| Νεος στα μελια! | |
|
+10thymus monarchis kosmas mikesideris andreasmark vasilis74 ethnic69 pointerst thodoris981 akis_chatzi 14 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
akis_chatzi Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 18
| Θέμα: Νεος στα μελια! Σαβ Δεκ 07, 2013 10:42 pm | |
| Καλησπερα σε ολους , ειμαι ο Ακης 42 ετων απο την Αθηνα και το τελευταιο διαστημα εχω αρχισει και διαβαζω στο ιντερνετ αλλα και σε βιβλια σχετικα με τα μελισσια . Ο σκοπος που θελω να ασχοληθω ειναι καθαρα για χομπυ και για μια αλλη μορφη διασκεδασης. Σκεφτομαι να αγορασω το πρωτο μου μελισσι αρχες ανοιξης οπως συνιστουν οι περισσοτεροι και να ξεκινησω δειλα δειλα τα πρωτα μου βηματα στον υπεροχο κοσμο των μελισσων. Ελπιζω η βοηθεια σας εδω μεσα να ειναι για εμενα χρυσαφι
Ευχαριστω προκαταβολικα Ακης | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Σαβ Δεκ 07, 2013 11:44 pm | |
| | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Σαβ Δεκ 07, 2013 11:56 pm | |
| Καλησπέρα,είσαι σε καλό δρόμο.Με αγάπη και γνώση μπορείς να κάνεις θαύματα. | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Κυρ Δεκ 08, 2013 2:34 pm | |
| Προς το παρον θα εισαι νεος στα μελισσια , και αργοτερα στα μελια Σιυ ευχομαι καλη δυναμη και υπομονη , και ολα θα ερθουν !!! | |
|
| |
vasilis74 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 60
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Κυρ Δεκ 08, 2013 5:14 pm | |
| - ethnic69 έγραψε:
- Προς το παρον θα εισαι νεος στα μελισσια , και αργοτερα στα μελια
+1 Σωστός, άλλο έχω μελίσσια και άλλο έβγαλα και μέλι Καλώς ήρθες Άκη, καλή αρχή! ΥΓ: μην πάρεις ένα την άνοιξη, καλά είναι να ξεκινήσεις με δυο παραφυάδες... | |
|
| |
andreasmark Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 32
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Κυρ Δεκ 08, 2013 9:10 pm | |
| | |
|
| |
mikesideris Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 87
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Τρι Δεκ 10, 2013 1:13 pm | |
| Καλή αρχή, αλλα 2 μελισσάκια είναι λίγα πολύ λίγα που λέει και η διαφήμηση κάνε τα 3-4 αν σε πέρνει οικονομικά. | |
|
| |
akis_chatzi Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Τρι Δεκ 10, 2013 5:49 pm | |
| Μωρε και 5 και 10 να τα κανω αλλα ειπα για αρχη να ξεκινησω με ενα γιατι ειμαι παντελος ασχετος | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Τρι Δεκ 10, 2013 6:59 pm | |
| Το ενα μονο του ειναι δε βολευει σε χειρισμους. 2+ | |
|
| |
akis_chatzi Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Τρι Δεκ 10, 2013 9:26 pm | |
| τι ενοεις με τους χειρισμους? | |
|
| |
mikesideris Μέλος
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Τετ Δεκ 11, 2013 8:47 am | |
| Θα συμφωνήσω με τον kosmas και η λογική είναι ότι αν δεν πάει καλά το ένα δεν θα μπορείς να το βοηθήσεις πχ περνώντας 1 πλαίσιο γόνου από το άλλο που πάει καλά ή και αλλαγή θέσης για να το βοηθήσεις με τις συλλέκτριες του δυνατού. Στο κάτω κάτω αν δεν σου πάει καλά το ένα θα απογοητευθείς και θα νομίζεις ότι κάτι λάθος κάνεις . Ενώ με περισσότερα έχεις περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρεις αφού θα έχεις εναλακτικές, άσε που ο χρόνος που θα χρειαστείς και τα έξοδα θα είναι ελάχιστα αυξημένα γιατί τα ποιο πολλά θα είναι βενζίνες πήγαινε έλα. | |
|
| |
akis_chatzi Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Τετ Δεκ 11, 2013 11:41 pm | |
| οκ ρε παιδια αλλα για εμενα που ειμαι τελειως ασχετος 2 μηπως ειναι πολλα?
| |
|
| |
mikesideris Μέλος
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Πεμ Δεκ 12, 2013 12:40 pm | |
| Έχω φίλους που ξεκινήσαμε μαζί και μετά απο λίγο τα παράτησαν. Όλοι είχαν κάτι κοινό δεν ήταν ερωτευμένοι με τις μέλισσες π.χ ο ένας ήθελε αγνό μέλι για να το τρωει ο ίδιος , ο άλλος το έκανε για τα χρήματα. Τα συπτώματα: Αν δεις ότι σου αρέσει να διαβάζεις συνεχώς για τις μέλισσες και θες κάθε λεπτό να είσαι κοντά σε μία κυψέλη (εγώ έχω πάντα μία στην ταράτσα) και τέλος αν έχεις συνηδητοποιήσει ότι για τουλάχιστον 5 χρόνια θα δίνεις συνεχώς χρήματα χωρίς να πέρνεις εκτός ίσως απο το μέλι σου. Τότε οκ είσαι στον σωστό δρόμο και μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά. | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Πεμ Δεκ 12, 2013 12:54 pm | |
| - mikesideris έγραψε:
- Αν δεις ότι σου αρέσει να διαβάζεις συνεχώς για τις μέλισσες και θες κάθε λεπτό να είσαι κοντά σε μία κυψέλη (εγώ έχω πάντα μία στην ταράτσα) και τέλος αν έχεις συνηδητοποιήσει ότι για τουλάχιστον 5 χρόνια θα δίνεις συνεχώς χρήματα χωρίς να πέρνεις εκτός ίσως απο το μέλι σου. Τότε οκ είσαι στον σωστό δρόμο και μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά.
Σωστός!!! | |
|
| |
akis_chatzi Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Πεμ Δεκ 12, 2013 6:09 pm | |
| μεχρι στιγμης συνεχεια διαβαζω για να μπορεσω να καταλαβω ορισμενα πραγματα,το βασικο για εμενα ειναι απασχοληση και οχι το κερδος το μονο κερδος που θελω ειναι να βλεπω οτι οι κοποι μου δεν πηγαν χαμενοι και πηρα εστω και ενα βαζακι μελι | |
|
| |
thymus Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 26
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Παρ Δεκ 13, 2013 8:45 pm | |
| Καλησπέρα και καλή αρχη! Και... Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός... Θα σε συμβούλευα τα παρακάτω: 1. Να προσεξεις αρκετά απο που θα αγορασεις τα πρώτα σου μελισσια και σε τι κατάσταση θα είναι ( πληθυσμός,Γόνος,Βασίλισσα, χρωματισμος πλαισίων) να κοιτάξεις δλδ με μια ματια αν υπαρχει αρκετοσ πλυθησμος ωστε να καλυπτει τα πλαισια που θα περιεχει η κυψελη που θα αγορασεις, οι μελισσες να ειναι οι περισσοτερες χνουδωτες (νεες) και να προσεξεις αν εχουν πανω τους βαρροα η αν υπαρχουν μελισσες με τσαλακωμενα φτερα. Η εμφάνιση του γονου θα πρεπει να είναι συμπαγης χωρις πολλά διάσπαρτα κενά, και θα πρέπει να υπάρχει γόνος όλων των ηλικιών(αυγά-προνυμφες-σφραγισμενος γόνος ), η ποσότητα των πλαισίων γονου είναι αρκετά σημαντική και θα πρέπει να το προσεξεις. Την βασίλισσα θα πρέπει να του ζητήσεις να στην δείξει (γιατί εσύ θα δυσκολευτεις την πρώτη φορά όπως όλοι μας.) και αυτή θα πρέπει να έχει χνουδι, ακέραια φτερά. Οι κηρηθρες που θα περιέχουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να μην είναι μαύρες (είναι φορείς ασθενειών και έχουν πιο στενά κελιά), θα πρέπει δλδ τουλάχιστον να βλέπεις το φως του Ηλιου μέσα απο αυτές. Τέλος πολυ σημαντικό είναι να δεις πλαισια με γυρη (οχι γυαλιστερη να έχει δλδ ματ χρωμα δείγμα ότι οι μελισσες τρέφονται απο αυτήν ή την συλλέγουν τώρα) και μέλι.
2. Να διαβάζεις όσο μπορείς και να ρωτάς συναδέλφους για προβλήματα που θα συναντήσεις και δεν είσαι σίγουρος για το τι πρέπει να κανείς, όμως προσοχή σε αυτό να τα φιλτραρεις και να ακολουθείς το ένστικτο σου!(βασικό χαρακτηριστικό της μέλισσας)
3.Μην βλέπεις το λάθος σαν αποτυχία αλλά σαν ευκαιρία να βελτιωθεις και να μάθεις κάτι καλύτερα.
4. Να σέβεσαι την μέλισσα και να είσαι σίγουρος ότι θα σε σεβαστεί και αυτή (προσοχή στα φάρμακα και στις τροφές! )
Καλή επιτυχία. | |
|
| |
akis_chatzi Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Σαβ Δεκ 14, 2013 9:58 am | |
| | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Δευ Δεκ 23, 2013 12:48 am | |
| ακη καλησπερα που μενεις στην Αθηνα αν επιτρεπετε? | |
|
| |
akis_chatzi Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Δευ Δεκ 23, 2013 8:26 am | |
| Καλημερα Μπαμπη μενω Αγια Παρασκευη | |
|
| |
gio Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 105
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Πεμ Μαρ 27, 2014 4:38 pm | |
| Ακη τελικα τι εκανες? προχωρησες ή τα παρατησες? Ειμαι ενας νεο και εγω που θελω να αρχισω με τα πρωτα μου 3 μελισσακι (ή παραφυαδες?) | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Πεμ Μαρ 27, 2014 4:57 pm | |
| Νεος μελισσοκομος και εγω, μια συμβουλη ισως να κανω και λαθος. Οταν καποιος ξεκιναει απο το 0 χωρις πολλες γνωσες κτλπ γνωμη μου ειναι να αγορασει 3 10αρια μελισσια. Ετσι εκανα και εγω γιατι εστω και λαθος χειρισμους να κανει θα του μεινει το μελισσι και ισως να τα καταφερει και το χειμωνα ενω με την παραφυαδα αν δεν καταφερει να την αναπτυξει καλα μεχρι τοτε θα υπαρξει προβλημα. Επισης αν εχει και καποιον μελισσοκομο να του δειχνει μπορει να τα χωρισει και να εχει 6 εστω και 2 να χαθουν απο αυτα παλι κερδισμενος θα ειναι.
καλη τυχη | |
|
| |
lamaki Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 22
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Πεμ Μαρ 27, 2014 7:36 pm | |
| καλως ηρθες και γω εκει γυρω στον υμηττο ειμαι.ελπιζω να συναντηθουμε καποτε | |
|
| |
gio Μέλος
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Παρ Μαρ 28, 2014 4:19 pm | |
| - matteus έγραψε:
- Νεος μελισσοκομος και εγω, μια συμβουλη ισως να κανω και λαθος. Οταν καποιος ξεκιναει απο το 0 χωρις πολλες γνωσες κτλπ γνωμη μου ειναι να αγορασει 3 10αρια μελισσια. Ετσι εκανα και εγω γιατι εστω και λαθος χειρισμους να κανει θα του μεινει το μελισσι και ισως να τα καταφερει και το χειμωνα ενω με την παραφυαδα αν δεν καταφερει να την αναπτυξει καλα μεχρι τοτε θα υπαρξει προβλημα. Επισης αν εχει και καποιον μελισσοκομο να του δειχνει μπορει να τα χωρισει και να εχει 6 εστω και 2 να χαθουν απο αυτα παλι κερδισμενος θα ειναι.
καλη τυχη Ευχαριστω πολυ. Εχεις νομιζω δικιο για τα μελισσια.Για 3 λεω και εγω.Τι αλλο να προσεξω? Πιστευεις οτι αν παρω απο κατασκευστει κυψελες μαζι με τα μελισσια θα ειναι σωστο. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Παρ Μαρ 28, 2014 4:48 pm | |
| - gio έγραψε:
- matteus έγραψε:
- Νεος μελισσοκομος και εγω, μια συμβουλη ισως να κανω και λαθος. Οταν καποιος ξεκιναει απο το 0 χωρις πολλες γνωσες κτλπ γνωμη μου ειναι να αγορασει 3 10αρια μελισσια. Ετσι εκανα και εγω γιατι εστω και λαθος χειρισμους να κανει θα του μεινει το μελισσι και ισως να τα καταφερει και το χειμωνα ενω με την παραφυαδα αν δεν καταφερει να την αναπτυξει καλα μεχρι τοτε θα υπαρξει προβλημα. Επισης αν εχει και καποιον μελισσοκομο να του δειχνει μπορει να τα χωρισει και να εχει 6 εστω και 2 να χαθουν απο αυτα παλι κερδισμενος θα ειναι.
καλη τυχη Ευχαριστω πολυ. Εχεις νομιζω δικιο για τα μελισσια.Για 3 λεω και εγω.Τι αλλο να προσεξω? Πιστευεις οτι αν παρω απο κατασκευστει κυψελες μαζι με τα μελισσια θα ειναι σωστο. Τι εννοεις απο κατασκευαστη? Απο εκει που θα παρεις τις κυψελες να διαλεξεις απο καποια αγγελια? Συνηθως πουλανε παραφυαδες (5ρακια),περυσι ηταν κακη χρονια οποτε ισως δυσκολευτεις να βρεις 10αρια. Ειτε 5αρια ειτε 10αρια παρεις να προσεξεις να ειναι γεματη η κυψελη απο μελισσες. Αν τα παρεις και τελη Απριλιου μεσα Μαιου θα πρεπει να ειναι τιγκα και να εχουν απο 4 γονους τα 5αρια και 5-7 γονους τα 10αρια. Αμα ψαξεις στο φορουμ θα βρεις σχετικα ποστς με το τι να προσεξεις κτλπ. Θα χρειαστεις και 15 τελαρα αχτιστα να τους τα δινεις σιγα σιγα να τα χτιζουν. Καλη τυχη. | |
|
| |
gio Μέλος
| Θέμα: Απ: Νεος στα μελια! Παρ Μαρ 28, 2014 10:57 pm | |
| Λεω οτι εδω στην περιοχη μου ..θεσσαλια υπαρχουν δυο-τρεις κατασκευαστες κυψελων...δεν ξερω αν μπορω να αναφερω ονοματα...που λενε οτι ενας απο αυτους εχει πολυ καλες (ως κατασκευη).Απο εκει λεω να τα αγορασω ολα.Ευχαριστω για τις πληροφοριες | |
|
| |
| Νεος στα μελια! | |
|