| Μελιτοεξαγωγέας και πλαίσια | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Themis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 335
| Θέμα: Μελιτοεξαγωγέας και πλαίσια Παρ Ιουλ 15, 2016 1:26 pm | |
| Πρόσφατα αγόρασα έναν Γεωργάκη 4αρι χειροκίνητο. Κατά την περιστροφή κολάνε τα πλαίσια και χαλάνε πάνω στην ανέμη. Υποψιάζομαι πως είναι από χαλαρό συρμάτωμα. Έχει κανείς καμιά πατέντα να μειώσουμε το κακό; | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Μελιτοεξαγωγέας και πλαίσια Παρ Ιουλ 15, 2016 1:54 pm | |
| Θέμη τι εννοείς χαλάνε; Σου σπάνε, δημιουργούνται γραμμώσεις από τα καλάθια του μελιτοεξαγωγέα ή απλά κρεμάνε πάνω στα σύρματα; | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελιτοεξαγωγέας και πλαίσια Παρ Ιουλ 15, 2016 2:11 pm | |
| Γραμμώσεις, αλλά τόσο που στο βγάλσιμο μέχρι που κόβεται το κερί. | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: Μελιτοεξαγωγέας και πλαίσια Παρ Ιουλ 15, 2016 3:01 pm | |
| Themis αν θέλεις να τα τεντώσεις δεμένο πλαίσιο, από τη πλευρά του πλαισίου που το σύρμα κάνει 2 Π βάζεις μια πινέζα στην μέση του Π το τραβάς προς την άκρη του ξύλου να τεντώσει και την καρφώνεις ειναι για τεντομα οκ των ύστερων αλλά δεν ξέρω αν κάνεις δουλεία με την κηρήθρα | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Μελιτοεξαγωγέας και πλαίσια Παρ Ιουλ 15, 2016 3:43 pm | |
| Θέμη, δυστυχώς έχει ταλαιπωρία το πράμα... και ιδιαίτερα με φρέσκα, φετεινά πλαίσια που σχίζονται στο πρώτο σύρμα.
μείωσε τις περιστροφές/λεπτό και βγάλε το μέλι σταδιακά αλλάζοντας 4-5 φορές τον προσανατολισμό της κηρήθρας.
οι πρώτες περιστροφές κάθε πλευράς να είναι απελπιστικά αργές... ίσα-ίσα να τινάζει μερικές σταγόνες στα τοιχώματα. | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Μελιτοεξαγωγέας και πλαίσια Παρ Ιουλ 15, 2016 3:55 pm | |
| Έχω τον ίδιο, 4 πλαίσια, χειροκίνητος, του Γεωργάκη. Όπως είπαν βάζεις 4 πλαίσια , αν δεν έχεις συμπληρώνεις με άδειο, γυρίζεις αργά και αλλάζεις πλευρά στα πλαίσια. Ειδικά το καλοκαίρι με τη ζέστη οι φρέσκιες κερήθρες κόβονται εύκολα. | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελιτοεξαγωγέας και πλαίσια Παρ Ιουλ 15, 2016 4:20 pm | |
| Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Έχει δοκιμάσει κανείς στο πάνω μέρος να εφαρμόσει σφήνα για να συγκρατεί το πλαίσιο πιο μακρυά από τη σχάρα; | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Μελιτοεξαγωγέας και πλαίσια Παρ Ιουλ 15, 2016 6:06 pm | |
| Βάλε ένα πηχάκι στο εσωτερικό σημείο του κάθε καλαθιού έτσι ώστε να κάνει πατούρα και να μην ακουμπάει στα σίδερα. Αυτό με την πινέζα που λέει ο kir είναι εύκολο στα άχτιστα. Στα χτισμένα αν βάλεις παραπάνω δύναμη μπορεί να σπάσεις το σύρμα. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Μελιτοεξαγωγέας και πλαίσια Παρ Ιουλ 15, 2016 11:39 pm | |
| Και εγω του γεωργακη εχω. Δημιουργουνται γραμμωσεις πανω και στα δικα μου κερια. Νομιζω αυτο συμβαινει γιατι ειναι χτισμενα φουσκωμενα. Οταν απολεπιζεις με το μαχαιρι και τα κοψεις πιο βαθια δεν συμβαινει το ιδιο πραγμα μεσα στο μελιτοεξαγωγεα. | |
|
| |
| Μελιτοεξαγωγέας και πλαίσια | |
|