Καλημερα, σπανια δεν ειναι η αραχνη αυτη, αλλα επειδη δεν κανει ιστο οπως οι υπολοιπες κρυβεται και βγαινει εξω για να κυνηγησει. Εγω βλεπω παρα πολλες εξω, ειναι χαρακτηριστικο μαλιστα τα αυγα τους (ή τα μικρα αραχνάκια) που τα κουβαλουν πανω στο σωμα τους..
Ενω δεν εχουν σημειωθει περιστατικα απο επικινδυνα τσιμπηματα, ουτε νομιζω θεωρειται επικινδυνη, εντουτοις εχω μια πολυ οδυνηρη εμπειρια απο το συγκεκριμενο ειδος.. Να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι αλλεργικος σε τσιμπηματα μελισσας ή σφήκας. Τις συγκεκριμενες αραχνες τις βλεπω συχνα και μικρος τις περιεργαζομουν συνεχεια. Μια φορα ομως εντελως τυχαια πριν καποια χρονια, ημουν σε ταβερνα με φιλους, ειχε ανεβει μια τετοια αραχνη στο παπουτσι μου και οπως κινηθηκα χωρις να την καταλαβω με τσιμπησε.. Βαζω το χερι μου και πιανω την αραχνη, μεγαλουτσικη, οι δυο κυνοδοντες της ειχαν μεινει καρφωμενοι στο ποδι μου. Τους αφαιρω, περα απο μια μικρη ενοχληση απο το τσιμπημα ολα ηταν ενταξει.. Τα συμπτωματα αρχισαν μιση ωρα περιπου μετα, οταν αρχισα να μη νιωθω καλα.Αποχαιρετησα και πηρα το δρομο με το αυτοκινητο για το σπιτι.. Να μην τα πολυλογω, δε θεωρησα σκοπιμο να επισκεφτω νοσοκομειο και προσπαθησα να κοιμηθω στο σπιτι, αλλα ηταν αδυνατο απο τον πονο που συνεχεια μεγαλωνε.. Οταν πλεον εγινε πρωι δεν ημουν σε θεση καν να περπατησω.. Φίλος με πηγε στο νοσοκομειο, οπου και τελικα με κρατησαν δέκα μερες λογω της σοβαροτητας της καταστασης.. Ο οργανισμος μου επανηλθε στα κανονικα επιπεδα συμφωνα με τις εξετασεις αιματος που επρεπε να κανω, μετα απο ενα εξαμηνο! Και ολα αυτο απο μια αράχνη.....
Γι αυτο λοιπον με την ευκαιρια, μην αμελειτε οτι το δηλητηριο ακομα και της μελισσας μπορει να κανει ζημια αναλογα με τον οργανισμο... Ποτέ δεν ξέρετε πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός σας σε κάποιο δηλητήριο.. Αν δεν σας εχει ξανατσιμπησει μελισσα και ασχολειστε με μελισσοκομια, μην επαναπαυτειτε σκεπτομενοι ότι ίσως εχετε τσιμπηθει απο άλλο έντομο στο παρελθον και αρα ειστε ενταξει... Καντε ενα τεστ.. Υπαρχουν και περιπτωσεις ανθρωπουν που εμφανισαν αλλεργικα συμπτωματα σε δηλητηριο παρολο που στο παρελθον δεν αντιμετωπιζαν προβλημα..