Για αρχή αγόρασα δυο κυψέλες δυόροφες από τον Αλεξανδρή στη Χαλκίδα, με κινητούς πάτους.
Τα μελισσάκια μου τα περιμένω στα μέσα Μαϊου και θα μου τα δώσει ένας μελισσοκόμος από την περιοχή που θα τα τοποθετήσω, Κονίστρες Κύμης Ευβοίας.
Έφτιαξα μια συσκευή συρμάτωσης πλαισίων μόνος μου και σύμφωνα με οδηγίες που βρήκα στο φόρουμ μας, συρμάτωσα τα πλαίσια και μου μένει να περάσω τα κεριά.
Ερώτηση 1η:Μετασχηματιστή θα αγοράσω από τη ΜελισσοκομικήΑθηνών, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;
Ερώτηση 2η : Αφού περάσω τα φύλλα κεριού μετά πρέπει να αποθηκεύσω τα πλαίσια με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο ή να τα αφήσω στοιβαγμένα στην αποθήκη μέχρι να τα χρησιμοποιήσω;
Τις νέες κυψέλες τις πέρασα λινέλαια,αστάρια,μπογιές κλπ, πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες σας, και θέλω τώρα να βάλω τους συνδετήρες αυτούς με τη βίδα όχι τα ελάσματα) στα πατώματα, στις βάσεις και στα καπάκια.
Απ΄ ότι έχω καταλάβει, οι συνδετήρες μπαίνουν μπρος πίσω και όχι στο πλάι της κυψέλης.
Ερώτηση 3η : Γιατί;;
(το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι για τη μεταφορά, ώστε να ακουμπάνε η μια στην άλλη και να πιάνουν λιγότερο χώρο).
Εαν τους βάλω μπροστά, ο συνδετήρας της βάσης δεν μπορεί να μπεί γιατί εκεί μπαίνει το πηχάκι που μειώνει ή και κλείνει την είσοδο.
Ερώτηση 4η: Πώς μπορώ να συνδέσω την κινητή βάση με τα πατώματα, ώστε να μπορώ να κάνω εύκολα και αναστροφή ορόφων ;
(Μια λύση μόνο που σκέφτομαι είναι στις βάσεις να χρησιμοποιώ συνδετήρες ελάσματα, αλλά αυτοί θεωρητικά έχουν πρόβλημα στις μεταφορές.
)