| πλαισια με μελι στο ψυγειο...σωστο η λαθος??? | |
|
+4ΚΑΝΑΡΗΣ βελουχι mamani mpampis13 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: πλαισια με μελι στο ψυγειο...σωστο η λαθος??? Παρ Σεπ 20, 2013 1:26 am | |
| Σκεφτηκα πολυ για το αν θα βαλω το νιμα αυτο στους μελισσοκομικους χειρισμους ή εδω. Τελικα μια και εψαξα πολυ και στις δυο κατηγοριες πουθενα δεν ειδα καθαρες απαντησεις στο προβλημα μου και επειδη μια τετοια απορια συνηθως-αν οχι παντα-ανηκει σε νεο μελισσοκομο την εβαλα εδω. Σημερα λογο του οτι το μελισσακι μου εχει πολυ μελι και πολλα πλαισια για να πατανε(ενω ο πλυθησμος επεσε) εβγαλα αυτα που ειχαν το λιγοτερο μελι και γυρες. Προσοχη απο τα 6 πλαισια 4 ειχαν μελια παντου..μαλον το υπερβολικο ταισμα μου εκοψε και την βασιλισσα. Πηρα λοιπον 2 πλαισια που σφραγισμενη ειναι το 40-50 %της εκτασης τους. Τι κανω με αυτα....προς το παρων τα εχω τυλιξει με διαφανεια και τα εχω στη ψυξη... ερωτηση αντεχουν ετσι ωστε να κρατηθουν για χειμωνιατικο φαγακι? αξιζουν να κρατηθουν για χειμωνιατικο φαγακι?? | |
|
| |
mamani Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 31
| Θέμα: πλαισια με μελι στο ψυγειο...σωστο η λαθος??? Παρ Σεπ 20, 2013 1:55 pm | |
| Νομίζω πως θα ηταν καλύτερα στην κατάψυξη. Εκεί δεν παθαίνουν τίποτε και μπορείς και να τα τρυγήσεις αργότερα αν θέλεις ή τα δώσεις πίσω στο μελίσσι όταν θα πεινάει(αφού αποψυχθούν, κάτι που γίνεται πολύ γρήγορα). Στο ψυγείο το μέλι σφίγγει πολύ και μπορεί να πάρει και υγρασία. | |
|
| |
βελουχι Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 144
| Θέμα: Απ: πλαισια με μελι στο ψυγειο...σωστο η λαθος??? Παρ Σεπ 20, 2013 5:27 pm | |
| Kαι στο ψυγειο αμα τα βαλεις τυλιγμενα με μια μεμβρανη για τροφιμα μια χαρα ειναι το σφραγισμενο μελι δεν νομιζω να βαζει υγρασια,,ετσι και αλλιως θα το ριξεις στα κοριτσια σου για ξεχειμωνιασμα,οποτε μια χαρα θα ειναι και στο ψυγειο | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
| Θέμα: Απ: πλαισια με μελι στο ψυγειο...σωστο η λαθος??? Σαβ Σεπ 21, 2013 12:45 am | |
| τα εβαλα με μεβρανη στη ψυξη,ετσι και αλλιως θα ξαναμπουνε... ελπιζω να μην παρει υγρασια.. | |
|
| |
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: πλαισια με μελι στο ψυγειο...σωστο η λαθος??? Κυρ Σεπ 22, 2013 1:35 pm | |
| Γιατί να μην πάρει υγρασία? Πως το εξασφαλίζεις? Αρκεί η μεμβράνη? | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
| Θέμα: Απ: πλαισια με μελι στο ψυγειο...σωστο η λαθος??? Δευ Σεπ 23, 2013 1:44 am | |
| να σου πω την αληθεια αυτη ηταν και ειναι η απορια μου.Για αυτο και ανοιξα αυτο το νημα. Σκευτομαι ομως οτι η μβρανη αν κλεισει πολυ καλα,κλεινει αεροστεγος οτι βρισκετε μεσα της..οποτε και ελπιζω να μην δημιουργηθει υγρασια...ελπιζω | |
|
| |
AngelsGR Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7
| Θέμα: Απ: πλαισια με μελι στο ψυγειο...σωστο η λαθος??? Τρι Σεπ 24, 2013 2:02 pm | |
| αν βαλλεις πλαισια στην καταψυξη, μετα για να τα δωσεις πισω στα μελισσια θα πρεπει να τα αφησεις καποιες ωρες για να επανελθουν σε θερμοκρασια δωματιου? Θα πρεπει να κανεις κατι αλλο?? | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: πλαισια με μελι στο ψυγειο...σωστο η λαθος??? Τετ Οκτ 02, 2013 3:52 pm | |
| Το ιδιο ισχυει και για πλαισια με γυρη , καταψυξη ;;;;; | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: πλαισια με μελι στο ψυγειο...σωστο η λαθος??? Πεμ Οκτ 03, 2013 2:19 am | |
| Έχετε ξεκινήσει λάθος αγαπητοί συνάδελφοι...τα ψυγεία -κατ' αρχάς- είναι σχεδιασμένα ν' αφαιρούν την εμπεριεχόμενη υγρασία από τον θάλαμο συντήρησης και κατάψυξης. Δηλαδή, άμα βάλουμε μία φρέσκια φραντζόλα ψωμί και δεν τη τυλίξουμε με πλαστικό θα πάρουμε παξιμάδια σε μερικές μέρες....το ίδιο και στην κατάψυξη. Το πρόβλημα είναι οι μυρωδιές....κοιτάξτε να είναι απόλυτα καθαρό και να μην έχετε φρέσκιες τροφές μέσα (λαχανικά, ψάρια κλπ) γιατί το κερί "ρουφάει".....τα υπόλοιπα είναι ΟΚ. | |
|
| |
KENTRI Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 291
| Θέμα: Απ: πλαισια με μελι στο ψυγειο...σωστο η λαθος??? Πεμ Οκτ 03, 2013 11:00 am | |
| Τα ψυγεια αφαιρουν την υγρασια, ετσι και αλλιως τα πλαισια δεν εχουν υγρασια, αλλα το θεμα ειναι καθε φορα που ανοιγεις την πορτα του καθεται πανω στο πλαισιο υγρασια αν ειναι εκταθειμενο, αλλα και οταν το βγαλεις θα γινει μουσκεμα καθως θα ειναι παγωμενο. Αρα λοιπον το πλαισιο ,απο πριν σε καποια σακουλα, και μετα να μπει στο ψυγειο. Εξασφαλιζεις ετσι και τις μυρωδιες, που αν προκειται να δοθει στο μελισι το πλαισιο αυτο για τροφοδωσια, δεν ειναι προβλημα οι μυρωδιες. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
| Θέμα: Απ: πλαισια με μελι στο ψυγειο...σωστο η λαθος??? Παρ Οκτ 04, 2013 1:48 am | |
| ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις | |
|
| |
| πλαισια με μελι στο ψυγειο...σωστο η λαθος??? | |
|