Φιλοι μου καλησπερα Εχω τρεις κυψελες στις οποιες πριν μια βδομαδα εβαλα πατωμα κ τεσσερα αχτιστα κερια εκ των οποιων το ενα κατω.ταιζω τα μελισσακια μου μερα παρα μερα με σιροπι(1κιλο το ενα)με σκοπο το χωρισμα τους σε λιγο καιρο.οι κυψελες ειναι σε καμπο διπλα στο χωριο.χθες που πηγα κ τα ειδα δεν τα ειχαν χτισει ακομη...ειναι φυσιολογικο?
Έχει καμιά μελισσοκομική ανθοφορία?Νομίζω πως μόνο το σιρόπι δεν βοηθάει,πρέπει να έχει και ανθοφορία.Το κάτω πάτωμα είναι 10 άρι από πληθυσμό και γόνο?Σε τι κατάσταση είναι?
ανέβασε γόνο πάνω και κατέβασε άχτιστα κάτω.Τα άχτιστα θα τα βάλεις μεταξύ 2 πλαισίων γόνου.δηλαδή -γόνος,άχτιστο,γόνος γόνος,άχτιστο,γόνος. Θα τα βάζεις σιρόπι 1:1.όταν θα χτίσουν το ένα πλαίσιο το ανεβάζεις πάνω και κατεβάζεις πάλι το άλλο κοκ.
ενα προς ενα το βαζω.θα το δοκιμασω με τα υπολοιπα που δεν εχουν χτιστει ακομα.
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
Θέμα: Απ: χτισιμο μελισσων Τρι Ιουν 18, 2013 8:44 am
Ποτε τα εβαλες λες οτι δεν τα εχουν χτισει ακομη. Θα τα χτισουν οταν χρειαστει. Οτι πλαισιο ερχεται σε επαφη με το γονο το χτιζουν. Δε συμφωνω οτι πρεπει να το βαλεις στη μεση του γονου και να κανεις κομματια το γονο. Το βαζεις αναμεσα στο γονο και τη γυρη, απλα πας λιγο πιο συχνα και το γυρνας να το πιασουν και απο την αλλη. προσωπικα στο κεντρο του γονου βαζω μονο αν ειναι χτισμενο κατα τα 3/4. Τωρα εσυ κανεις οπως νομιζεις.