|
| σκουλικι | |
| | Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: σκουλικι Τρι Οκτ 29, 2013 2:53 am | |
| σε σημερινη μου επιθεωρηση ανακαλυψα 4 τετοια σκουλικια... ΠΡΟΣΟΧΗ ΥΠΑΡχΟΥΝ ΦΩΤΟ ΑΛΛΑ ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ!![Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]ενημερωνω οτι η κυψελη(10αρα) εχει μεσα 3 πλαισια με καλο γονο στο πλαισιο ν.2(και απο τις 2 πλευρες) και καλο γονο απο την μια πλευρα του ν.1 και ν.3 (αυτες που βλεπουν το ν.2). Επισης η κυψελη μετα το ν.3 εχει χοντρο φενιζολ ως τελειωμα της. Ετσι η κυψελη ειναι περιπου 1 μηνα τωρα.Πριν 15 μερες ειχα καθαρισει πολυ καλα τον πατο της κυψελης,αυτη την φορα και παλι βρηκα σκουπιδακια (κατι σαν πιο χοντρη σκονη). Αυτα τα σκουπιδακια ηταν κατωαπο το πλαισιο ν.1 και στην γωνια της κυψελης και μεσα σε αυτα(που ειχαν κανει..ας πουμε λοφακι) βρηκα 2 σκουλικια...ενα ακομα στο πατο και ενα πανω ξυλο του πλαισιου. Τα σκοτωσα ολα,οσο και αν εψαξα δεν ειδα κατι περιεργο στα κερια... ειναι κηροσκορος???αν οχι τι ειναι? ευχαριστω πολυ | |
| | | KENTRI Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 291
| Θέμα: Απ: σκουλικι Τρι Οκτ 29, 2013 10:38 am | |
| κυροσκοος ειναι, ασε στις κυψελες οσα πλαισια μπορουν να πατησουν οι μελισσες, οχι περισσοτερα, και θα καθαρισουν οι μελισσες τον κυροσκορο. Και αν η κυψελη εχει μεσα φελιζολ τοτε θα εχει μερος να κρυβεται ο κυροσκορος καλυτερα βγαλτο και βαλτο κοντα στο χειμωνα ή μην το βαζεις καθολου, εξαλου δεν κανει και πολα πραματα αυτο. | |
| | | mpampis13 BeeForce
| Θέμα: Απ: σκουλικι Τρι Οκτ 29, 2013 1:59 pm | |
| 3 πλαισια εχω αφησει και στα 3 εχω γονο πλεον.μπορω να αφαιρεσω κ αλλο? Ναι φενιζολ,χοντρο μαλιστα,το εχω βαλει μετα το πλαισιο ν.3 για να μαζεψω την κυψελη,10αρα ειναι. Οποτε να βαλω ενα πλαισιο ξυλινο για τελειωμα κ να βγαλω το φενιζολ? | |
| | | KENTRI Μέλος
| Θέμα: Απ: σκουλικι Τρι Οκτ 29, 2013 2:46 pm | |
| Πρεπει να δεις ποσο πλυθησμο εχεις, αν εχεις 2 με 3 γονους, σιγουρα το μελισι θα ειναι γυρω στα 5 πλαισια και πανω σε πλυθησμο. Αφηνεις οσα πλαισια πλυθησμου εχει. Επειδη ο κυροσκορος κρυβεται μεσα στην κυψελη, πρεπει να αλλαξεις κυψελη αν εχεις, να την καψεις με το φλογιστρο. Στο φελιζολ σιγουρα θα κρυβονται εκει κυροσκοροι και θα εχουν κανει και αυγα, γιαυτο πρπεινα το βγαλεις να το καθαρισεις και αυτο. εδω ενα βιντεο για τον κυροσκορο απο το Ελληκικο Μελι [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
| | | mpampis13 BeeForce
| Θέμα: Απ: σκουλικι Τρι Οκτ 29, 2013 6:03 pm | |
| τοτε απο πλαισια ειμαι οκ...οσο για την κυψελη..που να κρυφτουν,η κυψελη ειναι καινουργια 4 μηνων ειναι...που μπορει να κρυφτουν?δεν εχει σκασιματα η κοψιματα πουθενα. | |
| | | KENTRI Μέλος
| Θέμα: Απ: σκουλικι Τετ Οκτ 30, 2013 7:16 pm | |
| Δεν εχει σημασια παλια ή καινουρια κυψελη , οι κυροσκοροι βρηκαν ευνοικες συνθηκες και εκαναν φωλιες και υπαρχει καποια εξαρση. Η αλλαγη κυψελης χρειαζεται για να φυγουν ολες οι φωλιες , που μπορει να βρισκονται αναμεσα στο κενο στα πλαισιακαι στην κυψελη, και σε ενα αυλακι που θπαρχει στα πλαγια για να ακουμπανε τα πλαισια κλπ.
| |
| | | mpampis13 BeeForce
| Θέμα: Απ: σκουλικι Τετ Οκτ 30, 2013 9:17 pm | |
| ok φιλαρακι θα γινει και αυτο αμεσα να εισαι καλα. | |
| | | | σκουλικι | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
|
e-mail: melissologia@gmail.com
|
Wherever you are in the world… enjoy your bees!!! | |
|