Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Επιθεωρηση Ιανουαριου

Πήγαινε κάτω 
+9
beesbikos
nikmak
sotto
dimitris_nik
newbee
Maikpigasos
psath
pasxos
matteus
13 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

Αριθμός μηνυμάτων : 831

Επιθεωρηση Ιανουαριου  - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Επιθεωρηση Ιανουαριου    Επιθεωρηση Ιανουαριου  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Ιαν 17, 2014 4:51 pm

Γεια σας παιδια, ωραια μερα σημερα. Εκανα επιθεωριση, τα εσφιξα, τα καθαρισα και τα εβαλα τροφες. Τα μελισσια μαζευουν μελι και λιγες γυρες, ειδα και εναν κηφηνα. cheers  Θα μπορουσε καποιος να μου πει τι ακριβως ειναι αυτο το σπυρωτο ασπρο που φαινεται μεσα στα κελια στην φωτογραφια? Αν ειναι γυρες γιατι υπαρχουν και μεσα στο μελι? Επισης τους αφαιρεσα καποια πλαισια για να σφιξουν καλυτερα, τα οποια εχουν καποιες γυρες μελια πανω αν τα αποθηκευσω μεσα σε μια κυψελι στο σπιτι θα εχω προβλημα μεχρι την ανοιξη ?

Επιθεωρηση Ιανουαριου  - Σελίδα 2 <a href=Επιθεωρηση Ιανουαριου  - Σελίδα 2 IMG_1915_zpsa4ade5a7" />
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
staver77
Μέλος
Μέλος
staver77

Αριθμός μηνυμάτων : 66

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Επιθεωρηση Ιανουαριου    Επιθεωρηση Ιανουαριου  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Ιαν 17, 2014 5:29 pm

Μπορεί… να είναι κρυσταλλωμένο μέλι.
Johnniebee
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Johnniebee

Αριθμός μηνυμάτων : 300

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Επιθεωρηση Ιανουαριου    Επιθεωρηση Ιανουαριου  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Ιαν 17, 2014 7:01 pm

staver77 έγραψε:
Μπορεί… να  είναι κρυσταλλωμένο μέλι.

Έτσι μου φαίνεται κι εμένα...
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Επιθεωρηση Ιανουαριου    Επιθεωρηση Ιανουαριου  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Ιαν 17, 2014 7:58 pm

ευχαριστω. cheers 
nikosf13
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 222

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Επιθεωρηση Ιανουαριου    Επιθεωρηση Ιανουαριου  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Ιαν 18, 2014 12:26 am

Ναι κρυσταλλωμενο μελι ειναι μην αγχωνεσαι!
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

Αριθμός μηνυμάτων : 1393

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Επιθεωρηση Ιανουαριου    Επιθεωρηση Ιανουαριου  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιαν 19, 2014 12:07 am

Γενικος και σε εμενα τα πραγματα πανε παραδοξος καλα(φτου φτου μην τα ματιασω).
Τελος Νοεμβρη ειχα σχεδον καταλαβει οτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ,σχεδον απιθανο,θα την εβγαζε το μελισσακι μου μεχρι την ανοιξη.Θυμιζω οτι εχω μονο ενα μελισσακι που το εβαλα μπρος προς τελος Ιουνιου(τοτε τελειωσα τα πρωτα σεμιναρια).
Επειτα απο πολλους λαθους χειρισμους,απο πολλες λαθος συμβουλες και καποιες σωστες,εφτασα αρχες Νοεμβρη να εχω πλυθησμο 1 πλαισιου...και εαν...απεκτησα πολυ και βαρβατο κηροσκορο(αν και ειχα αφησει 3 πλαισια) και ειδα και λιγο βαροα(ισως καποιοι να θυμαστε σχετικο τοπικ μου).
Μετα απο συμβουλες εμπειρου φιλου μελισσοκομου,εβγαλα την κυψελη,εβαλα 5αρα αφησα μεσα μονο 2 πλαισια χωρισα το κυψελιδιο στη μεση με πλαισιο κοντρα πλακε.
Εβαλα τροφη...και πλεον...
εχω πλυθησμο σχεδον 2 πλαισιων..και...,στις 3 απο τις 4 πλευρες των πλαισιων εχω γονο,σφραγισμενο και ασφραγιστο, που καλυπτει τα 2/3 της καθε πλευρας των πλαισιων.εχω αρκετη γυρη,πολυ τριφυλι,και μελια.Ο κηροσκορος εξαφανιστηκε και βαροα δεν εχω πια.
Απλα σκεφτομαι ειναι ολα αυτο φυσιολογικο?
Δηλαδη ο καιρος ετσι οπως ειναι κατα ποσο ευνοει τον σωστο κυκλο των μελισσων?
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Επιθεωρηση Ιανουαριου    Επιθεωρηση Ιανουαριου  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιαν 19, 2014 1:52 am

Ωραια αν και οι δυσκολοι μηνες ειναι ο φλεβαρης και ο μαρτης, οπου τα μελισσια ειναι καταπονημενα λογω μη αλλαγης πλυθησμου και τα αποθεματα τροφης τελειωνουν. Ο καιρος μπορει να τα ευνοησε αλλα δεν εριξε βροχες ουτε χιονι ακομα, με συνεπεια να ερθει το καλοκαιρι και να κραζουμε παλι οτι ειναι μαπα χρονια κτλπ.

Επιθεωρηση Ιανουαριου
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
 Παρόμοια θέματα
-
» Απρόσεκτη επιθεώρηση
» επιθεωρηση μελισσιων..!!!!!
» Επιθεωρηση και αποριες...
» Η πρώτη επιθεωρηση
» μελισσοκομικη επιθεωρηση - τηλέφωνα κλπ

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Οι αρχάριοι... τα νέα παιδιά-
Μετάβαση σε: