γράψει αυτό.
(Αναμφίβολα τα γρφωμενά μου δεν είναι απαραίτητα να τηρηθούν κατά γράμμα,
μπορεί κάποιος από εσάς να έχει και πολύ καλύτερες ιδέες για την συγκεκριμένη προσαρμογή.)
Την ένσταση 3
Δεν την συζητώ γιατί δεν ισχύ εγώ δεν γράφω πουθενά ότι ό τροχός είναι στηριγμένος μόνο στο άξονα για να τον παρασύρει.
Εκτός εάν εννοείς η φυγόκεντρος περιστροφή μέχρι να σταματήσει τελείως.
Αν είναι αυτό, τα συγκεκριμένα εργαλεία δεν καταλαβαίνουν από αυτά λόγο τις κατασκευής τους για τέτοιες αντίξοες συνθήκες.
Αυτό μπορείς να το καταλάβεις και μόνος σου βλέποντας τον τύπο και το βήμα των γραναζιών .
Για την ένσταση τέσσερα
η άποψη μου είναι όσο πιο παραμετρική είναι μία κατασκευή τόσο καλύτερη και ευκολότερη χρησιμότητα έχει.
(Πιστεύω ότι δικαιούμαι να έχω προσωπική άποψη)
τώρα για την πέμπτη ένσταση
Θα σου πω μετά λύπης μου ότι έχεις και πάλι λάθος.
Αλλά αυτό μπορείς να το διασταύρωσης και από άλλους φίλους στο φόρουμ .
Για να μήν θεωρηθώ και αντιρρησίας σε όλες τις ενστάσεις σου.
Τελευταία πρέπει να σου πω ότι δεν διεκδικώ την ανακάλυψη τις Αμερικής έχω ξεκαθαρίσει
(Αναμφίβολα τα γρφωμενά μου δεν είναι απαραίτητα να τηρηθούν κατά γράμμα,
μπορεί κάποιος από εσάς να έχει και πολύ καλύτερες ιδέες για την συγκεκριμένη προσαρμογή.)
Επίσης κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν έχει και μεγάλο νόημα να προβάλει ο καθένας από εμάς
την μακρόχρονη εμπορεία του (κατά συνέπεια την μαστοριά του ) ίσως δυμιουργουμε το σύνδρομό του εγώ μου.
Παρατηρήσεις ενστάσεις και λύσης μέσο του διαλόγου είναι το αποδεκτό από όλους μας.
Πάντως ο βασικός μου στόχος είναι να βοηθήσω σε κάποιες καταστάσεις εάν μπορώ, αυτό το πράττω από μικρά ηλικία .
Εάν λοιπόν αυτό το κείμενο θεωρηθεί επιβλαβές για τους καλούς φίλους του φόρουμ παρακαλώ η διαχείριση να το διαγράψει.
Και πάλι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σου και την βοήθεια σου γιατί από τον δικό μας διάλογο μαθαίνουν και άλλοι.
Προσοχή μην ξεχνάμε ότι ο γραπτός λόγος παρεξηγιέται εύκολα.Ευχαριστώ.