| σφηκοπαγίδες | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Στέλιος1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 282
| Θέμα: σφηκοπαγίδες Παρ Ιουλ 31, 2015 9:19 pm | |
| πήρα την ιδέα για σφηκοπαγίδες απο το παρακάτω blog [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]και την έφτιαξα σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές Μια όπως το περιγράφει και το δείχνει στην εικόνα το blog Μια με την σαρδέλα να κρέμεται μέσα στο μπουκάλι και μια χωρίς λάστιχο μόνο με 2 μικρές τρύπες στο μπουκάλι με την σαρδέλα πάλι να κρέμεται Όλες δούλεψαν μια χαρά και η διαφορά στην απόδοση πιστεύω ότι βρίσκετε στο χρονικό και στο σημείο τοποθέτησης το θέαμα τουλάχιστον για για εμένα που μου εχουν κάνει την ζωή δύσκολή είναι σαδιστικά απολαυστικό [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]όλες οι φώτο είναι τραβηγμένες περίπου μια ώρα μετά την τοποθέτηση | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
| Θέμα: Απ: σφηκοπαγίδες Κυρ Αυγ 02, 2015 2:50 am | |
| άντε να δούμε πώς θα δουλέψει και αυτό [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]το συστήνουν πολλοί πάντως | |
|
| |
gianhs8 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: σφηκοπαγίδες Δευ Αυγ 03, 2015 8:00 am | |
| που τις τοποθετειτε και σε τι υψος? μακρια η' κοντα στις κυψελες? | |
|
| |
thymus Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 26
| Θέμα: Απ: σφηκοπαγίδες Δευ Αυγ 03, 2015 8:14 am | |
| Το κουτί ειναι πιο ξεκούραστο, πιο οικονομικο κανει μετρια δουλεια και εχει μεγαλη σημασία σε τι ύψος απο το έδαφος θα θα το βάλεις (2-4cm). Εγω χρησιμοποιώ πιο πολυ την κόλλα, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
| Θέμα: Απ: σφηκοπαγίδες Δευ Αυγ 03, 2015 8:16 am | |
| τα μπουκάλια πολύ κοντά στις κυψέλες .Το ύψος δεν παίζει τόσο ρόλο αρκεί να μην έχουν επαφή με το έδαφος και γεμίζουν μυρμήγκια να κρέμονται δλδ με κάποιον τρόπο .
την κυψέλη -παγίδα στο κέντρο του μελισσοκομείου πάνω στο έδαφος
| |
|
| |
thymus Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 26
| Θέμα: Απ: σφηκοπαγίδες Δευ Αυγ 03, 2015 8:47 am | |
| Στέλιος1 δλδ αντι για δυο πατώματα βάζεις μια ισόγεια και ενα πάτωμα στην παγίδα? | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
| Θέμα: Απ: σφηκοπαγίδες Δευ Αυγ 03, 2015 11:31 am | |
| η ορθή τοποθέτηση κανονικά είναι αυτή που δίνει η βιβλιογραφία και φαίνεται στα παρακάτω λίνκ [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]ωστόσο εγώ λόγο έλλειψης υλικών χρησιμοποίησα έναν παλιό γονοθάλαμο τον οποίο τοποθέτησα επάνω στο έδαφος επάνω του κάρφωσα το διαμορφωμένο πλέγμα με τον κώνο απο πάνω όροφο και πάνω στον όροφο σίτα . δεν έχω τέλεια αποτελέσματα προς το παρόν αλλά πιστεύω ότι φταίει το δόλωμα μόλις το αλλάξω και δω αποτέλεσμα θα ανεβάσω φώτο | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
| Θέμα: Απ: σφηκοπαγίδες Δευ Σεπ 21, 2015 1:05 am | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]τελικά το καλύτερο δόλωμα είναι το παλιό πλαίσιο που πριν πάει για λιώσιμο περνάει μια βόλτα απο την παγίδα αρκεί να έχει μελιτοεκριση καλή έξω γιατί παγιδεύει και μέλισσες εκτός και αν έχει παγιδεύσει αρκετές σφήκες ,οπότε δεν πλησιάζουν | |
|
| |
gianhs8 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: σφηκοπαγίδες Δευ Σεπ 21, 2015 8:19 am | |
| εγω εβαλα σφηκοπαγιδες τις technoset οπως και να τις εβαλα επιασα ελαχιστες σφιγγες και κατελιξα στην ποντικοκολα με λιγη γατοτροφη, αμεσο αποτελεσμα και ευκολια χρησης | |
|
| |
pnikolas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 186
| Θέμα: Απ: σφηκοπαγίδες Δευ Σεπ 21, 2015 1:17 pm | |
| Στέλιο ένα έχω να σου πω... είσαι σφηκοκτόνος απλά! Τώρα όσον αφορά τις παγίδες και οι εξωτερικές με δόλωμα κάνουν δουλειά πολύ καλή. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: σφηκοπαγίδες Δευ Σεπ 21, 2015 4:21 pm | |
| Καλησπέρα στην παρέα. Αληθεύει οτι όταν αρχίσουν οι πρώτες βροχές τελειώνουν και τα σερσενια η περιμένουμε και τα κρύα; | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: σφηκοπαγίδες Δευ Σεπ 21, 2015 4:49 pm | |
| Για να τελειωσουν άμεσα οχι αλλα αρχίζει η γρήγορη πτώση τους... Το κρυο κανει σημαντική δουλειά. | |
|
| |
| σφηκοπαγίδες | |
|