| Ποιο φυτο ειναι ? | |
|
+5Throubee silahim vtoutoun nikos37 kir 9 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Ποιο φυτο ειναι ? Τετ Οκτ 12, 2016 10:58 am | |
| | |
|
| |
nikos37 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Τετ Οκτ 12, 2016 1:50 pm | |
| περα απο το οτι ξελεμιαστικα για να δω τις φωτο , οχι δεν ξερω. καλημερα βασιλη! | |
|
| |
kir BeeForce
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Τετ Οκτ 12, 2016 2:09 pm | |
| Καλημέρα Νίκο !!! Κάτι έγινε στο upload, στο PC είναι ορθές τα φύλλα και το άρωμα του φυτού είναι σαν κατιφές , αλλά το άνθος τελείως διαφορετικό ! | |
|
| |
kir BeeForce
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Τετ Οκτ 12, 2016 8:12 pm | |
| βρέθηκε Tagetes minuta , μας ήρθε από τη Νότιο Αμερική.
| |
|
| |
vtoutoun Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 150
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Πεμ Οκτ 13, 2016 10:42 am | |
| Πού το πέτυχες πάλι αυτό; Όλο ανακαλύψεις είσαι! Πάντως τα φύλλα του είναι όπως το είπες ίδια με κατιφέ. Η μελισσούλα φαίνεται απ την τρίτη φωτογραφία το προτιμά.
| |
|
| |
kir BeeForce
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Πεμ Οκτ 13, 2016 11:40 am | |
| Το συνάντησα πρώτη φορά πέρυσι στα νότια του νομού μας και μου έκανε εντύπωση το έντονο άρωμα κατιφέ τόσο έντονο που συναγωνίζεται την ακόνιζα και τον απήγανο, από ότι είδα χρησιμοποιείτε ως αρωματικό ρόφημα, φαρμακευτικό τσάι, και σαν καρύκευμα !
| |
|
| |
vtoutoun Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Πεμ Οκτ 13, 2016 12:14 pm | |
| Λογικά θα φυτεύεται και εύκολα όπως ο κατιφές ο οποίος όπου ρίξεις σπόρια φυτρώνει μετά κάθε χρόνο μόνος του.
| |
|
| |
kir BeeForce
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Πεμ Οκτ 13, 2016 12:38 pm | |
| Ναι περισσότερο ζιζάνιο είναι , το επισκέπτονται οι μέλισσες αλλά μάλλον αναγκαστικά λόγο ξηρασίας , δεν είδα να του έχουν μεγάλη όρεξη, αν χρησιμέψει κάπου περισσότερο σαν αντιβαρρόα το βλέπω λόγο αρώματος! | |
|
| |
silahim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 238
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Δευ Νοε 28, 2016 2:09 pm | |
| Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, θα βάλω ένα μικρό φυτό που είδα ότι οι μέλισσες το προτιμούν αυτό τον καιρό μαζί με τη μουσμουλιά. Οι φωτογραφίες είναι από τη Σαλαμίνα που ήμουν το ΣΚ. Διαπίστωσα ότι μαζεύαν γύρη. Γνωρίζει κάποιος την ονομασία του;; Εγώ το είδα αυτό τον καιρό σε ύψος περί τα 30-40 εκατοστά. (μπορεί να πάει και άλλο,ίσως) το έχω ξαναδεί, αλλά δεν του είχα δώσει σημασία. Ήταν ανάμεσα στις βρούβες. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
kir BeeForce
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Δευ Νοε 28, 2016 2:30 pm | |
| είναι το φυτό που έχω στην φώτο μου αλλά δεν το είχα ψάξει λοιπόν Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι MERCURIALIS annus (Μερκουριάλις η μονοετής). Ανήκει στην οικογένεια των Ευφορβιοειδών. Φύεται σε όλη την περιοχή της Αρχαίας Θουρίας. Στη χώρα μας το συναντούμε με τις ονομασίες Σκαρόχορτο, Πρωτοθέρης, Πρωτοθέριγος, Βροντοθέρι, Παρθενούδι, Σκαροβότανο, Φλώμος, Σκαρολάχανο, Σκυλολάχανο. Είναι φυτό μονοετές και δηλητηριώδες, δίοικο. περισσότερα εδώ ... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Έχει επεξεργασθεί από τον/την kir στις Δευ Νοε 28, 2016 2:53 pm, 1 φορά | |
|
| |
silahim Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Δευ Νοε 28, 2016 2:34 pm | |
| εννοείς στο άβατάρ σου !! ναι φίλε..........τώρα το είδα και εγώ!!! Αυτό είναι! Λίγο πριν ξεκινήσει η βροχή,κάναν σα τρελές! Ήμουν σε ένα χωράφι περίπου 20 στρέμματα και βούιζε όλος ο τόπος!! | |
|
| |
vtoutoun Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Δευ Νοε 28, 2016 3:20 pm | |
| Εχθές το είδα και εγώ στο Ηράκλειο ανθισμένο και είχε αρκετές μέλισσες που το δούλευαν. | |
|
| |
silahim Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Δευ Νοε 28, 2016 6:42 pm | |
| Να το αναφέρω έτσι επιγραμματικά: Σε κορφή με οροπέδιο είδα με τ μάτια μου, ανθισμένο θρούμπι!!!!!!!!! Τι να πώ; Η φύση με όσα γίνονται, έχει παραπλανηθεί πολύ! Δυστυχώς είχε αρχίσει η βροχή και δεν μπόρεσα να το φωτογραφίσω...... | |
|
| |
nikos37 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Δευ Νοε 28, 2016 7:21 pm | |
| Τουλαχιστον εκει εβρεξε. Εδω φυσαει ενας νοτιας απο χθες που θα κοντυνει και τα βουνα. | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Δευ Νοε 28, 2016 7:38 pm | |
| - nikos37 έγραψε:
- Τουλαχιστον εκει εβρεξε. Εδω φυσαει ενας νοτιας απο χθες που θα κοντυνει και τα βουνα.
γεμισετα | |
|
| |
vtoutoun Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Τρι Νοε 29, 2016 8:46 am | |
| - silahim έγραψε:
- Να το αναφέρω έτσι επιγραμματικά:
Σε κορφή με οροπέδιο είδα με τ μάτια μου, ανθισμένο θρούμπι!!!!!!!!! Τι να πώ; Η φύση με όσα γίνονται, έχει παραπλανηθεί πολύ! Δυστυχώς είχε αρχίσει η βροχή και δεν μπόρεσα να το φωτογραφίσω...... Έτσι είναι πολλά θυμάρια στο Ηράκλειο. Μερικά μάλιστα είναι ανθισμένα στο φουλ. Βέβαια δεν υπάρχει ούτε μία μέλισσα πάνω τους Η φωτογραφία είναι της Κυριακής. [img] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][/img] | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Τρι Νοε 29, 2016 8:56 am | |
| Κι εμένα στο μείσσοκομεο μου ετσ είναι ο Θυμος. Τι άλλο θα δούμε? Σμηνουργιες το Δεκέμβρη?
| |
|
| |
kir BeeForce
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Τρι Νοε 29, 2016 9:48 am | |
| μόλις πάω στο μελισσοκομείο θα βγάλω φώτο τις πορτοκαλιές να σας τρελάνω | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Τρι Νοε 29, 2016 3:35 pm | |
| - kir έγραψε:
- μόλις πάω στο μελισσοκομείο θα βγάλω φώτο τις πορτοκαλιές να σας τρελάνω
Κι έδώ έχουν λίγα ανθάκια οι πορτοκαλιές και κυρίως οι λεμονιές και φυσικά οι μουσμουλιές που είναι όμως στην εποχή τους. Δεν ξέρω αν άφησε τίποτα το χαλάζι με τη βροχή και τον αέρα. | |
|
| |
kir BeeForce
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Τρι Νοε 29, 2016 3:53 pm | |
| όχι εγώ έκανα πλάκα με τις πορτοκαλιές η λεμονιά έχει αλλά είναι οκ , οι περισσότερες είναι δίφορες | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Τρι Νοε 29, 2016 3:59 pm | |
| | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Τρι Νοε 29, 2016 4:08 pm | |
| Ανακάλυψα ένα φυτό "χειμωνανθός", γεμάτο άνθη αυτή τη περίοδο και οι μέλισσες χορεύουν πάνω του... Παρήγγειλα από φυτώριο και περιμένω... | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Τρι Νοε 29, 2016 4:11 pm | |
| - vassilis έγραψε:
- Ανακάλυψα ένα φυτό "χειμωνανθός", γεμάτο άνθη αυτή τη περίοδο και οι μέλισσες χορεύουν πάνω του... Παρήγγειλα από φυτώριο και περιμένω...
Σωστός! | |
|
| |
george kis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 72
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Τρι Νοε 29, 2016 6:01 pm | |
| Βασιλη το μυρισες? Ατοφιο νεκταρ ε? Θα δω ενα που ξερω μεσα στη πολη της Έδεσσας για το ποτε θα ανοιξει, αφου δεν θυμαμαι ποτε ηταν οταν το ενντοπισα περισυ και για να συγκρινουμε... Δες φωτο στο ΝΕΤ, πολλοι το κανουν φραχτη. ΑΑΑ! θα το ξεχνουσα!! Του ειχα παρει γυρω στα 30 σπορια βγηκαν τα 9 και στο τελος δεν εμεινε κανενα, ισα που γιναν μια πιθαμη και μετα ξεραθηκαν. | |
|
| |
kir BeeForce
| Θέμα: Απ: Ποιο φυτο ειναι ? Τρι Νοε 29, 2016 6:09 pm | |
| Γιώργο απ' ότι είδα δεν κάνει σε γλάστρα αν ξαναπάρεις βάλε κατευθείαν στο χώμα | |
|
| |
| Ποιο φυτο ειναι ? | |
|