Χρόνια τωρα πιστευα πως επειδη δεν βλεπω μελισσεε στο αμπελι μου δεν δινει τιποτα το συγκεκριμενο φυτό. Απέκτησα όμως ενα αμπέλι σε αμπελουργική ζώνη η οποία περιτριγυρίζετε από αυτοφυή θαμνώδη βλάστηση. Με αλλα λογια μεταξυ της μονοκαλλοεργειας του αμπελιού υπαρχουν καπαια πουρναρια, θυμαρια, ασφυλαχτοι και στο βαθος καποια ελατα. Οταν πλεον οργωθουν τα αμπελια και χαθουν τα αγριολουλουδα η μονη πηγη γυρης ειναι η γυρη απο το αμπελι. Το αμπελι μου συνορευει με μελισσοκομειο, και εχω δει με τα ματια μου εκατονταδες μελισσες πανω στα "μούρα" οπως τα λεμε δλδ τα τσαμπια των σταφυλιων λιγο πριν ανθησουν. Αυτες οι μελισσες συνελεγαν γυρη. Αν θελετε στο μελλον μπορω να βγαλω φωτογραφια. Ακομα πληροφοριακα σας λεω οτι η μελισσα μαζευει μελι απο τη συκια ακομα που δεν εχει ανθη. Και οποιος το γευτει θα τρελαθει απο το αρωμα και τη γευση του. Απο την ευρωστια παντως των μελισσιων του γειτωνα και φιλου πιστευω πως η περιοχη αν και αμοιγως αμπελουργικη ειναι καλη. Εγω μεταφερω τα μελισσια μου 3-4 χιλιομετρα απο εκει στα θυμαρια και κοντα στον ελατο ωστε αν δοσει να συλλεξουν. Η απαντηση φιλε στην ερωτηση σου ειναι ΝΑΙ αν και χαμηλοτερης ποιοτητας η γυρη του αμπελιου αξιοποιήτε απο τις μελισσες αν δεν βρισκουν κατι καλυτερο.