| Μελισσες σε νεα κυψελη... | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
BASILISP Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 407
| Θέμα: Μελισσες σε νεα κυψελη... Τρι Μαρ 08, 2011 6:22 pm | |
| Γεια σας και παλι! Βρηκα μελισσες και θα τις παρω κομπλέ τελικα. Θα ηθελα ομως να αλλαξω τις κυψελες με τις νεες που εχω ηδη. Ετσι και θα μπουνε σε νεα κυψελη (καθαρη κ.τ.λ.) και θα μπορεσω να συντηρησω την παλια. Πως μπορω να το κανω; Ευχαριστω πολυ,Βασιλης! | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Μελισσες σε νεα κυψελη... Τρι Μαρ 08, 2011 7:31 pm | |
| | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελισσες σε νεα κυψελη... Τρι Μαρ 08, 2011 7:47 pm | |
| Σε ευχαριστω πολυ. Το ειχα ξαναδιαβασει το θεμα αλλα εχω ακομα μερικες αποριες. Το βασικο ειναι οτι οι μελισσες δεν ξερουν το μερος που θα τις βαλω οταν τις παρω. Οταν παρω τις κυψελες (με τις μελισσες) στα χερια μου τι να κανω; Την ιδια στιγμη να κανω την αλλαγη; Να τις βαλω με τις παλιες κυψελες και αργοτερα να τις αλλαξω; Τις μελισσες αυτες θα τις δει ενας παλιος μελισσοκομος ,θα κανει μαζικη αγορα και θα παρει και 3 για εμενα. Ευχαριστω! | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Μελισσες σε νεα κυψελη... Τρι Μαρ 08, 2011 8:32 pm | |
| να του δωσεις 3 κυψελες ετοιμες και μια και καλη να μπουν εκει τωρα αυτο.... Το βασικο ειναι οτι οι μελισσες δεν ξερουν το μερος που θα τις βαλω οταν τις παρω. δεν το καταλαβαινω | |
|
| |
LOBE Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 133
| Θέμα: Απ: Μελισσες σε νεα κυψελη... Τρι Μαρ 08, 2011 8:49 pm | |
| Εγω καταλαβα οτι στη νεα τοποθεσια που θα τις πας φοβασαι μηπως χαθουνε. Ναι μερικες τις πρωτες μερες θα χαθουνε. Βασιλη εχω την εντυπωση οτι βιαζεσαι να αποκτησεις μελισσια.
| |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελισσες σε νεα κυψελη... Τρι Μαρ 08, 2011 8:53 pm | |
| Δυστυχως επειδη ειναι σε αλλο νησι δεν θα μπορεσω να τις αλλαξω εκει. Εχεις δικιο,δεν εγινα αντιληπτος,συγνωμη για αυτο. Εννοω οτι οταν παρω τις κυψελες με τις μελισσες τι να κανω; Φυσικα η περιοχη μου θα ειναι αγνωστη για αυτες. Οποτε : 1)αλλαγη αμεσως και μετα τοποθετηση στο χωραφι μου η 2) να τις αφησω με τις παλιες κυψελες και να τις αλλαξω αργοτερα; Ευχαριστω! | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελισσες σε νεα κυψελη... Τρι Μαρ 08, 2011 8:54 pm | |
| Θα εχω βοηθεια απο εμπειρο μελισσοκομο αλλα δεν θελω να τον ρωτησω 3000 πραγματα θεωρητικα. Θα εχει ηδη πολλα να με βοηθησει με την πραξη! | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Μελισσες σε νεα κυψελη... Τρι Μαρ 08, 2011 10:03 pm | |
| - BASILISP έγραψε:
- Θα εχω βοηθεια απο εμπειρο μελισσοκομο αλλα δεν θελω να τον ρωτησω 3000 πραγματα θεωρητικα. Θα εχει ηδη πολλα να με βοηθησει με την πραξη!
σου μενουν αλλες 2972 .προσεξε που θα τις χαλασεις basili ακου ή μαλλον διαβασε γενικοτερα....... το αν τις βαλεις αμεσως ή μετα, σε νεα κυψελη δεν εχει καμια διαφορα,αν ειναι και ιδιο χρωμα τοτε δεν θα παρουν χαμπαρι τιποτα. απλα οπως λεει και ο lobe οταν θα τις βαλεις στο χωραφι σου θα χασεις ενα 10% απο τις συλλεκτριες. το γιατι γινετε αυτο.....θα μεινει εργασια για το σπιτι | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελισσες σε νεα κυψελη... Τρι Μαρ 08, 2011 11:05 pm | |
| Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!! Διαβαζω βρε παιδια αλλα πολλα δεν βρισκονται σε βιβλια,ουτε σε φορουμ (ξενα και ελληνικα) αλλα υποθετω θα τα μαθω εν καιρο με την πραξη. Σας ευχαριστω και παλι | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελισσες σε νεα κυψελη... Τετ Μαρ 09, 2011 6:15 pm | |
| Για την ωρα δεν με απασχολει αλλα θελω να μαθω και κατι αλλο... Ας πουμε οτι εχουμε ενα δυνατο μελισσι και θελουμε να το κανουμε 2 η 3 μελισσια. Παιρνουμε τις παραφυαδες οπως εχω διαβασει απο εδω μεσα και απο βιβλια και ολοι λενε οτι πρεπει να φυγουν οι νεες αρκετα χιλιομετρα παραπερα αλλιως οι συλλεκτριες επιστρεφουν στο αρχικο μελισσι. Δηλαδη αυτο σημαινει οτι μπορουμε να τις παρουμε για ενα διαστημα (π.χ. μηνας) μακρια και μετα να τις επιστρεψουμε στο αρχικο μερος χωρις προβλημα η οχι ; Αν τις αφησω στο ιδιο μερος (σε αποσταση π.χ. 5 μετρα απο την "παλια" κυψελη) θα φυγουν ολες οι συλλεκτριες; Ευχαριστω και παλι,Βασιλης! | |
|
| |
melinioxori Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 102
| Θέμα: Απ: Μελισσες σε νεα κυψελη... Τετ Μαρ 09, 2011 8:43 pm | |
| αν τίς πας 5 μέτρα πιό πέρα ολες οι συλέκτριες θα γυρισούν στην αρχική, υπάρχει τρόπος να μην τις πας 5 χιλιόμετρα αλλά θα στον πώ στην πορεία του διαβάσματος, νομίζω ότι κάπου υπάρχει γραμμένο εδω μέσα. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Μελισσες σε νεα κυψελη... Τετ Μαρ 09, 2011 11:24 pm | |
| | |
|
| |
| Μελισσες σε νεα κυψελη... | |
|