Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

τροφοδοτης σιροπιου

Πήγαινε κάτω 
+10
giorgos500
jimmys
Dias
NINAS
dim
Βeekeeper
MILIBEE
LOBE
captain
jimys
14 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
giorgos500
Μέλος
Μέλος
giorgos500

Αριθμός μηνυμάτων : 69

τροφοδοτης σιροπιου - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τροφοδοτης σιροπιου   τροφοδοτης σιροπιου - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 07, 2013 6:40 pm

παιδια δουλευει ( στον νεροχυτη τουλαχιστον) το δοκιμασα το πρωι . κανα τριαρι λιτρα στη σακουλα , δεσιμο , και τρεισ μικρεσ μαχεριεσ στην ιδια ευθεια στην επανω μερια , μεχχρι το μεσιμερι δε ειχε χασει καθολου νερο, μετα ανεβηκε ο μικροσ στην καρεκλα στο νεροχητη και την κοπανησε με δυναμη , εκει πλεον εχασε αρκετο ,
παντωσ σαν πατεντα λεει και μαλιστα πολυ , ουτε πνιγμοι ουτε ταψακια ουτε τιποτε , τωρα βεβεα για να πο την αληθεια μου φοβαμε να την βαλω χυμα επανω στα πλαισια χωρισ ταψακι ( μαλλον τα ετοιμα τισ πιτσασ απο το σουπερ μαρκετ ) απο κατω ,
φοβαμε μην δω τισ μελισεσ να κανουνε σερφ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
myrtos
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 224

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τροφοδοτης σιροπιου   τροφοδοτης σιροπιου - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 07, 2013 9:23 pm

Παντως απο το ανοιξε - κλεισε καπακια ειδικα στη διεγερτικη που ειναι συχνα νομιζω οτι εξυπηρετει καλυτερα ο τροφοδοτης με ταπα τροφοδοσιας ομως.

Εγω για τροφοδοτες παιρνω απο ενα φιλο με μαγαζι μπωλ παγωτου τα μεγαλα τα επαγγελματικα που εχουν σε βιτρινες , τα κοβω στο καταλληλο υψος με μαχαιρι γιατι ειναι ψηλα , βαζω πηχακια να πλεουν και τα εχω με ταπα τροφοδοσιας στην οποια απο κατω με συρραπτικο εχω καρφωσει σιτα.

Επειδη γινεται αναφορα και παραπανω ειναι και πλαστικο καταλληλο για τροφιμα.

Πηγαινω με τετραλιτρα απο σπορελαια κι εχω κι ενα μπουκαλακι 1/2 λιτρου με σημαδι στα 250ml και γεμιζωντας το ταϊζω 2 μελισσια για διεγερτικη αλλιως για ταϊσμα τους βαζω απο 1/2 - 1 λιτρο αναλογως δυναμικοτητας . Δεν κανω ουτε ενα λεπτο το μελισσι.
drakos
Μέλος
Μέλος
drakos

Αριθμός μηνυμάτων : 190

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τροφοδοτης σιροπιου   τροφοδοτης σιροπιου - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 07, 2013 9:43 pm

Και πριν βάλεις το νέο, πως ξέρεις ότι έχουν φάει το παλαιό? Φαίνεται από την τρύπα τροφοδοσίας?
myrtos
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 224

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τροφοδοτης σιροπιου   τροφοδοτης σιροπιου - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 07, 2013 11:36 pm

drakos έγραψε:
Και πριν βάλεις το νέο, πως ξέρεις ότι έχουν φάει το παλαιό? Φαίνεται από την τρύπα τροφοδοσίας?

Γι' αυτο δε βαζω μεγαλες ποσοτητες οπως βαζουν καποιοι διλιτρα ή και παραπανω οταν ειναι για τροφοδοσια. Προτιμω επειδη τα εχω και κοντα μου να ταϊζω μικροτερες ποσοτητες τακτικοτερα για να ειναι και φρεσκο το σιροπι.

Φαινεται λιγο και απο την τρυπα αλλα αφου ξεκινησω διεγερτικη μετα απο κανα διημερο ανοιγω μια τα καπακια πρωι που πρεπει να εχει καταναλωθει κανονικα αφου το σιροπι το δινω σουρουπο και τσεκαρω. Αν το παιρνουν μετα τσεκαρω καθε 5-6 μερες που επιθεωρω για βασιλοκελια. Οταν ενα μελισσι ξεκινησει και το παιρνει στην αρχη μετα δε θα αφησει. Συνηθως μελισσια που δεν παιρνουν το σιροπι καπου παιζει προβλημα. Σε δυο που μου ετυχε και τα δυο αποδειχτηκαν προβληματικα. Οταν ταϊζω για αποθηκευση τσεκαρω μια την επομενη.

τροφοδοτης σιροπιου
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
 Παρόμοια θέματα
-
» Τροφοδότης σιροπιού ZIP BAG -Φτιάξτω μόνος σου-
» Τροφοδότης Καπακιού
» ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ
» Τροφοδοτης πλαστικος
» Αυτοσχέδιος εσωτερικός τροφοδότης...

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: D.I.Y. μελισσοκομικές πατέντες-
Μετάβαση σε: