| Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; | |
|
+5beespyros sourlis1 gmakhs kourounios vaso9 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; Πεμ Οκτ 25, 2012 1:43 pm | |
| Παρατηρησα σε φώτο οτι κυψελες επάνω σε τρέιλο δεν κοιτανε ολες προς μια κατευθυνση (οι πορτες) προφανως ετσι ταιριαζανε στην μεταφορα... δεν πρεπει να κοιταζουν προς μια μερια; δεν ξερω ρωταω !!! | |
|
| |
kourounios Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 6
| Θέμα: Απ: Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; Πεμ Οκτ 25, 2012 1:49 pm | |
| Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι καλό θα ταν να απαντήσει. Προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι. Ναι τα μελισσια έχουν προανατολιστεί έτσι ώστε να χωράνε - ταιριάζουν. | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 431
| Θέμα: Απ: Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; Πεμ Οκτ 25, 2012 1:59 pm | |
| από όσο ξέρω δεν έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά . | |
|
| |
sourlis1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 93
| Θέμα: Απ: Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; Πεμ Οκτ 25, 2012 2:23 pm | |
| αποτι μου εχουν πει πρεπι να εινε καθετεσ προσ τησ ροδεσ αλιοσ σε 1 φρεναρισμα με την μετακινισι τον πλεσιον μεσα τα εχεισ απολιεσ σε μελισακια. ( και παλι σιγνομι για την ορθογραφια ) | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; Πεμ Οκτ 25, 2012 6:22 pm | |
| Ίσος αλλα αν είναι γεμάτες οι κυψέλες δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα (ποτε δεν κάνουμε μεταφορά χωρίς να είναι γεμάτες έστω και με άδεια πλαίσια )*έχω κάνει και χωρίς και δεν έγινε τίποτα αλλα ποτε δεν ξέρεις" | |
|
| |
beespyros Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 294
| Θέμα: Απ: Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; Παρ Οκτ 26, 2012 8:21 am | |
| Ρε παιδια το θεμα ειναι απλο, αν δεν εχεις τις πορτες προς.... την πορτα του τρειλερ, η το αντιθετο, τοτε το τρειλερ θα δουλευει σαν μελιτοεξαγωγεας γιατι οι περισσοτερες κινησεις των αυτοκινητων ειναι εμπρος και πισω δεδομενου οτι ξερεις τι μεραφερεις και πας σιγα στις στροφες. ΠΑΝΤΑ τα πλαισια παραλλιλα ως προς την κινηση του οχηματος. | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; Παρ Οκτ 26, 2012 12:28 pm | |
| - beespyros έγραψε:
- Ρε παιδια το θεμα ειναι απλο, αν δεν εχεις τις πορτες προς.... την πορτα του τρειλερ, η το αντιθετο, τοτε το τρειλερ θα δουλευει σαν μελιτοεξαγωγεας γιατι οι περισσοτερες κινησεις των αυτοκινητων ειναι εμπρος και πισω δεδομενου οτι ξερεις τι μεραφερεις και πας σιγα στις στροφες. ΠΑΝΤΑ τα πλαισια παραλλιλα ως προς την κινηση του οχηματος.
όχι αν σκεφτείς ότι πριν μεταφέρουμε τις κυψέλες μας έχουμε τρυγήσει η είναι άδειες και προορίζονται προς κάποια ανθοφορία τότε δεν υπάρχει τέτοιο ρίσκο όπως αν η κυψέλη είναι γεμάτη (και ειδικά αν έχουν κολλήσει οι μέλισσες και τα πλαίσια) δεν υπάρχει κανεις κίνδυνος η οδήγηση σιγά σιγά επιβάλλεται ειδικά στα αγροτικά που σηκώνεις ύψος . | |
|
| |
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; Παρ Οκτ 26, 2012 1:09 pm | |
| Δηλαδή αν πάω στη καστανιά για να δυναμώσω, ή αν έχω παραφυάδες 3-4 πλαισίων? Θα έχω τρυγήσει? Ο κανόνας είναι τα πλαίσια παράλληλα με η φορά κίνησης. Εγώ δεν το ρισκάρω να τα βάλω κάθετα. Εσείς? | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; Παρ Οκτ 26, 2012 1:47 pm | |
| Mα πριν τις μεταφέρεις θα τις γεμίσεις για την μεταφορά | |
|
| |
softnm Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 41
| Θέμα: Απ: Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; Παρ Οκτ 26, 2012 1:52 pm | |
| Γεμάτες ή άδειες ή μισές, δεν έχει σημασία. Πάντα παράλληλα με την κίνηση, και αν δεν είναι γεμάτες, α) συμπληρώνουμε έστω και κενά πλαίσια για να μην έχουν κενο ή β) σταθεροποιούμε τα υπάρχοντα (κάποιοι βάζουν ένα μικρό καρφί στο τελευταίο)
Εγώ κάνω το α. | |
|
| |
beesbikos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 95
| Θέμα: Απ: Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; Παρ Οκτ 26, 2012 4:05 pm | |
| Ναι ρε παιδιά αυτό είναι απο τα πρώτα που μαθαίνει κάποιος στη νομαδική μελισσοκομία.Πάντα τα κουτιά παράλληλα με τη φορά της κίνησης. | |
|
| |
jokey Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 188
| Θέμα: Απ: Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; Παρ Οκτ 26, 2012 11:24 pm | |
| σαν μια λύση καθαρά ανάγκης όταν επιβάλετε μεταφορά και δεν υπάρχουν καρφάκια ή πλαίσια μπορείτε να βάλετε από ένα μικρό κομμάτι κερί στο τελευταίο πλαίσιο και από τις 2 μεριές να το κρατήσει κάπως | |
|
| |
beespyros Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 294
| Θέμα: Απ: Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; Σαβ Οκτ 27, 2012 12:15 pm | |
| Οταν λεμε οτι το αυτοκινητο λειτουργει ως μελιτοεξαγωγεας δεν πρεπει να πηγαινει το μυαλο μας μονο στο μελι. Ετσι οπως βγαινει το μελι βγαινει και ο ασφραγιστος γονος και οι γυρες. Αν δεν θελετε να δειτε στον πατο μπολικα αυγουλακια και γυρες και σκουλικακια τοτε παραλληλα και μονο παραλληλα. | |
|
| |
| Έχει σημασία το που κοιτάζει η κυψέλη στην μεταφορά; | |
|