| Δεκεμβριος (....και πολυ μελι) | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
gio Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 105
| Θέμα: Δεκεμβριος (....και πολυ μελι) Τετ Δεκ 30, 2015 5:55 pm | |
| Πηγα χτες στα μελισσια μου να τα δω για να κανω θεραπεια για βαρροα. Επαθα πλακα... στα περισσοτερα ειχα 5-8 πλαισια γεματα μελι και πολυ πληθυσμο. Βασικα εδω στη Θεσσαλια ειχε πολυ καλο καιρο της τελευταιες μερες. Εναι φυσιολογικο να εχω τοσο μέλια? | |
|
| |
pierios Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 66
| Θέμα: Απ: Δεκεμβριος (....και πολυ μελι) Τετ Δεκ 30, 2015 6:12 pm | |
| Φυσιολογικότατο είναι! Παρατήρησες αν είχαν γόνο; | |
|
| |
gio Μέλος
| Θέμα: Απ: Δεκεμβριος (....και πολυ μελι) Πεμ Δεκ 31, 2015 12:54 am | |
| δεν ειχαν καθολου γονο... γιατι ειναι φυσιολογικο να εχουν τοσα μελια? | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: Δεκεμβριος (....και πολυ μελι) Πεμ Δεκ 31, 2015 9:07 am | |
| Είναι φυσιολογικό, όταν υπάρχει τροφή και απουσία γόνου το μελίσσι αποθηκεύει. | |
|
| |
gio Μέλος
| Θέμα: Απ: Δεκεμβριος (....και πολυ μελι) Πεμ Δεκ 31, 2015 11:02 am | |
| σωστός...ευχαριστω πολυ. Κ Α Λ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Δεκεμβριος (....και πολυ μελι) Πεμ Δεκ 31, 2015 12:05 pm | |
| Ποτε εκανες τρυγο τελευταια ; Ειχες παει ξουρα ; | |
|
| |
gio Μέλος
| Θέμα: Απ: Δεκεμβριος (....και πολυ μελι) Σαβ Ιαν 02, 2016 7:03 pm | |
| Καλη Χρονια σε όλους.
Εκανα τρυγο τελος Σεπτεβρίου. Οχι ξουρα πάντως
| |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Δεκεμβριος (....και πολυ μελι) Τετ Ιαν 13, 2016 4:40 pm | |
| Και τα δικα μου μια απο τα ιδια. Τα μισα μελισσια μου που ηταν στην κουμαρια μαζεψαν παρα πολυ μελι. Πριν μερικες μερες που εκανα επιθεωρηση διαπιστωσα οτι καλα καλα δεν εχουν φαει ουτε τα μελια τους μεσα. Σκεφτομαι να μην τα βαλω καθολου ζυμαρι μεσα. Ο μονος κινδυνος που σκεφτομαι οτι υπαρχει ειναι να κανει κρυα μεσα στον φεβρουαριο-μαρτιο και να μην μπορουν να ξεσφραγγισουν τα μελια τους. | |
|
| |
gio Μέλος
| Θέμα: Απ: Δεκεμβριος (....και πολυ μελι) Σαβ Ιαν 30, 2016 11:37 am | |
| ...εστω και ετσι.... ολα τα μελια παγωμενα θα ειναι;
| |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Δεκεμβριος (....και πολυ μελι) Σαβ Ιαν 30, 2016 1:36 pm | |
| - gio έγραψε:
- ...εστω και ετσι....
ολα τα μελια παγωμενα θα ειναι;
Τα επισκεφτηκα χτες. Ορισμενα εχουν παρα πολυ μελι μεσα το οποιο και θα ειναι προβλημα αν δεν φαγωθει μεχρι και τον μαρτιο γιατι δεν θα μπορεσει η βασιλισσα να απλωσει γονο. Επισης παρατηρησα οτι εχουν παρει ολο το μελι απο τα ακριανα τελαρα και το εχουν φαει η τοποθετησει στα κεντρικα. Στα κεντρικα τελαρα και διπλα στο γονο εχει μελι ασφραγιστο το οποιο η το μετεφεραν η το ξεσφραγισαν. Αυτη την εικονα βλεπω εγω. | |
|
| |
gio Μέλος
| Θέμα: Απ: Δεκεμβριος (....και πολυ μελι) Σαβ Ιαν 30, 2016 7:11 pm | |
| Αν και ειμαι πολυ νεος στο χωρο....νομιζω οτι η κατασταση που περιγραφεις ειναι αυτη που πρεπει. ΟΙ μελισσουλες μαζευονται σε ενα σημειο ολες για να ζεσταινονται καλυτερα και πιο αποτελεσματικα. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Δεκεμβριος (....και πολυ μελι) Τρι Φεβ 16, 2016 3:16 am | |
| - gio έγραψε:
- Αν και ειμαι πολυ νεος στο χωρο....νομιζω οτι η κατασταση που περιγραφεις ειναι αυτη που πρεπει. ΟΙ μελισσουλες μαζευονται σε ενα σημειο ολες για να ζεσταινονται καλυτερα και πιο αποτελεσματικα.
Τελικα η κατασταση μαλλον δεν ειναι αυτη που πρεπει. Τα μελισσια αν τα δει καποιος θα πει οτι ειναι ατρυγητα. Μελισσι με 6 τελαρα εχει απλωσει λιγη γεννα στο καθε τελαρο ακομα και στα τερμα ακριανα. Μου δινει την εικονα οτι δεν βρισκει χωρο. Στον υπολοιπο χωρο ειναι γεματο σφραγγισμενα μελια και γυρες. Αναρωτιεμαι που θα βρει χωρο να γεννησει στην πορεια και φοβαμαι πως αν βγει ανθομελο την ανοιξη θα πικριζει λογω της κουμαριας. Sniff :o( | |
|
| |
| Δεκεμβριος (....και πολυ μελι) | |
|