| τροφή με το σακουλάκι ή όχι? | |
|
+8LOBE περης dim cyber2li NINAS giota captain milmos 12 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Σαβ Αυγ 13, 2011 8:14 am | |
| μια ερώτηση που ήθελα πάντα να κάνω σε παλιούς μελισσοκόμους ήταν και είναι: την γυρόπιτα ή το ζαχαροζύμαρο που βάζουμε πάνω στα πλαίσια, είναι απαραίτητο να το βάζουμε με το σακουλάκι του ή χωρίς αυτό? Παίζει κανέναν ρόλο ή απλά έτσι το κάνει ο καθένας επειδή το κάνει και ο διπλανός του?
| |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Σαβ Αυγ 13, 2011 8:26 am | |
| το βοηθαει να μην ξεραίνετε | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 326
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Κυρ Αυγ 14, 2011 12:08 pm | |
| Χωρίς σακουλάκι η τροφή,θα λιώσει με την πολλή ζέστη του καλοκαιριού και θα δημιουργήσει πρόβλημα στις μέλισσες, πιστεύω!!! Επίσης έλιωσε όταν έμεινε λίγη μες στο σακουλάκι κ μου πνίγηκαν μερικά από τα κορίτσια μου. Έβαλα τροφοδότη οροφήςμε 200 ml σιρόπι, πάλι πνίγηκαν καμμιά 10αριά.αυτό όμως το διόρθωσα με μικρότερη ποσότητα κ με μικρότερη κλίση της κυψέλης Ερώτηση: βγάζουμε την τάπα από τον τροφοδότη οροφής κάθε φορά που ταϊζουμε; και αν όχι, πότε; ΄και πάλι | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Κυρ Αυγ 14, 2011 2:33 pm | |
| - giota έγραψε:
- Έβαλα τροφοδότη οροφήςμε 200 ml σιρόπι, πάλι πνίγηκαν καμμιά 10αριά.αυτό όμως το διόρθωσα με μικρότερη ποσότητα κ με μικρότερη κλίση της κυψέλης
εγώ τους βάζω πιατάκι - χωρίς μαχαιροπήρουνα και κουταλάκι δίπλα. καλά που τόφερε η κουβέντα ... τώρα που ξανααρχισα το σιρόπι και ξανάβαλα τα πιατάκια, ξέχασα να βάλω λίγα κλαράκια, ή πετρούλες μέσα. Αλλά δεν μου πνίγηκε καμμία. Όταν βάζω το σιρόπι, προσέχω να μην είναι καμμία μέσα στο πιάτο, μολονότι πέφτουν σαν λιμασμένες, και άν αρχίσει κάποια να κολυμπάει την βγάζω έξω με το χέρι. Στην επόμενη τροφοδοσία θα βάλω πάλι τα χαλικάκια μέσα. Αυτό που είναι καταπληκτικό, και θέλω να το διηγηθώ, είναι ότι μετά απο λίγη ώρα που θα βάλω το σιρόπι και θα κλείσω γίνεται πανικός στις κυψέλες. Πέφτει μάλλον ¨σύρμα¨ ότι ήρθε φαγητό και επιστρέφουν όλες όσες είχαν πάει για δουλειά να μαζευτούν μέσα. Είδατε τι κάνει το βόλεμα !!!!! | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Κυρ Αυγ 14, 2011 9:51 pm | |
| Καλησπέρα. Προσωπικά αφήνω το μισό σακουλάκι κ του τραβάω και ενα κάθετο κόψιμο στην επάνω μεριά.Εάν ξεραθεί λίγο κομμάτι που μπορεί να μείνει θα το φάνε οι μέλισσες γιατί βλέπω οτι δεν τις "τραβάει" ιδιαίτερα. Μήπωε να το πετάω για φρέσκο;;; | |
|
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Κυρ Αυγ 14, 2011 10:05 pm | |
| Να τους βάζετε το μισό για να μην προλαβαίνει να ξεραθεί. Το ξερό το τρίβουν δεν το παίρνουν. Ζυμάρι όμως μόνο σε πολύ μικρά μελισσάκια. Ακόμα προτιμούν τα υγρά. Σιροπάκι καλό είναι... | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Κυρ Αυγ 14, 2011 10:37 pm | |
| Τελικά δεν μου είπατε βρε παιδια,όταν ταϊζουμε σιροπάκι με τροφοδότη οροφής,βγάζουμε την τάπα ή όχι; : Βέβαια το καταβροχθήσανε, αλλά τι είναι σωστό; μάλλον θα τον αντικαταστήσω με πιατάκι, σίγουρα χωρίς μαχαιροπήρουνα NINAS, αλλά με χαλικάκια. | |
|
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Κυρ Αυγ 14, 2011 11:27 pm | |
| Με ξιλαράκι καλύτερα και να φτάνει στο χείλος του πιάτου για να μπορούν να πάνε περπατώντας. Να μπορούν να πιάνονται.. | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Δευ Αυγ 15, 2011 12:06 am | |
| πολύ για τις απαντήσεις Χρόνια πολλά σε όλες και όλους που γιορτάζουν | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Δευ Αυγ 15, 2011 1:22 pm | |
| - cyber2li έγραψε:
γιατί βλέπω οτι δεν τις "τραβάει" ιδιαίτερα. Μήπωε να το πετάω για φρέσκο;;; ο μελισσοκόμος που με στηρίζει εδώ μου είπε ότι αυτή την εποχή δεν βάζουμε πίτα, μόνο σιρόπι. μήπως πρέπει να συνυπολογίζουμε σοβαρά τις κλιματικές διαφορές απο τόπο σε τόπο ;;; εμείς εδώ έχουμε αρκετή ζέστη. όλα θα γίνονται λιώμα.. μιά κυψέλη πασάλιμα. οπότε ψηφίζω μόνο σιρόπι 1-1 , ένα πιάτο βαθύ περίπου 35-500 ml 2 φορές την εβδομάδα (να τρώνε καλά, να μην μας πουν ότι αφήνουμε τα παιδιά νηστικά) Σε μιάμιση μέρα το έχουν καταναλώσει, και σημειώστε ότι δεν είναι και τα δυνατότερα μελίσσια..... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, να μας κρατάει γερούς και με αντοχές. Ακόμα πιο πολλές ευχές σε όσους γιορτάζουν | |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Δευ Αυγ 15, 2011 2:57 pm | |
| Ninas στο Καπανδρίτι με 30-35 βαθμούς αυτή την εποχή, έβαλα γυρόπιτα αλλά δεν την βρήκα λιωμένη.
Την έβαλα γιατί βλέπω ότι έξω δεν έχει σχεδόν καθόλου γύρη.
Τώρα αναρωτιέμαι αν έκανα καλά που προσπαθώ να αντικαταστήσω την γύρη που δεν υπάρχει έξω με γυρόπιτα
| |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Δευ Αυγ 15, 2011 3:20 pm | |
| - milmos έγραψε:
Τώρα αναρωτιέμαι αν έκανα καλά που προσπαθώ να αντικαταστήσω την γύρη που δεν υπάρχει έξω με γυρόπιτα
είμαι τελείως φρέσκια στο σπόρ -μόλις 3,5 μήνες με μελίσσια - και νομίζω ότι χρειάζεται να κάνεις τον γύρο της χρονιάς τουλάχιστον, για να ξέρεις τι περίπου γίνεται. Πχ συμπεριφορές των μελισσιών, τοπικά τι κύκλους ανθοφορίες έχεις, και πολλά άλλα. Εγώ μέχρι να πάρω τα μελίσσια δεν ασχολήθηκα ποτέ να μάθω τι είναι τα αγριολούλουδα που υπάρχουν μέσα στο κτήμα μου, πολύ περισσότερο στην περιοχή γύρω. Τώρα τα παρατηρώ και τα ψάχνω όλα, όσο μπορώ. Επειδή έκανα και εγώ αυτή την ερώτηση στον εκπαιδευτή μου, γιατί ούτε εδώ υπάρχει στάλα γύρης, οι κυψέλες μου δεν έχουν ούτε ένα κόκκο, μου είπε ότι δεν έχουν ακόμα ανάγκη.... Εχω στο πρόγραμμα να ξαναρωτήσω σε ένα μήνα. Ας μας πούν και οι άλλοι, τι λένε ;;; | |
|
| |
περης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 131
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Τρι Αυγ 16, 2011 12:43 pm | |
| το μελίσσι έχει κύκλους ανάπτυξης- ύφεσης, κατά τη γνώμη και την εμπειρία μου είναι ενεργοβόρο να τους πηγαίνεις κόντρα,είναι ορθό όμως να τα πουσάρουμε στις περιόδους ανάπτυξης όστε να αποκομίσουμε μεγαλύτερα κέρδη από τις επερχόμενες ανθοφορίες και τα αφήνουμε να βρούν την ισορροπία μόνα τους στις περιοδους ύφεσης. Βέβαια άν τα τρυγούμε ληστρικά, εγώ αυτό κάνω, πρέπει να τους προσφέρουμε ζαχαροζύμαρο. Το συρόπι και η γύρη τώρα τα διεγείρει για ωοτοκία και δεν τα αφήνει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Το ζυμάρι για να μην τρέχει το ανοίγουμε το καλοκαίρι από την πάνω μεριά. | |
|
| |
LOBE Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 133
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Τετ Αυγ 24, 2011 11:13 pm | |
| - NINAS έγραψε:
- [quote="giota"..
τώρα που ξανααρχισα το σιρόπι και ξανάβαλα τα πιατάκια, ξέχασα να βάλω λίγα κλαράκια, ή πετρούλες μέσα. Αλλά δεν μου πνίγηκε καμια
Νινα σιγουρα πνιγηκαν,δεν τις ειδες γιατι οι μελισσες φροντισαν να τις πεταξουν εξω για να μη τις δεις και στεναχωρηθεις. Για αυτο την επομενη φορα φροντισε........ | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Πεμ Αυγ 25, 2011 11:17 am | |
| [/quote] Νινα σιγουρα πνιγηκαν,δεν τις ειδες γιατι οι μελισσες φροντισαν να τις πεταξουν εξω για να μη τις δεις και στεναχωρηθεις. Για αυτο την επομενη φορα φροντισε........[/quote]
το έκανα, έβαλα πετρούλες. Άσε, όταν τα ανοίγω, ψιλοαγχώνομαι. Αυτό που με εκνευρίζει πολύ τις περισσότερες φορές είναι το καπνιστήρι.
Το άτιμο, όταν το θέλω για πολύ ώρα σβύνει, και όταν το θέλω για 5 λεπτά μένει 1 ώρα. Τέλος πάντων θα στρώσω. | |
|
| |
varsamis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 157
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Πεμ Αυγ 25, 2011 4:30 pm | |
| | |
|
| |
nikoskerkyra Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 53
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Πεμ Αυγ 25, 2011 8:48 pm | |
| το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ, το έλυσα όμως με ένα εύκολο κόλπο. για το ανάμα χρησιμοποιώ ένα αναπτήρα με μακρύ λαιμό σπιράλ που μπαίνει βαθιά μέσα στο καπνιστηρη, μετά βάζω λίγες πευκοβελόνες ίσα - ίσα να πάρουν φωτιά και μετά βάζω αρκετές πευκοβελόνες και ντουμανιάζει από τον καπνό σαν ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ, μόλις τελειώσω την επιθεώρηση έχω φτιάξει ένα φελο που μπαίνει ίσα - ίσα στο καπνιστηρη που μόλις τον βάλω στην τρύπα μετά από 2 3 λεπτά σβήνει. φωτογραφίες από την όλη διαδικασία για όσους δεν κατάλαβαν θα σας βάλω αρχές ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ γιατί μια εικόνα χίλιες λέξεις | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Σαβ Αυγ 27, 2011 1:58 am | |
| Ενα απο τα λαθη που κανουμε στην αρχη ειναι να προσπαθουμε να το αναψουμε απο πανω προς τα κατω. Η διαδικασια ειναι η αντIστροφη . Για να κραταει περισσοτερη ωρα βαζουμε στο τελος και κατι χλωρο , πχ λεμονοκυπαρισσο αν υπαρχει τριγυρω ή οτι αλλο εχει η περιοχη. Νομιζω καπου τα εχουμε ξαναγραψει αυτα αν δεν κανω λαθος
Έχει επεξεργασθεί από τον/την MILIBEE στις Τετ Αυγ 31, 2011 4:00 pm, 1 φορά | |
|
| |
nikoskerkyra Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 53
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Τετ Αυγ 31, 2011 2:32 pm | |
| στο θέμα που είχα αναφερθεί με το καπνιστηρη σας παραθέτω τις φωτογραφίες που είχα υποσχεθεί [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/6**οχι *τηλ!!!/27082011007.jpg/] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][/URL] | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Τετ Αυγ 31, 2011 2:40 pm | |
| Υπέροχη ιδέα Νίκο, Και ο αναπτήρας και ο φελός. Σ΄ακολουθώ ....... | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Τετ Αυγ 31, 2011 2:57 pm | |
| όντως ωραία ιδέα! αντί για φελλό, έχω ένα μικρό δοχείο τυριού με νερό και αδειάζω το καπνηστήρι όταν δεν έχει σβήσει. έτσι δεν μένουν υπολύμματα που επικάθονται στα τοιχώματα. εννοήτε ότι το σκεπάζω μετα με το καπάκι του. κ ουτε γατα ουτε ζημιά!!! | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Τετ Αυγ 31, 2011 3:00 pm | |
| - giota έγραψε:
- . εννοήτε ότι το σκεπάζω μετα με το καπάκι του.
τον τενεκέ εννοώ. | |
|
| |
GREEN Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 301
| Θέμα: Απ: τροφή με το σακουλάκι ή όχι? Πεμ Σεπ 01, 2011 7:22 am | |
| Ωραιος αναπτηρας!!! Οτι πρεπει γιατη δουλεια αυτη!!!! | |
|
| |
| τροφή με το σακουλάκι ή όχι? | |
|