Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Να ανησυχώ (-ούμε) ?

Πήγαινε κάτω 
4 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
av
Μέλος
Μέλος
av

Αριθμός μηνυμάτων : 68

Να ανησυχώ (-ούμε) ? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Να ανησυχώ (-ούμε) ?   Να ανησυχώ (-ούμε) ? Icon_minitimeΔευ Μαρ 16, 2015 10:23 pm

Βρε παιδιά αρκετό καιρό τώρα, τελευταίο μήνα πιο έντονα, έχουν φυτρώσει πολλά φυτά που δεν δικαιολογούνται αυτή την εποχή. π.χ. εγώ που είμαι Αττική έχω ολόκληρο λιβάδι από παπαρούνες. Σε άλλη κοντινή περιοχή σε μένα μου λένε πως το θρούμπι είναι σχεδόν έτοιμο να γίνει μωβ. Με αυτόν τον ρυθμό δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δω θυμάρι τον Μάιο. Καλό αυτό γιατί θα δώσει σίγουρα και όχι όπως πέρσι. Αν όμως συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό ανησυχώ πολύ για το καλοκαίρι, να το περιμένω σε απόλυτη ξηρασία ? σε άλλες περιοχές βλέπετε αυτό το φαινόμενο ? είχα σκεφτεί να φυτέψω φακελωτή τον Ιούνιο για να την έχω τον Αύγουστο αλλά τώρα μάλλον θα το πάω για πιο νωρίς….

Υ.Γ. από μέσα Φεβρουαρίου μαζεύω και τρώω πεντανόστιμα σπαράγγια
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Pater_Familias
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 88

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Να ανησυχώ (-ούμε) ?   Να ανησυχώ (-ούμε) ? Icon_minitimeΤρι Μαρ 17, 2015 4:24 pm

Τά μελίσσια σου πῶς πᾶνε; Ὅλοι λένε πώς σέ σχέση μέ πέρυσι εἶναι λίγο πίσω. Πιστεύω πῶς θά γυρίσει ἀπότομα ὁ καιρός καί θά φύγουν ἀπίστευτα γρήγορα μπροστά τά μελίσσια. Οἱ βασίλισσές μας μᾶλλον τεμπελιάζουν καί εἶναι σέ ἀναμονή. Θά εἴμαστε μέ ἄγχος καί σέ ἀναμονή μήν ἀποφασίσουν νά ταξιδεύσουν σέ ἄλλα μέρη μακρυνά.
Γιά τό καλοκαίρι ἔχει ὁ Θεός.
captain
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
captain

Αριθμός μηνυμάτων : 1305

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Να ανησυχώ (-ούμε) ?   Να ανησυχώ (-ούμε) ? Icon_minitimeΤρι Μαρ 17, 2015 10:48 pm

οπως το λες.μου εκανε εντυπωση και σε μενα .
ενω περιμενα οτι θα ειναι οψιμα τα πραγματα,εντουτις το φασκομηλο ηδη ανθιζει.
ionis
Μέλος
Μέλος
ionis

Αριθμός μηνυμάτων : 207

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Να ανησυχώ (-ούμε) ?   Να ανησυχώ (-ούμε) ? Icon_minitimeΤετ Μαρ 18, 2015 4:59 pm

Στη Κεφαλονια σε ορισμενες περιοχες εχουν δεσει οι ελιες. Δεν μπορω να εξηγεισω το φαινομενο. Αυτες οι ελιες που εδεσαν ειναι χαμενες απο χερι. Θα ειναι ετοιμες μεσα στον Αυγουστο που δεν υπαρχει κανενα ελαιοτριβειο ανοιχτο και θα τις διαλυσει ο δακος.
Παντως πιστευω πως δεν ειναι μεγαλο φαινομενο και ισχυει μονο σε μικρες περιοχες οπου το μικροκλημα επετρεψε να γινει αυτο. Σε τετοιες περιοχες συνηθως υπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ κατωτατης και ανωτατης θερμοκρασιας στη διαρκεια της ημερας.
av
Μέλος
Μέλος
av

Αριθμός μηνυμάτων : 68

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Να ανησυχώ (-ούμε) ?   Να ανησυχώ (-ούμε) ? Icon_minitimeΠεμ Μαρ 19, 2015 9:44 pm

Τα μελίσσια είναι κοντά στα 7 γόνο, 1 μέλι και 2 γύρη (τους είχα αφαιρέσει και από 1 γύρη που γέμισε)

για το καλοκαίρι τελικά θα κάνουν το ταξιδάκι τα κορίτσια για το κάστανο, αρκεί να δώσει φέτος και όχι όπως πέρσι scratch

Να ανησυχώ (-ούμε) ?
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Τρυπημένος γόνος...να ανησυχω;

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομικό περιβάλλον :: Τα μελισσοκομικά φυτά-
Μετάβαση σε: