Μετα απο λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ λογω της περιεργειας μου για τις νεες κηρηθρες απο φυτικα ελαια, εμαθα πως υπαρχουν φυτικα κερια απο σογιελαιο και φοινικελαιο. Αναφερεται και το ελαιολαδο αλλα μαλλον ειναι ακριβο για να το κανουν κερι, οποτε προτιμουν τα 2 πρωτα. Απ'οτι καταλαβα για να γινουν τα ακορεστα ελαια κερι, τα υδρογονωνουν, οποτε και γινονται κορεσμενα. Αυτος ο βαθμος κορεσμου με υδρογονο λοιπον κανει τα ελαια να αλλαζουν μορφη και να γινονται στερεα, δηλαδη κερι. Χημικος δεν ειμαι αλλα παρ'ότι φαινονται αυτα τα κερια αθωα λογω της φυσικης τους πρωτης υλης, εχουν περασει απο μια σημαντικου βαθμου επεξεργασια, η οποια μονο φυσικη δεν ειναι. Επισης απο οσα εγω ξερω τα κορεσμενα ελαια δεν ειναι καλα για την ανθρωπινη υγεια οποτε συμπερασματικα δεν ειναι και για την μελισσα. Θα μου πειτε η μελισσα δεν θα φαει το κερι για να τις κανει κακο. Ναι αλλα θα μεγαλωσει μεσα σ'αυτο τον γονο της, θα βαλει και το μελι της, οποτε το βλεπω δυσπιστα. Νομιζω οτι δεν θα το προτιμησω. Ποια η γνωμη σας ?
Υ.Γ. Θα μορουσε το ερωτημα για το αν ειναι καλο η κακο να γινει στο Α.Π.Θ. μεσω της μελισσοκομικης επιθεωρησης για οποιον εχει προσβαση.