| Τόπος ξεχειμωνιάσματος. | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
vtoutoun Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 150
| Θέμα: Τόπος ξεχειμωνιάσματος. Δευ Νοε 21, 2016 8:12 am | |
| Καλημέρα στην παρέα, Θέλω τα φώτα των πιο έμπειρων σε ένα θέμα που με απασχολεί. Φέτος είναι ο πρώτος χειμώνας που θα αντιμετωπίσουν τα κορίτσια μου και θέλω να κάνω ένα ερώτημα σχετικά με το σημείο που θα τις έχω. Έχω δύο σημεία δικά μου το πρώτο είναι σε μια ρεματιά και έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Το βράδυ πέφτει υγρασία, Δεν το πιάνει ο αέρας, ήλιο έχει από την ανατολή μέχρι τις 15:00 η ώρα γιατί μετά το σκιάζει το βουνό.
Το δεύτερο σημείο είναι σε μικρό ύψωμα. Ήλιο έχει όλη μέρα μέχρι τη δύση αλλά είναι εκτεθειμένο στους αέρηδες και κυρίως στο βοριά. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν είχατε να επιλέξετε μεταξύ των δύο πού θα τις πηγαίνατε για χειμώνα; Να πούμε ότι μιλάμε για χειμώνα Κρήτης οπότε όσοι είστε από βόρια να το λάβετε υπόψιν πριν μου απαντήσετε. Ευχαριστώ και αναμένω τη βοήθειά σας.
| |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Τόπος ξεχειμωνιάσματος. Δευ Νοε 21, 2016 2:25 pm | |
| Γενικά το Ηράκλειο όπως η Νότια Ελλάδα έχει ήπιο Χειμώνα. Βέβαια δεν ξέρω πόσο χαμηλά πέφτει η θερμοκρασία στο ύψωμα και πόσο δυνατός αέρας φυσά ούτε πόσο καιρό θα τις αφήσεις. Όμως η μεγαλύτερη ηλιοφάνεια αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα. Θα προτιμούσα το ύψωμα διότι η υγρασία είναι πιο επικίνδυνη από το κρύο για τις μέλισσες. Μπορείς να προστατέψεις τις μέλισσες με φελιζόλ εσωτερικά στο καπάκι, κηρόπανο κ.λ.π. | |
|
| |
vtoutoun Μέλος
| Θέμα: Απ: Τόπος ξεχειμωνιάσματος. Δευ Νοε 21, 2016 3:18 pm | |
| Φίλε Psath το ύψωμα δεν είναι βουνό ούτε καν λόφος απλά δεν είναι κάμπος με τις υγρασίες κτλ. Το μόνο αρνητικό που βλέπω εγώ είναι ο βοριάς μιας και το συγκεκριμένο χωράφι βλέπει χωρίς εμπόδια τη θάλασσα η οποία είναι σε απόσταση 3,5 χιλιόμετρα σε ευθεία. | |
|
| |
stratos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 126
| Θέμα: Απ: Τόπος ξεχειμωνιάσματος. Δευ Νοε 21, 2016 3:40 pm | |
| Στο σημείο με την υγρασία μπορείς να βάλεις διάτρητο πάτο ώστε να κάνει κάλο αερισμό και με κλειστό βορρά δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα . Α και χρησιμοποίησε σκουρόχρωμα πατώματα , δεσμεύουν περισσότερο θερμότητα από τον ήλιο. | |
|
| |
vtoutoun Μέλος
| Θέμα: Απ: Τόπος ξεχειμωνιάσματος. Δευ Νοε 21, 2016 3:43 pm | |
| - stratos έγραψε:
- Στο σημείο με την υγρασία μπορείς να βάλεις διάτρητο πάτο ώστε να κάνει κάλο αερισμό και με κλειστό βορρά δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα .
Όλοι οι πάτοι που έχω είναι διάτρητοι. | |
|
| |
koske BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 308
| Θέμα: Απ: Τόπος ξεχειμωνιάσματος. Δευ Νοε 21, 2016 5:59 pm | |
| Μακρια απο την υγρασια προτιμησε το μερος με την ηλιοφανεια βαλε τις κυψελες με τις εισοδους στο νοτο και μετα αν θες βαζεις πρασινο πυκνο πανι στη βορεια μερια και αν ειναι δικο σου το μερος φυτεψε δεντρολιβανα και λεμονοκυπαρισσα . | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| |
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Απ: Τόπος ξεχειμωνιάσματος. Δευ Νοε 21, 2016 7:19 pm | |
| | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Τόπος ξεχειμωνιάσματος. Τρι Νοε 22, 2016 1:24 am | |
| Βασίλη, υπάρχουν πάντα κ χειρότερα: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.](... που τα σκιάζει η φοβέρα, τα πλακώνει η σκλαβιά...) | |
|
| |
vtoutoun Μέλος
| Θέμα: Απ: Τόπος ξεχειμωνιάσματος. Τρι Νοε 22, 2016 8:10 am | |
| Οπότε αποφεύγουμε την υγρασία πάση θυσία και απλά προσπαθούμε να τις προστατέψουμε όσο γίνεται από τον αέρα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!! 'Άντε και καλό χειμώνα! | |
|
| |
lingistis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 957
| Θέμα: Απ: Τόπος ξεχειμωνιάσματος. Τρι Νοε 22, 2016 9:32 am | |
| Είναι όπως στα είπαν τα παιδιά και πολύ σωστά ο koske Ο βοριάς από την θάλασσα είναι σημαντικό μείον της τοποθεσίας. Γενικά ψάξε για μια καλύτερη τοποθεσία για το χειμώνα… όλο και κάπου θα υπάρχει και διαμόρφωσε την κατάλληλα | |
|
| |
| Τόπος ξεχειμωνιάσματος. | |
|