| Επιθετικότητα μελισσών | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Μαρία Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 14
| Θέμα: Επιθετικότητα μελισσών Τρι Απρ 19, 2011 5:52 pm | |
| Ειμαι μελισσοκόμος στη Μάνη. Για κάποιο λόγο τα μελίσσια της περιοχής μας έχουν γίνει πολύ επιθετικά. Και ένας αλλος μελισσοκόμος της περιοχής μου έχει προβληματιστεί επι του θέματος. Ολοι ασχολουμαστε ερασιτεχνικά, για παραδειγμα δε κάνουμε βασσιλοτροφία. Μπορείτε να μας πείτε τη γνώμη σας? | |
|
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: Επιθετικότητα μελισσών Τρι Απρ 19, 2011 8:51 pm | |
| Τις τελευταίες μερες? διαστημα πόσο? Αν είναι τις τελευταίες μέρες μήπως λόγο καιρού. Τα έκλεισε μέσα ο καιρός και.... Τροφές λογικά πρέπει να έχουν. Μήπως αλλάξατε τοποθεσία? | |
|
| |
Μαρία Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Επιθετικότητα μελισσών Τρι Απρ 19, 2011 9:36 pm | |
| Δεν τους άλλαξα τοποθεσία. Και από τροφή είναι μια χαρά. Ασχολούμαι 6 χρόνια, ερασιτεχνικά, και δεν έχω ξαναδεί τόση επιθετικότητα. Ο άλλος μελισσοκόμος της περιοχής με τον οποίο συνομιλώ μου είπε ότι ίσως οφείλεται στο ότι δεν αλλάζουμε βασίλισσες με τεχνητό τρόπο ώστε να αλλάξουν λίγο τα γονίδια. Ευσταθεί κάτι τέτοιο? | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Επιθετικότητα μελισσών Τρι Απρ 19, 2011 11:31 pm | |
| μπααααα! μπορει τωρα η κακοκαιρια να τα αγριεψε. | |
|
| |
Μαρία Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Επιθετικότητα μελισσών Τετ Απρ 20, 2011 4:09 pm | |
| Και εγώ δεν είχα ξανακουσει κάτι τέτοιο. Σχετικά με τη κακοκαιρία θα ίσχυε αν μιλούσαμε για προσωρινό φαινόμενο. Δεν είπα ότι τη τελευταία φορά ήταν πολύ επιθετικά. Είναι το τελευταίο τρίμηνο. Και έχω 6 χρόνια μελίσσια δε μπορεί αυτό το χειμώνα να τα πείραξε η κακοκαιρία. | |
|
| |
kostas_chania Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 15
| Θέμα: Απ: Επιθετικότητα μελισσών Τετ Απρ 20, 2011 4:27 pm | |
| δεν ειναι ο χειμωνας που τα πειραζει ειναι οι αλλαγες που δεν ειναι εντελως αναμενομενες. εδω στα χανια για παραδειγμα ειχε μερικες μερες καλο καιρο και εδω και 3 μερες βρεχει πο σπανια να ειναι απριλιος και να εχει τριημερο κακο καιρο αυτο τις εκνευριζει. τον χειμωνα τον ξερουν και τον περιμενου και ακομα και καλο καιρο να κανει δεν εχουν εξω τοσο πολυ μελι να παρουν. τωρα ομως θελουν να δουλεψουν και δεν μπορουν. κι εμενα ειναι επιθετικες και αν δεν ειναι καλος καιρος που ηρεμουν λιγο ταιζω σχεδον χωρις να ανοιξω. εδω τρελαθηκαν τα δεντρα στο χωριο μου. οι μελισσες θα γλυτωναν? | |
|
| |
melinioxori Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 102
| Θέμα: Απ: Επιθετικότητα μελισσών Τετ Απρ 20, 2011 5:51 pm | |
| Πιστέυω είναι ένα φαινόμενο λίγο μπερδεμένο παρατηρείται φέτος σε αρκετές περιοχές όπως και εδώ. Νομιζω ειναι συνδυασμός τροφής, γόννου και εναλαγές καιρού. Δηλαδή ενώ υπάρχει ανθοφορία και ρίχνουν γόννους δεν τους φτάνει η τροφή για τούς γόννους και ο καιρός δεν βοηθάει να μαζέψουν παραπάνω. Αλλωστε σχεδόν πάντα όταν βάζουν γόννο είναι λίγο νευρικά. | |
|
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: Επιθετικότητα μελισσών Πεμ Απρ 21, 2011 2:43 pm | |
| Η αλήθεια είναι οτι ο καιρός τις έχει τρελάνει. Και μένα δεν είναι επιθετικά αλλα είναι αναστατωμένα. Θα φτιάξουν. Πες μας πάλι σε λίγο καιρό που θα φτιάξει ο καιρός.. Βέβαια μπορεί να είναι και η ρατσα τους.. Αλλα οχι επιδή αλλάζουν μονα τους μανάδες... | |
|
| |
Μαρία Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Επιθετικότητα μελισσών Πεμ Απρ 21, 2011 9:34 pm | |
| Και μένα μου χε φανεί κουτό κάτι τέτοιο, γι αυτό και τόλμησα να το γράψω στο forum για τους άσχετους Τώρα το σαββατοκυριακο θα μαι ξανα στον αγώνα γιατί θα σμηνουργησουν κάποια μελισσια που χω σε λίγο μεγαλύτερο υψόμετρο. Οπότε θα ξαναγράψω να σας πω αν συνεχίζεται η ίδια κατάσταση. | |
|
| |
Μαρία Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Επιθετικότητα μελισσών Σαβ Απρ 30, 2011 12:32 am | |
| Δυστυχώς τα πράγματα δεν άλλαξαν. Ελεγα ότι ο μεγάλος πληθυσμος που είχαν οι κυψέλες πριν από τους αφεσμούς, ήταν σημαντικός παραγοντας για την αυξημένη επιθετικότητα αλλά και αυτη την εβδομάδα που τα επισκεφθηκα η κατασταση ήταν ίδια. | |
|
| |
mimis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 62
| Θέμα: Απ: Επιθετικότητα μελισσών Τρι Μάης 03, 2011 11:58 am | |
| γεια σου μαρια, σε μενα τελευταιο χρονο, ητανε η δυσκολια της βασιλισσας. δεν ειχε σπερμα και μετα εγινε αλλαγη βασιλισσας. ολο αυτον το καιρο ηταν επιθετικα, οταν ηταν ολα ενταξει στην κυψελη εγιναν παλι κανονικα. η συμβουλη μου, περιμενε και μην κανεις καμια επεμβαση, εκτος, εαν βεβαια, αντεχεις τις επιθεσεις, να βεβαιωθεις. | |
|
| |
| Επιθετικότητα μελισσών | |
|