Σε ανάλυση εργαστηρίου φαίνεται αν ο πολτός έχει παραχθεί με τροφοδοσία ή όχι, χωρίς αυτό να επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος.
(Μας το είπανε σε σεμινάριο του Γ.Π.Α. καθώς επίσης κι ένας φίλος που έκανε ανάλυση σε τρία είδη πολτού. [Ο πολτός που έβγαλε ενώ δούλευε η Καστανιά ήταν κορυφαίος όλων] ).
Από προσωπική εμπειρία κατά τη βασιλισσοτροφία εμβολιάζοντας για μάνες σε 2 μελίσσια, τάισα το 1 με σιρόπι και άλλο με μέλι, το αποτέλεσμα ήταν αυτό με το σιρόπι να κάνει πολύ καλά κελιά, το άλλο με το μέλι όμως έκανε τέλεια κελιά. Μεγαλύτερα, πιο ευθυτενή, πιο ανάγλυφα και πιο κίτρινα.