καλησπερα παιδια και απο εμενα.
ειχα πει οτι θα ξεκινησω και τελικα ξενκινησα με ενα μελισσι δοκιμαστικα να δω πως θα παει και βλεποντας και κανοντας υστερα.
λοιπον το μελισσι αυτο το πηρα παρατημενο απο εναν δικο μου που δεν το προσεχε καθολου.
αυτος μου ειπε οτι πιθανον να εχει σμηνουργησει κιολας καποια στιγμη και αυτος να μην το πηρε χαμπαρι καν αφου ουτε που τα ακοιτουσε ποτε.
το μελισσι ειναι δυοροφο αλλα η κατασταση του εχει ως εξης.
ο καθε οροφος εχει απο 10 πλαισια.
ολες οι κερηθρες σχεδον ειναι μαυρες, αλλες μισοκατεστραμμενες αλλες μαυρες σκετο.
στον πανω οροφο δεν υπαρχει γονος ουτε για δειγμα, αλλα ουτε μελι, ουτε τροφες ουτε τπτ, γενικα ειναι σαν να μην υπαρχει.
στον κατω οροφο εχει 3-4 παλισια γεματα γονο και τροφες, μελια κλπ ολα κομπλε φαινονται.
3-4 πλαισια εχουν γονο διασπαρτο
κανα δυο εχουνε μελι και γυρη και ενα αν θυμαμαι καλα δεν εχει τπτ επανω του.
η βασιλισσα δεν ξερω τι ειναι αλλα σαν λιγο κουρασμενη να την ειδα χτες που την παρατηρουσα.
το θεμα ειναι οτι ενας μελισσοκομος μου ειπε να τα ταϊσω λιγο με σιροπακι γι αν αυξηθουνε και μετα να τα κανω δυο, να το μοιρασω δηλαδη με μια ενα αγορασμενη βασιλισα η να κανουμε αλλον ενα με τη μεθοδο ντε μαρι οπως μου ειπε.
τα ταιζω εδω και 10 -12 μερες περιπου αλλα δεν βλεπω και καμια ιδιαιτερη διαφορα στο μελισσι...δεν εχει αυξηθει δηλαδη.
ακουω λυσεις τωρα απο τους πιο εμπειρους.
εγω νομιζω σαν νεος τα εξης συμβαινουν.
-η η βασιλισσα τελικα ειναι γρια και θελει αλλαγη
-η λογω των παλιων χτισμενων, μαυρων κερυθρων η βασιλισα αρνειται να παει να γεννησει εκει και ετσι το μελισσο μενει στασιμο.
το θεμα ειναι τι να κανω με αυτο το θεμα και πως να το κανω.
ευχαριστω που σας ζαλισα και αναμενω απαντησεις.