| Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο | |
|
+8ΚΑΝΑΡΗΣ karnet kosmas toadstul mpampis13 KENTRI nikosf13 wasp13 12 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
wasp13 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 28
| Θέμα: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Πεμ Ιουλ 25, 2013 8:48 pm | |
| | |
|
| |
nikosf13 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 222
| |
| |
KENTRI Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 291
| Θέμα: Απ: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Πεμ Ιουλ 25, 2013 11:52 pm | |
| Αν ειχες βαλει κυροπανο δεν θα ειχαν χτίσει. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Παρ Ιουλ 26, 2013 12:57 am | |
| ουαου εντυπωσιακο...συμφωνω παρτα σπιτι για μελακι. | |
|
| |
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Παρ Ιουλ 26, 2013 7:53 am | |
| - KENTRI έγραψε:
- Αν ειχες βαλει κυροπανο δεν θα ειχαν χτίσει.
Κυροπανο...??? άλλο τι θα ακούσουμε μέσα στο κατακαλόκαιρο!!! Φίλε μου Κεντρί εσύ αυτήν την στιγμή στα μελίσσια σου (αν έχεις) έχεις κυροπανα αυτήν την στιγμή? | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
| Θέμα: Απ: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Παρ Ιουλ 26, 2013 9:54 am | |
| Μη σου φαινεται περιεργο. Στο σεμιναριο μας ειχαν πει οτι το κυροπανο ειναι πιο χρησιμο το καλοκαιρι απο το χειμωνα. Ο ενας λογος ηταν αυτος. | |
|
| |
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Παρ Ιουλ 26, 2013 10:28 am | |
| Θα κάνω ακριβός την ίδια ερώτηση που έκανα και ποιο πάνω!! Φίλε μου Kosmas εσύ αυτή την στιγμή που μιλάμε έχεις στα μελίσσια(αν έχεις μελίσσια) σου κυροπανα?? Θα ήθελα παρακαλώ πολύ μια ειλικρινή απάντηση. Όλα αυτά εντελώς φιλικά και πάνω από όλα συζήτηση κάνουμε. | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Απ: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Παρ Ιουλ 26, 2013 2:37 pm | |
| Γιατί τέτοια αντίδραση ? Σου φαίνεται αδιανόητο ? Οι κυψέλες κατά την γνώμη μου χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες αυτή την εποχή, με αεριζόμενο πάτο ή όχι. Όταν ο πάτος είναι 100% αεριζόμενος οι θύρες εξαερισμού στο καπάκι μένουν κλειστές χειμώνα - καλοκαίρι. Αν είναι κηρόπανο, νάιλον, τσουβάλια ή ότι άλλο φανταστεί κάποιος δεν παίζει ρόλο. Η ουσία είναι τα ρεύματα αέρα και τίποτα άλλο. Παρόλα αυτά επειδή και εγώ ως Θωμάς, είμαι δύσπιστος , καταγράφω με logger τις θερμοκρασίες - υγρασίες σε διάφορες διατάξεις κυψέλης. Αν προκύψει κάτι χρήσιμο θα το δημοσιεύσω. | |
|
| |
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Παρ Ιουλ 26, 2013 2:40 pm | |
| @ toadstul Αντί να διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου, κάνε ένα πείραμα σε 2 ισοδύναμα μελίσσια σου. | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
| Θέμα: Απ: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Παρ Ιουλ 26, 2013 4:31 pm | |
| Εμενα με ξενιζει η διατυπωση. Εδω διαφωνουν επιστημονες για πιο απλα θεματα και εμεις διερωτομαστε αν εχουμε μελισσια με τοση σιγουρια για τα λεγομενα μας. Δεν ειμαστε σιγουρα ουτε μεγαλοι παραγωγοι ουτε καν γνωστες , αλλα θα ηθελα περισσοτερη αυτοσυγκρατηση του εγωισμου. Επισημανα οτι μας συμβουλεψαν στο σεμιναριο του ΙΓΕ και οχι προσωπικη αποψη αυθαιρετα. Φιλικα | |
|
| |
βελουχι Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 144
| Θέμα: Απ: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Παρ Ιουλ 26, 2013 11:17 pm | |
| Φιλε toadstul πολυ αστοχο το [αν εχεις μελισσια] λες να μην εχουν και μπαινουν εδω αντι να πανε να πιουν κανα καφε στο καφενειο,δεν νομιζω,ουτε εξυπνοι το πεξανε οι δασκαλοι στο ΙΓΕ λενε οτι και το καλοκαιρι βαζουμε κηροπανο αλλα τι να ξερουν αυτοι[αν εχουν μελισσια και αυτοι] μερικοι μελισσοκομοι τα εχουν και το καλοκαιρι,,και αλλοι δεν βαζουν ουτε το χειμωνα,εγω πχ δεν τα βαζω το καλοκαιρι,αλλα αυτο δεν παει να πει οτι ειμαι πιο μαγκας απο αυτους που τα βαζουν ο καθε ενας κανει αυτο που νομιζει σωστο[αν εχει μελισσια] αν δεν εχει παει στο καφενειο η για ψαρεμα,αλλα σιγουρα δεν γραφει σε μελισσοκομικο φορουμ
Εντελως φιλικα συζητηση κανουμε
Έχει επεξεργασθεί από τον/την βελουχι στις Παρ Ιουλ 26, 2013 11:34 pm, 1 φορά | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Παρ Ιουλ 26, 2013 11:33 pm | |
| Φιλε βελουχι εγραψες χαχαχαχαχ πολυ καλο... και εμενα αυτο το (αν εχεις μελισσια) καπως μου εκατσε.Μου θυμιζει το ``εχω παιξει μπαλα εγω και ξερω`` που λεει και ο Βαιμακης χαχαχαχ | |
|
| |
KENTRI Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 291
| Θέμα: Απ: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Παρ Ιουλ 26, 2013 11:36 pm | |
| - toadstul έγραψε:
- KENTRI έγραψε:
- Αν ειχες βαλει κυροπανο δεν θα ειχαν χτίσει.
Κυροπανο...??? άλλο τι θα ακούσουμε μέσα στο κατακαλόκαιρο!!! Φίλε μου Κεντρί εσύ αυτήν την στιγμή στα μελίσσια σου (αν έχεις) έχεις κυροπανα αυτήν την στιγμή? Για να ειμαι μελος σε αυτο το φορουμ και να διαβαζω και να γραφω εχω μελισσια φιλε. Απλα εσυ για να το θετεις ετσι, εσυ μπορει να εισαι που να μην εχεις, ή αν εχεις εχεις να μαθεις ακομα πολλα για τις μελισες , οπος και εγω , αλλα το να μην ξερεις κατι και πρωτη φορα να το ακους απο καποιον, δεν σημαινει οτι ο αλος δεν εχει μελισσια. Εχω σε μερικα μεγαλα μελισσια κυροπανο. σε οσα δεν εχω εχουν βαλει πολυ προπολη στο πανω μερος για να ενοσουν τα πλαισια, και να περιοροσουν την οροφη. Μπορω να βαλω και ενα βιντεο απο μελισι με κυροπανο τωρα το καλοκαιρι, θα το τραβηξω σε μια απο τις επομενες μερες και θα επανελθω, θα δειται κυροπανο σε μεγαλο μελισι και σε μικρο, και θα διαπιστωσεται και εσεις οτι το μικρο μελισι (παραφυαδα 5 πλαισιων) διατηρει περισσοτερο γονο απο τις αλες παραφυαδες που δεν εχουν το πανι. | |
|
| |
Φώτης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 158
| Θέμα: Απ: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Σαβ Ιουλ 27, 2013 11:39 pm | |
| Θα σας πω κι εγώ την γνώμη μου. Το κηρόπανο εξυπηρετεί σε ένα πράγμα. Να μειώνει τον όγκο του αέρα στην γονοφωλιά με αποτέλεσμα να μπορούν οι μέλισσες να κρατήσουν σταθερή την θερμοκρασία. Εννοείται ότι και το καλοκαίρι χρειάζοντε τα κηρόπανα. Αρκετοί φίλοι βάζουν κηρόπανα μόνο το καλοκαίρι και άλλοι δεν τα βγάζουν καθόλου. Ο λόγος που τα βάζουν το καλοκαίρι είναι ότι σε μελίσσια που δεν είχαν κηρόπανο, σε μεγάλες ζέστες έλειωναν τα κεριά. Οι μέλισσες μπορούν να ζεστάνουν ή να κρυώσουν τον χώρο τους ανάλογα τις ανάγκες τους. Είναι ευκολότερο να το κάνουν σε μικρότερο χώρο. Και αν ρωτήσεις και μένα..... όχι . δεν έχω κηρόπανα στα μελίσσια μου αλλά έχω σκοπό να τους βάλω το φθινόπωρο. Δεν τους έβαλα ακόμα λόγω κόστους. Είχα άλλες υποχρεώσεις. | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Κυρ Ιουλ 28, 2013 11:38 am | |
| Κηρόπανα μπαίνουν και το καλοκαίρι και το χειμώνα.Είναι καθαρά δική σου επιλογή τι θα κάνεις.Το ότι είναι ένα κομάτι πανι δεν σημαίνει ότι δρα σαν κουβέρτα και ότι μπαίνει μόνο το χειμώνα.. | |
|
| |
πετροςμελ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 35
| Θέμα: Απ: Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο Κυρ Ιουλ 28, 2013 10:37 pm | |
| διαβαστε κανα βιβλιο και αφηστε τους εγωισμους και τις ξερολες pier-jan-prost μελισσοκομια.ο ανθροπος εχει κανει μελετες για την ποσοτητα του γονου με κηροπανο η χωρις κηροπανο. θελει κηροπανο χειμωνα καλοκαιρι.καλησπερα σας. | |
|
| |
| Χτίσιμο στο καπάκι - χρήση κηρόπανο | |
|