καλησπερα και παλι.
Σας δινω την
εικονα και επειτα την ερωτηση μου.
εχω ενα μελισσακι που για καποιο λογο και επειδη ετσι γουσταρε ο λαος...εκοψαν την
.
Αν και εψαξα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ωρα αυγο ημερας ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ....τα στοιχεια που βρηκα ειναι οτι την εκοψαν καπου την περασμενη Τεταρτη...βεβαια ειχαν ξεκινησει τσιριμωνιες απο το περασμενο Σ/Κ μια και ειχα βρει 3 Β.Κ. σμηνουργιας και 1 αντικαταστασης τα οποια απο την στιγμη που τοτε ειχα βρει αυγο ημερας τα κατεστρεψα απλα ενα Β.Κ.το εβαλα στο ορφανο που εχω....
Λοιπον σκεφτηκα να πειραματιστω ωστε να μαθω.
εχω το λοιπον 3 μελισσια
Το ενα ειναι κομπλε και αστερακι...τρεχει με 1000...πατανε 6 πλαισια και ανετα πανε για το 7ο,(αυτο το μελισσακι ειναι το πρωτο μου μελισσακι που οι πιο πολλοι ξερετε απο διαφορα θεματα-ερωτησεις μου)
το αλλο ειναι με την κομμενη βασιλισσα πατανε 7 πλαισια,
και εχω και ενα ορφανο που πατανε πλεον(μετα τα τιναγματα που λεγαμε κλπ κλπ) 5 πλαισια.
Η ΕΡΩΤΗΣΗΘελω λοιπον να κοψω μια μικρη παραφυαδα...σκεφτηκα οτι μια και εχω πολυ ανθοφορια και ο καιρος και για την επομενη βδομαδα ειναι ο ιδιος να κανω το εξης.
να παρω ενα πλαισιο γονο ανοιχτο απο το καλο μελισσι και ενα πλαισιο γονο κλειστο(που εχει αρκετο) απο το κομμενο μελισσι,να παρω και 1 πλαισιο με γυρες και μελια απο το ορφανο μελισσι που ορφανια γαρ εχουν αρκετο.
Αν το ``κομμενο`` εχει Β.Κ. αρκετα να παρω ενα και να το βαλω στη νεα παραφυαδα...
οποτε και εχω μια 5αρα κυψελη με....1 πλαισιο ανοιχτο γονο,ενα πλαισιο ψημενο γονο,ενα πλαισιο μελι-γυρες.
Το προβλημα μου ειναι απο πιο να παρω μελισσες....
ΑΝ λεω ΑΝ παρω μελισσες απο το κομμενο που πλεον δεν εχει
6-7 μερες πια και παρω μελισσες και απο το καλο μου θα εχω προβλημα??(εννοω να τιναξω μεσα στην 5αρα 1 ``πλαισιο`` μελισσες απο το καθενα).
αν εχω προβλημα σε αυτη την σκεψη μου εσεις απο πιο θα περνατε?
Επειτα σκεφτομαι στο καλο μου να του βαλω και 500 γρ. σιροπακι ωστε να τρεξουν λιγο να αναπληρωσουν τα χαμενα...οσο για το πλαισιο που θα παρω σκεφτομαι να βαλω μεσα ενα αχτιστο.Επειτα κλεινω την 5αρα κυψελη,μολις κανω ολα αυτα,την φορτωνω στο οπελ αστρα-αγροτικο
τα φερνω μεχρι το αλλο σ/κ στο σπιτι μου και το ξανα παω πισω στην αρχικη τους θεση.
ολα αυτα θελω να τακανω αυριο κατα τις 17.30.
περιμενω σκεψεις σας-απαντησεις σας.
Ελπιζω να μην σας μπερδεψα
Υ.Γ. Ολη αυτη η φλασια μου ηρθε πριν καμια ωρα που ειχα βγαλει βολτα τη σκυλα μου...Αν και το συζητησα διεξοδικα μαζι της απαντηση δεν πηρα....απλα κουναγε την ουρα της σαν να συμφωνουσε μαζι μου....βεβαια ειναι και αυτη απειρη οποτε και ειπα να το μοιραστω μαζι σας.