Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης

Πήγαινε κάτω 
5 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
beezy
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
beezy

Αριθμός μηνυμάτων : 340

Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης   Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης Icon_minitimeΔευ Ιουν 20, 2011 10:59 pm

Πέρασα σήμερα (αργά το απόγευμα) μια βόλτα να τα καμαρώσω και το ένα μελισσάκι παρουσιάζε το εξής φαινόμενο:

Σε όλη την "πρόσοψη" του πατώματος πάνω από την είσοδο, ακόμα και στο κάτω μέρος του ορόφου, βρισκόντουσαν πυκνά διατεταγμένες μέλισσες με κοινό χαρακτηριστικό το ότι κοιτούσαν όλες προς τα κάτω (δηλαδή είχαν το κεφάλι προς το έδαφος και την ουρά προς τα πάνω). Ακόμη, ένα μικρό σχετικά "τσαμπί" από μέλισσες βρισκόταν από κάτω από την κυψέλη (πατάει πάνω σε τσιμεντόλιθους και έχει 20 εκ "αέρα") στη δεξιά πλευρά της εισόδου, όχι όμως σαν το λεγόμενο γένι.

Πλησιάζοντας πιο κοντά, παρατήρησα ότι οι μέλισσες δεν κουνάγαν τα φτερά τους, οπότε απέκλεισα τον αερισμό, ενώ δεν είδα συγκεντρώσεις από κηφήνες, σημάδι που προδίδει σμηνουργία ...μετά μου την πέσανε και έκανα το 100ρι σε χρόνο dt μιας και δεν φορούσα εξοπλισμό προστασίας...

Σημειώνω επίσης ότι βασιλικά κελιά σε αυτό το μέλίσσι δεν έχω βρει.

Μίλησα με επαγγελματία μελισσοκόμο ο οποίος μου είπε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ένδειξη:

α) Οτι ζεστένονται
β) Σμηνουργία
γ) Ασθένεια
δ) Γενικός συναγερμός λόγω εισόδου στη κυψέλη κάποιου εισβολέα.

Το β) και το γ) αποκελείονται αφού πριν 3 ημέρες επιθεώρησα το μελίσσι κια όλα ηταν όλα οκ. Οπότε μένουν το α) και το δ)...

Έχετε παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο; Θα με ενδίεφερε και μια άλλη γνώμη.

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Dias
Μέλος
Μέλος
Dias

Αριθμός μηνυμάτων : 233

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης   Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης Icon_minitimeΔευ Ιουν 20, 2011 11:15 pm

Τα κορίτσια βγήκαν στη βεράντα να πάρουν αέρα. Ζέστη.
beezy
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
beezy

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης   Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης Icon_minitimeΤρι Ιουν 21, 2011 12:07 am

Dias έγραψε:
Τα κορίτσια βγήκαν στη βεράντα να πάρουν αέρα. Ζέστη.

Χμμ...

Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης Air-condition-18-24k
lingistis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
lingistis

Αριθμός μηνυμάτων : 957

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης   Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης Icon_minitimeΤρι Ιουν 21, 2011 12:26 am

... beezy... δεν θέλουν τέτοια έξοδα... χαλάς την πιάτσα και θα ζητάνε και τα δικά μας… ΦΕΝΙΖΟΛ πάνω στα καπάκια και καλό αερισμό sostos ... άντε και σου γλίτωσα το χιλιάρικο που θα έδινες για... Κ-ΣΤΑΡ lol! lol! lol!
captain
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
captain

Αριθμός μηνυμάτων : 1305

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης   Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης Icon_minitimeΤρι Ιουν 21, 2011 1:41 am

ακριβη η κ σταρ lol!
NINAS
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NINAS

Αριθμός μηνυμάτων : 990

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης   Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης Icon_minitimeΤρι Ιουν 21, 2011 2:34 pm

lingistis έγραψε:
... beezy... δεν θέλουν τέτοια έξοδα... χαλάς την πιάτσα και θα ζητάνε και τα δικά μας… ΦΕΝΙΖΟΛ πάνω στα καπάκια και καλό αερισμό sostos ... άντε και σου γλίτωσα το χιλιάρικο που θα έδινες για... Κ-ΣΤΑΡ lol! lol! lol!

Νάστε καλά βρε παιδιά......

Καλό είναι να μαθαίνεις πράγματα, αλλά αμα τα μαθαίνεις γελώντας είναι ακόμα καλύτερα. Τα εμπεδώνεις μια κι΄έξω.

Και δεν μου λές Γιάννη, μιά και η λύση σου είναι πιο συμφέρουσα study study

στους πόσους βαθμούς θερμοκρασία υποτίθεται ότι ζεσταίνονται τόσο ώστε να βάλεις κλιματισμό;; συγνώμη φελιζόλ εννοούσα.....

Μην τις κάνουμε και κακομαθημένες petheno petheno petheno

Σημείωσε ότι εγώ έχω βάψει τα καπάκια με πράσινη λαδομπογιά, και η φιλενάδα μου εδώ μου είπε ότι θα ζεσταίνονται πολύ....
Μα δεν την άκουσα, γιατί το πράσινο λαδί ταίριαζε με τις ζωγραφιές που τους έβαλα.

Για πες τώρα άποψη πλς
lingistis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
lingistis

Αριθμός μηνυμάτων : 957

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης   Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης Icon_minitimeΤρι Ιουν 21, 2011 8:03 pm

Πράσινα καπάκια ba pote γιατί arostisa

Καλά είναι τα καπάκια να τα βάψεις ΑΣΠΡΑ...

Φελιζόλ μπορείς να έχεις πάνω από τα καπάκια όλο το χρόνο... βοηθάνε και στο κρύο... κάπου το έχω ξαναγράψει... πάνε σε ένα μαγαζί που πουλαει ηλεκτρικές συσκευές και ζήτα να σου κρατίσουν από τις συσκευασίες ψυγέιων, ηλεκτρικών κουζίνων κλπ.

Πάνω από τα φελιζόλ βάζεις ένα τούβλο για βάρος.
beezy
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
beezy

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης   Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης Icon_minitimeΤρι Ιουν 21, 2011 11:28 pm

Τελικά όντως ζεστενόντουσαν (ή ζεστενόσαντε), αλλά το περίεργο είναι πως τα διπλανά μελισσάκια δεν είχαν τις ίδιες εξάψεις... οπότε κοιτάω στο καπάκι και βλέπω τις σίτες εξαερισμού τίγκα στην πρόπολη. Άφησα λιιιιιιγο ανοικτό το καπάκι και αύριο θα πάω με μια προκίτσα να ανοίξω τις σίτες.

Μυστήρια συγκέντρωση μελισσών στην πρόσοψη της κυψέλης
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Συγκεντρωση πολλων κοριτσιων στην εισοδο....Τη βοηθεια σας παρακαλω
» ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΑΕΡΙΖΟΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΚΥΨΕΛΗΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
» Γένι μελισσών στο πλάγιο σκιερό πλευρό της κυψέλης .
» Πολλές μέλισσες στην είσοδο της κυψέλης!!
» Πολλές νεκρές μέλισσες στην είσοδο της κυψέλης.

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Οι αρχάριοι... τα νέα παιδιά-
Μετάβαση σε: