Ο ήχος του ορφανού μελισσιού και η επαναφορά του σε βασιλευόμενο.
4 απαντήσεις
Συγγραφέας
Μήνυμα
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
Θέμα: Ο ήχος του ορφανού μελισσιού και η επαναφορά του σε βασιλευόμενο. Παρ Μάης 30, 2014 8:18 pm
Φέτος ήταν μιά χρονιά που ξεκίνησε με πολλή μεγάλη επιφύλαξη από την πλευρά μου για το πρώϊμο ξεκίνημα της Άνοιξης. Όλα έδειχναν πολύ καλά με εξαιρετική ανάπτυξη του γόνου, άφθονη νεκταροσυλλογή και γύρη μέχρι του σημείου που σχεδόν μπλοκαρίστηκαν οι βασίλισσες τον Απρίλιο. Λόγω όμως των σφοδρών συνθηκών του Απριλίου με τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις σε μιά εβδομάδα που δεν πήγα να τσεκάρω 10 μεγάλα μελίσσια αποφάσισαν να σμηνουργήσουν.....και το μελίσσι που το αποφασίσει αυτό δεν το σταματάς.
Αυτό αποδείχτηκε καταστροφικό αφού ο καιρός δεν επέτρεψε να γίνει καμμία επιτυχής γονιμοποίηση στο μετέπειτα διάστημα. Η εισαγωγή νέων γονιμοποιημένων βασιλισσών ήταν μονόδρομος για να μην χαθεί το εργατικό δυναμικό σε πιό μακροπρόθεσμες λύσεις. Όλα χωρίστηκαν στα δύο από 8+8 πλαίσια με αποδοχή εκτός από δύο που τις απέρριψαν εκ νέου και θα ενωθούν με εφημερίδα αυτές τις μέρες.
Ένα μικρό βιντεάκι που ετοίμασα μέσα από την κυψέλη (αν και έχω τόννους υλικού αλλά μηδενικό χρόνο ν' ασχοληθώ), πιό πολύ για την καταγραφή του ήχου που κάνει η μέλισσα όταν βλέπει με απελπισία τον θάνατο να έρχεται. Την επομένη, έχουμε την εισαγωγή του κλουβιού με τη βασίλισσα και ο ήχος της λύτρωσης είναι εξ' ίσου συγκλονιστικός. Δύο ημέρες μετά κυκλοφορεί ανάμεσα στα πλαίσια και οι φερομόνες είναι αισθητές παντού.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στο πλάσμα αυτό που μας δίνει τέτοιες εμπειρίες.
Συγνώμη που είναι στ' αγγλικά (προς το παρόν).
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
Θέμα: Απ: Ο ήχος του ορφανού μελισσιού και η επαναφορά του σε βασιλευόμενο. Παρ Μάης 30, 2014 9:09 pm
Αδερφέ μια ακόμα φορά έγραψες... Έψαχνα τέτοιο video στο σωλήνα αλλά δεν το έβρισκα, τουλάχιστον στα ελληνικά. Thnx G.
beezy Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 340
Θέμα: Απ: Ο ήχος του ορφανού μελισσιού και η επαναφορά του σε βασιλευόμενο. Παρ Μάης 30, 2014 9:13 pm
Είναι πολύ καλό το βίντεο και τεχνικά δύσκολο (Go Pro; ) ένα μεγάλο μπράβο Γιώργο και από εμένα!
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
Θέμα: Απ: Ο ήχος του ορφανού μελισσιού και η επαναφορά του σε βασιλευόμενο. Σαβ Μάης 31, 2014 9:07 am
N1!
Ο ήχος του ορφανού μελισσιού και η επαναφορά του σε βασιλευόμενο.