| ερωτηση για καταπολεμηση μυρμηγκιων απο μελισσοκομειο | |
|
+6parosbees GREEN captain Μαρίνα dim panos_patra 10 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
panos_patra Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 31
| Θέμα: ερωτηση για καταπολεμηση μυρμηγκιων απο μελισσοκομειο Τρι Απρ 19, 2011 11:43 am | |
| Καλημέρα ,θα ήθελα να ρωτήσω για την καταπολέμηση μυρμηγκιων απο μελισσοκομείο (εντόπισα σε μια κυψέλη μυρμήγκια εξωτερικά ) .ποια σκευάσματα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε , με ποιο τρόπο ,τις αναλογίες που πρέπει να προσέξουμε , και που τα προμηθευόμαστε .Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων . | |
|
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: ερωτηση για καταπολεμηση μυρμηγκιων απο μελισσοκομειο Τρι Απρ 19, 2011 9:10 pm | |
| Εγώ πάλι αν ήμουνα μυρμηγκι δεν θα τολμούσα να μπώ μέσα... Εκτός και αν είναι πολλά και τα μεγαλοσωμα.. Συνήθως πάνε στον τροφοδοτη οροφής για γλυκό νεράκι.. Αλλά μέσα δεν... Αλλα ενδιαφέρον θέμα και για την απομάκρυνση απο τα σημεία αποθήκευσης των προιόντων. Τενεκέδες μέλι, μελιτοεξαγωγέας, κεριά, ζαχαροζυμαρα τον χειμώνα, κτλ. Τι να βάζουμε? Παλιά βάζανε μαλάθιο αλλα μύριζε πολύ και ΣΤΟΠ. Στον κτηνίατρο που πήγα (στο χωριο) μου έδωσε μια σκόνη που δεν ήξερε ούτε αυτός πως την λέγανε και είναι άοσμη. Την βάζω γύρω γύρω κάνοντας ένα κύκλο εκεί που ακουμπάνε στο έδαφος.. Δεν πιστεύω να κάνω καμιά βλακία... Για είτε μας καμια ηδέα.. | |
|
| |
Μαρίνα Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 94
| Θέμα: Απ: ερωτηση για καταπολεμηση μυρμηγκιων απο μελισσοκομειο Τρι Απρ 19, 2011 9:19 pm | |
| Ξυλάκια κανέλας η χοντρό αλάτι | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: ερωτηση για καταπολεμηση μυρμηγκιων απο μελισσοκομειο Τρι Απρ 19, 2011 11:39 pm | |
| ακολουθα το μονοπατι και χαλασε την φωλια [img] [/img] | |
|
| |
GREEN Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 301
| Θέμα: Απ: ερωτηση για καταπολεμηση μυρμηγκιων απο μελισσοκομειο Τετ Απρ 20, 2011 1:43 am | |
| Βαλε λιγη σταχτη γυρω γυρω! | |
|
| |
parosbees Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 262
| Θέμα: Απ: ερωτηση για καταπολεμηση μυρμηγκιων απο μελισσοκομειο Τετ Απρ 20, 2011 5:33 am | |
| Η μοναδική και ανώδυνη λύση για το εργαστήριο και τα μηχανήματα του είναι το γράσο στις βάσεις τους.Εκατομμύρια μυρμήγκια να υπάρχουν δεν θα ανέβει κανένα.Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε φάρμακα στον χώρο εξαγωγής μελιού.Στό χωράφι τώρα νομίζω οτι υπάρχει ενα προϊόν μιας φαρμακευτικής εταιρίας που το ρίχνεις γύρω από την φωλιάτους το παίρνουν και...άντε γειά. | |
|
| |
Dias Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 233
| Θέμα: Απ: ερωτηση για καταπολεμηση μυρμηγκιων απο μελισσοκομειο Τετ Απρ 20, 2011 11:03 am | |
| Ρίχνουμε πετρέλαιο στην μυρμηγκοφωλιά. | |
|
| |
beespyros Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 294
| Θέμα: Απ: ερωτηση για καταπολεμηση μυρμηγκιων απο μελισσοκομειο Τετ Απρ 20, 2011 6:56 pm | |
| Για το χωραφι μπορεις να χρησιμοποιησεις και αυτο (το φαρμακο) που βαζουν στο νεοφυτεμενο γκαζον, αλλα αληθινα χρειαζεται; Οσο για τους εσωτερικους χωρους προσφατα μου ειπαν για δαφνοφυλλα (ηταν και των Βαιων προχτες) αλλα δεν εχω προλαβει να το χρησιμοποιησω. | |
|
| |
Σώτος_Δ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 32
| Θέμα: Απ: ερωτηση για καταπολεμηση μυρμηγκιων απο μελισσοκομειο Τετ Απρ 20, 2011 10:45 pm | |
| Δεν το ήξερα για το γράσο.Καλή ιδέα! Εγώ μέχρι τώρα έβαζα τα πόδια από τα μηχανήματα σε πλαστικά πιατάκια (για γλάστρες) με νερό.Από όσο ξέρω το μυρμήγκια δεν κολυμπάνε! | |
|
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: ερωτηση για καταπολεμηση μυρμηγκιων απο μελισσοκομειο Πεμ Απρ 21, 2011 2:29 pm | |
| - parosbees έγραψε:
- Η μοναδική και ανώδυνη λύση για το εργαστήριο και τα μηχανήματα του είναι το γράσο στις βάσεις τους.Εκατομμύρια μυρμήγκια να υπάρχουν δεν θα ανέβει κανένα.Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε φάρμακα στον χώρο εξαγωγής μελιού.Στό χωράφι τώρα νομίζω οτι υπάρχει ενα προϊόν μιας φαρμακευτικής εταιρίας που το ρίχνεις γύρω από την φωλιάτους το παίρνουν και...άντε γειά.
Γράσο? Πολύ καλύ ιδέα. Ευχαριστώ.. M'αρέσει... Το ξέρω οτι δεν είναι σωστό αλλα.. Ενταξει δεν θα ξαναγίνει.. Για το χωράφι πάλι νομίζω οτι δεν χρειάζετε κάτι.. | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: ερωτηση για καταπολεμηση μυρμηγκιων απο μελισσοκομειο Πεμ Απρ 21, 2011 8:34 pm | |
| Όχι γεωργικά φάρμακα. είναι το sospin αλλά είναι χημικό.
διάβασα για σκόνη απο φύκια, ή για εμβρεγμα αψιθιάς (αρωματικο φύτό) και φέκασμα με αυτό. | |
|
| |
| ερωτηση για καταπολεμηση μυρμηγκιων απο μελισσοκομειο | |
|