NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: συνταγες για ζυμαρια Τρι Σεπ 13, 2011 10:46 am | |
| [quote="LOBE"] - NINAS έγραψε:
Κατοπιν η θα φτιαξεις η θα αγορασεις ζυμαρι.Ποτε σιροπια το χειμωνα. Και οχι υπερβολες στο ταισμα. Ναι σωστά λες , μην νομίζεις οτι τα θυμάμαι και όλα. Αν δεν τα βιώσεις και είναι μόνο θεωρεία δεν τα εμπεδώνεις. Και για μένα θα είναι ο πρώτος χειμώνας με μελίσσια. Κανένας Πρόθυμος για συνταγή ζυμαριού - πίττας ;;;; Παρακαλώ ??????????? | |
|
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: συνταγες για ζυμαρια Τρι Σεπ 13, 2011 11:57 am | |
| ninas
σου δίνω μια συνταγή για ζαχαροζύμαρο και γυρόπιτα. Δεν ξέρω αν σε καλύπτω Ζαχαροζύμαρο συνταγή 1η § 200gr μέλι (το θερμαίνεις με κατσαρολάκι νερό από κάτω το πολύ 50ο C) § ρίχνεις 1400 Gr ζάχαρη άχνη (από κρυσταλλική σε bleder) § το ζυμώνεις, αν είναι σκληρό το ζυμάρι, βάζεις λίγο χλιαρό νερό § το βάζεις σε μια σακούλα και την κλείνεις αεροστεγώς. Τελικά να γίνει λίγο πιο σκληρό από πλαστελίνη
συνταγή 2η § ζεσταίνεις μέλι στους 40ο C § προσθέτεις άχνη ζάχαρη μέχρι του σημείου να μη μπορεί να απορροφήσει άλλη § ρίχνεις άχνη στο τραπέζι και το πλάθεις μέχρι η ζύμη αυτή να μη κολλάει στα χέρια § ζυμώνεις για 30ʼ
Δ. γυρεόπιτα αυτούσια τροφοδοσία § σε ένα πλαίσιο με άδειες κηρήθρες ρίχνεις από πάνω του γύρη. § Το χτυπάς το πλαίσιο για να κάτσει η γύρη § Το ψεκάζεις με σιρόπι 1:1 για να στερεοποιηθεί και το τοποθετείς στην κυψέλη
Γυρεόπιτα § 6 Kgr Γύρης που διαλύεται σε 1,3 litter νερού θερμοκρασίας 40ο C § προσθέτεις άλλα 6Kgr είτε ζάχαρη από blender είτε μέλι είτε συνδυασμό των δύο § σε κάθε κυψέλη βάζεις 300-500 gr γυρεόπιτα. Αν δεις ότι την τρώνε γρήγορα την τροφοδοτείς ανάλογα.
| |
|
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: συνταγες για ζυμαρια Τρι Σεπ 13, 2011 3:29 pm | |
| - milmos έγραψε:
- ninas
σου δίνω μια συνταγή για ζαχαροζύμαρο και γυρόπιτα.
ευχαριστώ Μίλτο, τις βρίσκω απλές ... διαβάζοντας .... Θα δούμε και στην πράξη. Οπως διάβασα στο βιβλίο μου, σημασία μεγάλη έχει να προσέχεις τις θερμοκρασίες. Μήπως ξέρεις και που θα βρώ γύρη;;;; Καθαρή εννοώ χωρίς φάρμακα και , και, και Εγώ δεν έχω τίποτα, και απο ότι μου λέει ο μέντοράς μου η Αίγινα δεν προσφέρεται για απόθέματα γύρης. Ούτως ή άλλως θα το διαπιστώσω μόνη μου του χρόνου... | |
|