Καλησπέρα ,αν ενδιαφέρεται για αγορά η ενοικιαση κάποιου αγροτεμαχιου,εφόσον αν κατάλαβα καλά δεν είσαι απο Ηράκλειο, το καλυτερο κατα τη γνώμη μου είναι να πας σε κάποιο μεσίτη ,να του θέσεις τις προυποθεσεις που πρεπει να έχει, ώστε να πας πιο στοχευμένα.Το καλό είναι οτι για μελισσοκομείο δεν χρειαζεσαι πολύ χώρο. Τώρα όσο αφορα περιοχές κατάλληλες νομιζω οτι οπου και να τις πας θα βρουν να φανε λόγω του ανάγλυφου τις περιοχης μας αν και εγώ , αν ειχα την δυνατοτητα, θα απέφευγα περιοχές με έντονη αμπελοκαλιεργεια και ελαιοκαλλιέργεια λόγω ψεκασμών. Προτιμησε πεδινά -ημιορεινά λόγω πρωιμοτητας. Σημασία επίσης έχει αν εχεις στο νου σου κάποια ανθοφορία που σε ενδιαφερει ώστε να εγκαταστησεις εκεί κοντά .Για παράδειγμα μετα τον κάμπο του αγίου Σύλλα προς προφήτη Ηλία και Ξερολια έχει πολύ φασκόμηλο, θριμπα ,ριγανη, κορμοτσουλι και σίγουρα και αλλά που δεν τα γνωρίζω και αν ανδιαφερεσαι για πορτοκαλί και ερικα μπορείς να πας Φοδελε η θυμάρι λίγο πιο ψηλά.Αυτες είναι καποιες προτάσεις που μου έρχονται στο μυαλό και σίγουρα κάποιοι συνφόρουμιτες- συντοπίτες θα έχουν να σου προτείνουν κάποια αλλα μέρη να σε βοηθησουν.καλη τύχη.