Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

 

 Παραφυάδες από ορφανό ή αρενότοκο μελίσσι

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
karnet
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 342

Παραφυάδες από ορφανό ή αρενότοκο μελίσσι Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Παραφυάδες από ορφανό ή αρενότοκο μελίσσι   Παραφυάδες από ορφανό ή αρενότοκο μελίσσι Icon_minitimeΔευ Μάης 28, 2012 11:11 am

Καλησπέρα,
Εδώ και κάποιες εβδομάδες έχω ένα μελίσσι το οποίο είναι ορφανό, δεν ξέρω αν είναι και αρενότοκο. Πριν μερικές μέρες το ένωσα με μια παραφυάδα που είχε βασίλισσα με την μέθοδο της εφημερίδας. Έβαλα την παραφυάδα από πάνω. Το ορφανό ήταν 10άρι. Τώρα το θέμα είναι πως μάλλον δεν πέτυχε η συνένωση. Το ερώτημα είναι μπορώ να εκμεταλευτώ τον πληθυσμό αυτό και να κάνω 3 παραφυάδες των 4-5 πλαισίων με γονιμοποιημένες βασίλισσες ?
Ευχαριστώ, Θωμάς.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Sakis G
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 605

Παραφυάδες από ορφανό ή αρενότοκο μελίσσι Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Παραφυάδες από ορφανό ή αρενότοκο μελίσσι   Παραφυάδες από ορφανό ή αρενότοκο μελίσσι Icon_minitimeΔευ Μάης 28, 2012 11:47 pm

Ειναι παρακινδυνευμενο να επιχειρείς να ενώσεις ενα δυνατο μελισσι που εχει μεινει ορφανο για μεγαλο διαστημα με μια μικρη παραφυαδα.Η βασιλισσα της παραφυάδας μπορει να χαθει.Αυτο συμβαινει ειτε γιατι εχουν δραστηριοποιηθει οι ωοτοκες ειτε ακομη γιατι μπορει να υπαρχει παρθενα βασιλισσα .
Η σωστη τεχνικη ειναι να αλλαξουμε θεση αμοιβαια μεταφέροντας την μικρη παραφυαδα στην θεση του ορφανου μελισσιου,και αφου ενισχυθει ετσι με τις πολυάριθμες συλλέκτριες του, και αποδυναμωθεί αντιστοιχα το ορφανο ,να επιχειρησουμε την ενωση μετα απο λίγες μέρες.Πριν την ενωση καλο ειναι να απαλλαγουμε απο τις ωοτοκες τινάζοντας τα πλαισια μακρια απο την κυψελη τους ,και να ελεγξουμε αν υπαρχει αγονιμοποίητη βασιλισσα την οποια πρεπει και να αφαιρεσουμε.Η ενωση γινεται καλυτερα το σουρουπο και φροντιζουμε να δωσουμε τροφη για να εχουμε τις μέλισσες σε καλη διαθεση.
Τωρα οσον αφορα τον χωρισμο για τον οποιο ρωτάς και παλι παρουσιαζει καποια δυσκολια στην αποδοχη της νέας μάνας για τούς ίδιους λόγους(ωοτοκες,).Πρεπει να απαλλαγείς απο αυτές.Εν τούτοις ο πληθυσμός που αναφέρεις αξιζει την προσπαθεια.Γνωμη μου ειναι οτι θα αυξήσεις την πιθανοτητα επιτυχίας αφαιρώντας πρωτα τον τυχοντα αρρενογονο του, και δίνοντας σε καθε νεα παραφυαδα 1 τουλαχιστον πλαισιο με εκκολαπτομενο εργατικο γονο πανω στο οποιο και θα τοποθετήσεις το κλουβι τησ βασίλισσας..
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Παραφυάδες από ορφανό ή αρενότοκο μελίσσι
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» αρενοτοκο μελισσι και τιναγμα
» Ορφανο μελισσι
» Ορφανό μελίσσι 3/10/15
» Ορφανό μελίσσι
» Ορφανό μελίσσι

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Οι αρχάριοι... τα νέα παιδιά-
Μετάβαση σε: