| Χωρίς γόνο | |
|
+4pointerst olomelia matteus giota 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
giota Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 326
| Θέμα: Χωρίς γόνο Τετ Οκτ 28, 2015 12:13 am | |
| Παρακαλώ απαντήστε μου συνάδελφοι, τι θα κανατε άν ανοιγοντας 3 κυψέλες σας για να κατεβασετε ορόφους , δεν βρήσκατε καθόλου γονο ανοιχτο, αλλα γεματα 15 πλαίσια με πληθυσμό, μέλια , λιγη γυρη. το μελισσι σχετικα ήσυχο. υπ' όψιν ότι έχει κατέβει η θερμοκρασια πολυ, με βροχες κ αερα . | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Χωρίς γόνο Τετ Οκτ 28, 2015 1:25 am | |
| | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Χωρίς γόνο Τετ Οκτ 28, 2015 2:19 am | |
| καλησπέρα Γιώτα,
δώσε λίγο παραπάνω πληροφορίες... η περιοχή σου μετεωρολογικά, είναι αρκετά ακραία για την ελληνική επικράτεια . Πότε συνήθως ξεγονιάζουν τα μελίσσια σας;
Είναι μάλλον απίθανο να συμβαίνει κάτι παθολογικό σε τρείς μάνες ταυτόχρονα.
Για να κόψουν γόνο τόσο νωρίς, σημαίνει ότι η εισρροή στην κυψέλη έχει πατώσει. Όχι έλλειψη τροφής, αλλά νεκταροέκκριση. Αυτό μπορεί να αναστραφεί, αν σήκωσεις το μελίσσι στον β' όροφο και βάλεις ένα-δυό απολεπισμένα πλαίσια μελιού στο ισόγειο. Οι μέλισσες θα ανεβάσουν το μέλι και θα δημιουργηθεί μια πλαστή εικόνα νεκταροέκκρισης. Και θα περιμένεις...
Επίσης, μπορείς να τα μεταφέρεις.
Σίγουρα, μπορείς να τους κάνεις οξαλικό σε καμμιά 10αριά μέρες. | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: Χωρίς γόνο Τετ Οκτ 28, 2015 7:15 pm | |
| Αν η περιοχή που έχεις το μελισσοκομείο είναι η Φλώρινα,με βάση τις τελευταίες μέρες και τις θερμοκρασίες που έκανε,μου φαίνεται σχετικά λογικό να σταματήσει ο γόνος.Παρακολούθα τα μελίσσια σου... | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Χωρίς γόνο Τετ Οκτ 28, 2015 7:49 pm | |
| Ευχαριστώ παιδιά, αυριο το μεσημερι θα κάνω έλεγχο και θα τους προσθέσω γύρη κ μέλι, σε όσα έχουν έλλειψη. Ήδη πρόσθεσα ζαχαροζύμαρο κ σιρόπι. Πρώτη φορά άργησα να προσθέσω τροφές, κι ελπίζω να φταίει αυτό κ να ειναι αναστρέψιμη η κατάσταση! | |
|
| |
priamos1980 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 204
| Θέμα: Απ: Χωρίς γόνο Πεμ Οκτ 29, 2015 12:09 am | |
| γιωτα εδω στην καστορια εχουν ξεγονιασει ηδη λογικα και σε σενα, τετοια εποχη μονο βανιλιες και ζαχαροζυμαρα οχι σιροπια σχεδον γονοφωλια κανουν την νυχτα | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Χωρίς γόνο Πεμ Οκτ 29, 2015 12:21 am | |
| Οπότε άνετα κάνετε θεραπεία για βαρρόα. Εδώ, εγώ έχω 5-6 γόνο και η θεραπεία βαρρόα δε γίνεται σωστά. | |
|
| |
melist Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 32
| Θέμα: Απ: Χωρίς γόνο Τρι Νοε 03, 2015 11:30 pm | |
| Το ειχα κ εγω σε ενα μελισσι. 7 πλαισια μελι κ γυρη, ησυχο μελισσι κ ουτε ενα κελι γονο. Εβαλα γονο απο αλλη μελισσα κ τον φροντισαν και γεμισαν κ ενα πλαισιο με νεο γονο δικο τους. Ισως ειχαν κανει αντικατασταση κ δεν το καταλαβες κ η βασιλισσα ηταν ακομα μικρη. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Χωρίς γόνο Πεμ Νοε 05, 2015 7:34 pm | |
| - giota έγραψε:
- Παρακαλώ απαντήστε μου συνάδελφοι, τι θα κανατε άν ανοιγοντας 3 κυψέλες σας για να κατεβασετε ορόφους , δεν βρήσκατε καθόλου γονο ανοιχτο, αλλα γεματα 15 πλαίσια με πληθυσμό, μέλια , λιγη γυρη.
το μελισσι σχετικα ήσυχο. υπ' όψιν ότι έχει κατέβει η θερμοκρασια πολυ, με βροχες κ αερα . Giota τα ιδια και σε εμενα, ουτε φρεσκος ουτε κλειστος. Τελευταια φορα που τα ειχα δει ειχαν ολα 5-7 γονους ετοιμους να σκασουν. Μετα για καμια 10αρια μερες εβρεχε και επιανε 0 με 2 βαθμους το βραδυ. Ο καιρος φταιει πιστευω. | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Χωρίς γόνο Πεμ Νοε 05, 2015 10:56 pm | |
| Με την ανοδο της θεροκρασίας, είδα να μαζεύουν ΄λίγη γύρη , αφού ειχα βάλει σιρόπι επανειλημμένα, και πήρα θαρρος. Αύριο θα κανω μια γρήγορη επιθεώρηση για επαλήθευση. μάλλον έχετε δικιο, μπορει να εγινε αντικατασταση κ λογω καιρου να μην γεννούσε. αύριο ....... Ελπίζω να ξεχειμωνιάσει το μελίσσι μου, γιατί έχει νεαρες μέλισσες. Ελπιζω!!! | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 282
| Θέμα: Απ: Χωρίς γόνο Παρ Νοε 06, 2015 1:16 am | |
| και εδώ Φλώρινα σχεδόν έχουν ξεγωνέψει μην σε προβληματίζει μέσα Φλεβάρη αρχές μόρτη θα ξαναπάρουν μπροστά ευκαιρία και για καταπολέμηση των βαρρόα | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Χωρίς γόνο Παρ Νοε 06, 2015 11:16 am | |
| Η ψειρα σημερα θα τιμωρηθει. | |
|
| |
| Χωρίς γόνο | |
|