| πεθαινουν οι βασιλισσες | |
|
+10mpampis13 tony11020 manosmod beezy Στέλιος1 drakos psath asapostol Johnniebee priamos1980 14 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
priamos1980 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 204
| Θέμα: πεθαινουν οι βασιλισσες Τρι Απρ 15, 2014 11:37 pm | |
| καλησπερα, ενας φιλος μου εχει ενα προβλημα και θελω την γνωμη σας. ενας φιλος, διατηρει ενα μελισσοομειο με 170 μελισσια, φετος ξεχειμωνιασν ολα μια χαρα, εκανε θεραπεια για βαρροα τον ιανουαριο, αλλα τιποτα άλλο. ολες οι επιθεωρησεις εως 15 μαρτιου δενεδειχναν κανενα προβλημα. Μετα απο τις 15 μαρτιου, εχει αρχισει να βρισκει πολλα ορφανα μελισσια, χανονται οι βασιλισσες εως τωρα εχουν μεινει ορφανα πανω απο 40 μελισσια, τα 20 σωθηκαν πρωσορινα με συνενωση, τα αλλα δεν αξιζε ο κοπος να σωθουν. Αφεσμοι εδω στην περιοχη της καστοριας δυσκολο να υπαρχουν απο τωρα, ασθενεια δεν ξερω αν υπαρχει, εκτος απο φυσικη αντικατασταση που δεν πετυχαινει το βασιλοκελι, δεςν μπορω να σκεφτω κατι, μπορει καποιος να μου δωσει πιθανη αιτία και τροπο καταπολέμηση του φαινομενου. | |
|
| |
Johnniebee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 300
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Τετ Απρ 16, 2014 12:14 am | |
| Είσαι σιγουρος οτι πεθαίνουν οι μάνες??? εμένα ένα που νόμιζα ότι ορφάνεψε τελικά εχει μάνα αλλα δεν γεννάει καθόλου!!!!!!
| |
|
| |
asapostol Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 15
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Τετ Απρ 16, 2014 2:03 pm | |
| Συμφωνώ με τον Johnniebee. Και εγώ νόμιζα ότι ορφάνεψε ένα μελίσσι γιατί είχα να δω γόνο 1 μήνα σχεδόν και το προηγούμενο Σαββάτο είδα επιτέλους. Μπορείς να βάλεις 1 πλαίσιο φρέσκο γόνο από άλλη κυψέλη για να δείς αν φτιάξουν βασσιλοκέλια και να σιγουρευτείς εάν έχει βασίλισσα ή όχι. | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Τετ Απρ 16, 2014 3:18 pm | |
| Κι εγώ παιδιά μια από τα ίδια! Εκεί που ο γόνος αυξανόταν κι ετοιμαζόμουν για όροφο παρατηρώ στασιμότητα, βασιλοκέλια, γόνος τέλος και μείωση πληθυσμού! Σκάνε βασιλοκέλια βασίλισσες πάνε κι έρχονται αλλά πουθενά αυγά! Σε άλλο έβαλα γόνο γιατί πίστεψα ότι είναι ορφανό αλλά ούτε ένα βασιλοκέλι! Κι εχθές να μια βασίλισσα στο τελάρο να κινείται νωχελικά. Μάλλον θα την αντικαταστήσουν; | |
|
| |
drakos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 190
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Τετ Απρ 16, 2014 7:58 pm | |
| Και σε μένα τα ίδια. Τρία μελίσσια εδώ και ένα μήνα έκοψαν το γόνο. Έβαλα γόνο από άλλο αλλά βασιλοκέλια γιοκ. Ούτε βούισμα ούτε τίποτα. Να δούμε τι άλλο θα δούμε εφέτος. | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 282
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Τετ Απρ 16, 2014 8:14 pm | |
| ρε παιδιά αυτό είναι κάτι συνηθισμένο ή συμβαίνει πρώτη φορά εφέτος καλό δεν είναι σίγουρα πάντως λες και ξεκίνησαν απεργία οι μέλισσες | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Τετ Απρ 16, 2014 9:02 pm | |
| Οι δικές μου μάλλον διανύουν προεκλογική περίοδο! | |
|
| |
beezy Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 340
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Πεμ Απρ 17, 2014 9:52 am | |
| Άμα κόψουν γόνο απότομα είναι ένδειξη σμηνουργίας, σε συνδυασμό δε με το ότι κατεβάζουν βασιλοκέλια είναι σχεδόν 100% σίγουρο... οπότε το νου σας, κινηθείτε αναλόγως. | |
|
| |
manosmod Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 4
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Παρ Απρ 18, 2014 4:01 pm | |
| γεια σας νεος και εγω με 2 μελισσια περσινα. το ενα εκει που ειχε αρχισει η αναπτυξη εδω και λιγες μερες δεν βλεπω σκουλικακια μονο οτι σφραγισμενο γονο που εχει απομεινει.(λιγος) την βασιλισσα δεν την ειδα αλλα δεν ειμαι και σιγουρος και ειδα και ψευτοβασιλοκελια (που τα ειδα πως ειναι σε ενα αλλο θεμα που διαβασα) δεν μπορω να καταλαβω αν εχει σμηνουργησει γιατι δεν μου φαινεται να λειπει πλυθησμος εκτος και αν στην σμηνουργια φευγουν πολυ λιγες. καμια γνωμη απο καποιον εμπειρο?? | |
|
| |
tony11020 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 56
| Θέμα: βασίλισσα Παρ Απρ 18, 2014 7:08 pm | |
| Συγγνώμη . Μία ερώτηση. Πόσες ώρες μπορεί μια βασίλισσα να παραμείνει σε ένα κλουβάκι μετα που την αγορασεισ; | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Παρ Απρ 18, 2014 9:31 pm | |
| και μια μερα μενει...απλα σταξε μια σταγονα νερο στις τρυπουλες και αστη να μεινει κρεμασμενη.....
παντος φιλοι μου κατι παιζει φετος και σε εμενα 3 μελισσια μου κανανε το ιδιο...ξαφνικα...τελος γονος και πολλα Β.Κ. | |
|
| |
beesbikos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 95
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Σαβ Απρ 19, 2014 12:39 pm | |
| Ρε παιδιά και εγώ το ίδιο έπαθα φέτος εκει που γεννούσε κανονικά ξαφνικά τίποτα.Θα τρελαθούμε φέτος ας μας πεί και κανας παλιός αν έχει παρατηρηθεί πάλι.Σμηνουργία δεν ήταν γιατί μιλάμε για 3-4 γόνους και φουλ χώρο. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Σαβ Απρ 19, 2014 3:28 pm | |
| Μηπως φταιει ο καιρος ? Εκει που ειχε ζεστες και ολα πηγαιναν καλα αρχισαν βροχες και κρυα. Εγω στα δικα μου δεν πηγα ακομα, θα παω ομως συντομα και θα σας πω και σε τι κατασταση τα αφησα και πως ειναι τωρα. Αντε να δουμε φετος | |
|
| |
priamos1980 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 204
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Σαβ Απρ 19, 2014 9:01 pm | |
| προσωπικα αποκλειω την σμηνουργία σαν ενδεχόμενο, γνωριζεται καποια ασθενεία;; | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Σαβ Απρ 19, 2014 10:32 pm | |
| Εγω πιστευω οτι φταιει ο καιρος | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Κυρ Απρ 20, 2014 9:34 pm | |
| Πηγα σημερα, οι βασιλισσες δεν πεθαινουν αλλα απο εκει που ειχαν 11 και 12 γονους επεσαν στους 7.... Αυτο που παρατηρησα σε φιλου τις κυψελες ειναι αρκετους κηφηνες νεκρους κατω απο την κυψελη... λολ. Τωρα θα στρωσει ο καιρος και ολα καλα | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: πεθαινουν οι βασιλισσες Δευ Απρ 21, 2014 12:20 am | |
| Σκεφτηκε κανεις την νοζεμιαση? Εκανε κανεις σχετικο ελεγχο? | |
|
| |
| πεθαινουν οι βασιλισσες | |
|