ο συμπιεστης δημιουργει χαμηλοτερη πιεση απο αυτην του ατμοσφαιρικου αερα στο βαζο και ετσι για αναπληρωθει το κενο αυτο ειναι αναγκασμενος ο αερας να περασει μεσα απο τον δευτερο σωληνα παρασυροντας ετσι τον πολτο, και με αυτον τον τροπο δουλευει.
Δεν περναει ο πολτος μεσα απο τον συμπιεστη, ουτε ερχεται σε επαφη μα καποιο εξαρτημα του. Ο πολτος θα μεινει μεσα στο γιαλινο βαζο, και ο συμιεστης μονο ρουφαει, δεν στελνει κατι προς το βαζο.
Ετσι νομιζω οτι ειναι ασφαλης η χρηση του για την δουλεια αυτη.
Η ελαιοπαγιδα του συμπιεστη χρισιμευει στο να μην πανε λαδια στα εμβολα γιατι δεν θα μπορεσει να τα συμπιεσει , αφου τα υγρα ειναι ασυμπιεστα και θα χαλασει. Γιαυτο λενε οτι αν παραλαβεις ψυγειο να το βαλεις σε λειτουργια μετα απο 24 ωρες ετσι ωστε να κατσουν τα υγρα.