| ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ | |
|
+5mpampis13 pointerst monarchis Στέλιος1 goldair 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
goldair Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 9
| Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Τρι Ιουν 17, 2014 2:55 pm | |
| Καλησπερα σε ολους..εχω 3 μελισσακια και το ονομα μου ειναι Δημητρης.Κανω τα πρωτα μου βηματα σαν νεος μελισσοκομος και θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με ενα προβληματακι που μου παρουσιαστηκε!Τοποθετω αχτιστες κυρηθρες στις κυψελες μου και οι μελισσες μου τις κοβουν στην ενωση με το συρμα λες και τις κοβει ξυραφι..θα μπορουσατε να με βοηθησετε να καταλαβω που οφειλεται αυτο? | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 282
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Τρι Ιουν 17, 2014 3:01 pm | |
| 1) κακή ποιότητα κερήθρας . δοκίμασε από άλλον προμηθευτή 2) έλλειψη τροφής σε συνδυασμό με πολλές άχτιστες κερήθρες μέσα στην κυψέλη ..........τροφοδότηση με σιρόπι και μην βάζεις πάνω από 2-3 άχτιστες μέσα , μόλις τις( πιάσουν ) για τα καλά βάλε άλλες 2 κτλ 3) περίμενε να σου απαντήσει κανένας παλιός γιατί και εγώ νέος είμαι | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Τρι Ιουν 17, 2014 3:45 pm | |
| Υπάρχει περίπτωση να παραζεσταίνεις το σύρμα. Αυτό σε περίπτωση που σου κόβεται στο κάτω μέρος όπου και δέχεται μεγαλύτερο βάρος από τα άλλα ίσως συνεπικουρικά με αυτά που προανέφερε ο Στέλιος. | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Τρι Ιουν 17, 2014 4:17 pm | |
| Συμφωνώ με τον Στέλιο. Με προβληματίζει το 1)!!!!Δηλαδή πόσο κακή μπορεί να μία κηρήθρα?? | |
|
| |
goldair Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Τρι Ιουν 17, 2014 4:44 pm | |
| Θα δοκιμασω να αλλαξω προμηθευτη τοτε αλλα με προβληματιζει αυτο γιατι ειναι μεγαλη αλυσιδα!Υπαρχει περιπτωση να κοβεται γιατι ισως να μην εχω τεντωσει καλα το συρμα η' γιατι δεν εχω κολλησει καλα την κηρηθρα πανω στο συρμα? | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Τρι Ιουν 17, 2014 5:28 pm | |
| όταν λες κόβεται? αποκολλάται?γιατί αν είναι έτσι τότε δεν τα κόλληλες καλα.διαφορετικά αν στα κάνουν τρύπες είναι από πείνα και κενα ανθοφοριών. | |
|
| |
goldair Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Τρι Ιουν 17, 2014 6:05 pm | |
| Οχι οχι δεν αποκολλαται..δεν σας βοηθαω βεβαια θα επρεπε να βαλω καποια φωτο αλλα δεν μου εκοψε να τραβηξω!Στην ενωση που κανει το συρμα με την κηρηθρα φαντασου οτι κατι περπαταει κατα μηκος του συρματος και την κοβει σε κομματια και κρεμεται(μονο τις αχτιστες ομως,δεν κανει τρυπες απλα)..την παρασκευη θα παω για επιθεωρηση και θα βγαλω φωτο για να σας διευκολυνω! | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Τετ Ιουν 18, 2014 12:26 am | |
| φιλε μου μαλον τις παρα αφηνεις στο κολημα που κανεις και κοβονται | |
|
| |
kostasid Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 114
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Τετ Ιουν 18, 2014 2:05 pm | |
| Αν δεν εχει καλη νεκταροεκριση τις κοβουν,δωσε τους καθημερινα λιγο σιροπακι κ δεν θα τις χαλανε παρα θα τις χτιζουν πολυ ωραια. Επισης αυτη την εποχη μην βαζεις πολλες μαζι,μεχρι 2-3 ειναι καλα. | |
|
| |
goldair Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Τετ Ιουν 18, 2014 3:01 pm | |
| Φιλε kostasid τι αναλογια το σιροπακι?1:1 250ml? | |
|
| |
kostasid Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 114
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Πεμ Ιουν 19, 2014 4:03 am | |
| Εγω βαζω στα μικρα 3-5 πλαισια βαζω 1/2 150 ml ενω στα πιο μεγαλα 1/2 250 ml | |
|
| |
goldair Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Πεμ Ιουν 19, 2014 7:27 am | |
| Οκ αυτο θα κανω και εγω γιατι με παραξενεψε αυτη η συμπεριφορα..ευχαριστω πολυ για την βοηθεια! | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Πεμ Ιουν 19, 2014 2:17 pm | |
| Πάντως ανεξάρτητα από το αν έγιναν λάθη από τον goldair, είτε τις μελισσούλες του... καλό είναι να ξέρουμε και τον "προμηθευτή" των άχτιστων... | |
|
| |
goldair Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Πεμ Ιουν 19, 2014 4:07 pm | |
| Φιλε vassilis επειδη δεν ξερω αν φταιει ο προμηθευτης η' οχι λογω απειριας δεν μπορω να αναφερω ονομα..ειναι μεγαλη εταιρεια γνωστη ομως με πολλα μαγαζια! | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Παρ Ιουν 20, 2014 9:12 am | |
| Κι εγώ είμαι νέος και άπειρος στο παιχνίδι. Έχω συρματώσει και κερώσει γύρω στα 50 πλαίσια. Μόνο σε ένα είχα την "ατυχία" που σούτυχε σε πολλά... Επειδή η μεγιστοποίηση του κέρδους με κάθε μέσο είναι στόχος των εταιριών, γι αυτό καλό είναι να τους "κατηγοριοποιήσουμε"... και ποιοτικά, όχι μόνο από οικονομική άποψη. Στο κάτω κάτω της γραφής, εμείς πληρώνουμε, να συνηθίσουν την κριτική μας! | |
|
| |
goldair Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Παρ Ιουν 20, 2014 11:29 pm | |
| Αν θες φιλε vassilis μπορω να σου πω σε pm γιατι δεν δεχονται ολοι την κριτικη καλοπροαιρετα και ισως εχω προβλημα! | |
|
| |
Druidis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 57
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Σαβ Ιουν 21, 2014 8:16 am | |
| Προχθες ειχα παει στη Πατρα για να παρω μερικα πραγματα για τα κοριτσια μ.Θα μ πειτε τωρα τραβιεσαι απο Κορινθο στη Πατρα; ΝΑΙ! Γιατι τα παιδια που το εχουν τα εμπιστευομαι και μ εχουν αποδειξει στη πραξη οτι το κερδος δεν ειναι το πρωτο μέλημα τους (βεβαια βοηθαει οτι εχω dieselοκινητο αυτοκινητο και οχι βενζινη)...Λοιπον μπαινοντας στο μαγαζι επεσα στη μεση κουβεντας τους ενος ιδιοκτητη με αλλους μελισσοκομους: -Δοκιμασα τον ταδε προμηθευτη πριν τον βαλω στο μαγαζι μ και τα κερια του ηταν τιγκα στη παραφινη.Τον πηρα τηλ κ μ το αρνηθηκε κ του ειπα οτι θα τα παω για αναλυση πριν τα βαλω στο μαγαζι μου! Αυτη τη κουβεντα ακουσα παιδια οποτε σιγουρα θα παιζει ρολο κ η ποιοτητα... Παντως αυτες που εχω παρει απο Πατρα δεν εχει κοπει ΚΑΜΙΑ (εχω βαλει σχεδον 40) και πιστεψε με δε κανω και το πιο σχολαστικο κολλημα... Αν θελετε με χαρα να πω δημοσια το μαγαζι των παιδιων | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Σαβ Ιουν 21, 2014 9:29 am | |
| Αγαπητέ φίλε goldair φυσικά και θέλω να ξέρω τον προμηθευτή. Στείλε μου αν θες DM. Όπως βλέπεις κι ο druidis ταξιδεύει από Κόρινθο, Πάτρα για ποιοτικότερο πράμα. Πιστεύω ότι τα κεριά που πήρα από τρεις διαφορετικούς στην Αττική, ΔΕΝ είναι το ίδιο ποιοτικά!!!! | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Τρι Ιουν 24, 2014 12:15 am | |
| ετσι ειναιπαιδια...απο το ιδιο μαγαζι πηρα 2 διαφοριτικος κατασκευαστες κερια...δε θυμαμαι ονοματα...το ενα κουκλα...το αλλο απο τα 5 που δοκιμασατα 3 κατα την μεταφορα βγηκα-κρεμασαν απο την πανω μερια του πλαισιου...ολα ειχαν τις ιδιες συνθηκες μεταφορας | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ Τρι Ιουν 24, 2014 5:24 pm | |
| Μπορει να ειναι θεμα: Κακης ποιοτητας κηρηθρας οχι καλη ανθοφορια κοψιμο κατα την τοποθετηση διαλεγεις και παιρνεις
| |
|
| |
| ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ | |
|