| Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες | |
|
+5sotto beezy stakriv pointerst manospsari 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
manospsari Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 76
| Θέμα: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Δευ Δεκ 02, 2013 3:28 pm | |
| Καλησπέρα παίδες θελω τήν βοήθεια σας πήρα απο έναν φιλο μου κατι παρατημένες κυψέλες που τις ειχε στην αποθηκη του,απο τον πεθερο του τότε που ειχε κυψέλες δεν ξερω ποσο παλιές ειναι τι μπορώ να κανω για να τις φτιάξω παραθέτω και φωτο να τις δείτε,τι διαδικασία πρεπει να ακολουθήσω λεω να δοκιμάσω να τις φτιάξω τα ξύλα τους φαίνονται καλά ακόμα εχουν βεβαία τρύπες από σαράκι... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Δευ Δεκ 02, 2013 4:07 pm | |
| Δεν τις βλέπω και σε άσχημη κατάσταση.Τρίψε στην αρχή καλά,μετά πέρνα όπου έχει τρύπες κτλ ξυλόστοκο,μετά ξανατρύψε και τέλος για ασφάλεια πέρνα ένα λινέλαιο από μέσα και απ'έξω αν θες κάνε ένα βάψιμο. | |
|
| |
stakriv Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 34
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Δευ Δεκ 02, 2013 5:43 pm | |
| δεν έχουν τρύπες απο σαράκι, από κυρόσκορο έχουν.. τις είχε παρατήσει με κεριά μέσα και ο κυρόσκορος έφαγε ακόμα και το ξύλο.. εγώ στην θέση σου θα τις έτριβα καλά να φύγει η μπογία, στοκάρισμα - λινέλαιο - βελατούρα και μετά λαδομπογία νερού. Έχουν τα παλία καπάκια ή τυπου αυστραλίας? | |
|
| |
manospsari Μέλος
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Δευ Δεκ 02, 2013 6:30 pm | |
| όχι τα παλιά έχουν και δεν έχουν και πάτους.. | |
|
| |
beezy Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 340
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Δευ Δεκ 02, 2013 10:01 pm | |
| Δεν είναι και τόσο χάλια... έρχονται στα ίσα τους. Ότι έγραψαν οι προλαλήσαντες με τη διαφορά ότι πριν απ΄όλα αυτά, εγώ θα τους έκανα πρωτίστως μια απολύμανση με φλόγιστρο. | |
|
| |
manospsari Μέλος
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Δευ Δεκ 02, 2013 10:04 pm | |
| | |
|
| |
stakriv Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Τρι Δεκ 03, 2013 11:24 am | |
| Για εμένα τα παλιά καπάκια είναι καλύτερα (έχεις τα μέσα καπάκια?).. Πάρε πάτους και καλύτερα ας είναι με σίτα. Άντε καλή δουλεία. | |
|
| |
manospsari Μέλος
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Τρι Δεκ 03, 2013 11:59 am | |
| ναι τα έχω και είναι σε πολύ καλή κατάσταση,να τα χρησιμοποιησω?? | |
|
| |
manospsari Μέλος
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Τετ Δεκ 04, 2013 9:42 pm | |
| παιδιά να κάνω άλλη μια ερώτηση?από μέσα να στοκάρω κανονικά?μερικές που είναι γεμάτα τρύπες να στοκάρω παντού? | |
|
| |
sotto Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 77
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Πεμ Δεκ 05, 2013 5:58 pm | |
| - manospsari έγραψε:
- παιδιά να κάνω άλλη μια ερώτηση?από μέσα να στοκάρω κανονικά?μερικές που είναι γεμάτα τρύπες να στοκάρω παντού?
Οχι δεν εχει αναγκη περασετες μονο με φλογιστρο. | |
|
| |
stakriv Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Πεμ Δεκ 05, 2013 7:52 pm | |
| αν χρειαστεί κέτι, ξέρουν αυτές θα στο προπολίσουν... περασέ το με φλόγιστρο.. καλά ομως χαράμαδες σχισμές επέμενε λίγο παραπάνω.. | |
|
| |
vaskon Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 4
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Σαβ Δεκ 14, 2013 11:04 pm | |
| - manospsari έγραψε:
- Καλησπέρα παίδες θελω τήν βοήθεια σας πήρα απο έναν φιλο μου κατι παρατημένες κυψέλες που τις ειχε στην αποθηκη του,απο τον πεθερο του τότε που ειχε κυψέλες δεν ξερω ποσο παλιές ειναι τι μπορώ να κανω για να τις φτιάξω παραθέτω και φωτο να τις δείτε,τι διαδικασία πρεπει να ακολουθήσω λεω να δοκιμάσω να τις φτιάξω τα ξύλα τους φαίνονται καλά ακόμα εχουν βεβαία τρύπες από σαράκι...
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Στην θέση σου θα τις έβραζα σε νερό με λίγη καυστική ποτάσα, θα αποστειρόνονταν, και θα έφευγαν όλα τα κατάλοιπα μπογιάς. Θα έμενε σκέτο ξύλο. Μετά, αφού στέγνωναν θα προχωρούσα στα επόμενα βήματα. | |
|
| |
stevebee06 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 129
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Δευ Δεκ 16, 2013 9:58 am | |
| Συμφωνώ με του δύο τελευταίους προλαλλίσαντες και έχω να προσθέσω μόνο, όταν τις περάσεις με φλόγιστρο και τις στρίψεις να κάνεις διάλυμα 3:1 νερού - χλωρίνης και να τις περάσεις. Στην συνέχεια πολύ καλό ξέβγαλμα, στέγνωμα και πολύ καλό αστάρωμα με μίνιο της Χρωτέξ. Ακολουθεί το βάψιμο με ότι σκεύασμα επιθυμείς. Βλέπε για περισσότερα [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] , & [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
Γιώργος-Κόρινθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 107
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Δευ Δεκ 16, 2013 4:47 pm | |
| - stevebee06 έγραψε:
- Συμφωνώ με του δύο τελευταίους προλαλλίσαντες και έχω να προσθέσω μόνο, όταν τις περάσεις με φλόγιστρο και τις στρίψεις να κάνεις διάλυμα 3:1 νερού - χλωρίνης και να τις περάσεις. Στην συνέχεια πολύ καλό ξέβγαλμα, στέγνωμα και πολύ καλό αστάρωμα με μίνιο της Χρωτέξ. Ακολουθεί το βάψιμο με ότι σκεύασμα επιθυμείς. Βλέπε για περισσότερα [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] , & [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Με επιφύλαξη αλλα νομίζω πώς το σωστό είναι 1 μέρος νερό και 6 χλωρίνη.Θα ψάξω στις σημειώσεις μου για να σιγουρευτώ. | |
|
| |
manospsari Μέλος
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Δευ Δεκ 16, 2013 6:38 pm | |
| εχαριστω πολυ για τις πληροφοριες αφου ελιωσα στο τριψιμο και αφού πέρασα λινέλαιο και ξυλόκολλα και μετα παλι τρίψιμο,βελατουρα και ριπουλινη νερού δυο χέρια έγιναν έτσι...... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]ακούω προτάσεις για χρώματα... υπάρχουν και οι φώτο όπως ηταν παλιά!!! πάντως σας ευχαριστώ πολύ όλους σας με βοηθήσατε πολυ.... | |
|
| |
manospsari Μέλος
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Δευ Ιαν 20, 2014 6:31 pm | |
| Ηρθανε και οι πατοι τελειωσαμε επιτελους μετα τις 10 του μαρτη θα παρουμε και τις κοπελιες ανυπομονω!!!! | |
|
| |
manospsari Μέλος
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Τρι Ιαν 28, 2014 2:49 pm | |
| | |
|
| |
dimitris_nik Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 14
| Θέμα: Απ: Boηθεια με πολύ παλιές κυψελες Τρι Ιαν 28, 2014 4:20 pm | |
| | |