| Παραφυαδες η για μελι????? | |
|
+5Γιώργος-Κόρινθος jokey pointerst Vasilis. conina 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
conina Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 36
| Θέμα: Παραφυαδες η για μελι????? Δευ Ιουλ 22, 2013 3:34 pm | |
| καλησπερα σε ολους!!! Οπως εχω ξαναγραψει ειμαι νεα στο χωρο!Εχω λοιπον δυο μελισσια εδω και 4 μηνες περιπου.Εκανα ενα τρυγο σε ενα νησι που τα ειχα και πηρα λιγο μελι. Πλεον ομως τα εχω στο Ξυλοκαστρο και δεν ξερω τι ειναι καλύτερο να τα κανω 4 παραφυάδες και να τα δυναμώσω για του χρονου η να παω γαι το πευκο και να παρω καποιο μελι πιθανον?Θα μου πει καποιος να τα αφησω οπως ειναι δυνατα για να βγαλω το χειμωνα ποιο ασφαλες........γενικα θα ηθελα την γνωμη καποιον που γνωριζουν περισσότερα πραγματα!! | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 332
| Θέμα: Απ: Παραφυαδες η για μελι????? Δευ Ιουλ 22, 2013 5:36 pm | |
| Την λύση σε αυτο που ρωτάς θα την βρεις μόνος σου.εσυ θα κρίνεις τι θέλεις απο τα μελίσσια σου.μπορεις να κόψεις Παραφυάδες (μικρες)κ να πας κ στο πευκο να ρίξουν γονους,μπορει να μην κόψεις κ να πας στο πευκο κ να μην δώσει.Τι γονους έχουν τωρα τα μελισσια σου; | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: Παραφυαδες η για μελι????? Δευ Ιουλ 22, 2013 6:00 pm | |
| Αν θες να τα κόψεις,τότε πρέπει να υπολογίσεις ότι πρέπει να βρίσκουν γύρες για να αναπτυχθούν και να μπορέσουν να βγάλουν το χειμώνα.εγώ στην θέση σου θα τα έκοβα την άνοιξη όταν θα έχει καλές ανθοφορίες και με λίγη βοήθεια άνετα θα δυναμώσουν.Οπότε με αυτή τη λογική του χρόνο όταν τα πας σε πεύκο θα είσαι σε καλύτερη μοίρα. | |
|
| |
jokey Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 188
| Θέμα: Απ: Παραφυαδες η για μελι????? Δευ Ιουλ 22, 2013 9:02 pm | |
| έχουν αρκετό χρόνο να δυναμώσουν οι παραφυάδες μέχρι τον χειμώνα αν θέλεις να φτιάξεις νέα σμήνη . Μέχρι και τέλος Σεπτέμβρη θα υπάρχουν κηφήνες στα μέρη σου | |
|
| |
Γιώργος-Κόρινθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 107
| Θέμα: Απ: Παραφυαδες η για μελι????? Τρι Ιουλ 23, 2013 9:46 pm | |
| - conina έγραψε:
- καλησπερα σε ολους!!!
Οπως εχω ξαναγραψει ειμαι νεα στο χωρο!Εχω λοιπον δυο μελισσια εδω και 4 μηνες περιπου.Εκανα ενα τρυγο σε ενα νησι που τα ειχα και πηρα λιγο μελι. Πλεον ομως τα εχω στο Ξυλοκαστρο και δεν ξερω τι ειναι καλύτερο να τα κανω 4 παραφυάδες και να τα δυναμώσω για του χρονου η να παω γαι το πευκο και να παρω καποιο μελι πιθανον?Θα μου πει καποιος να τα αφησω οπως ειναι δυνατα για να βγαλω το χειμωνα ποιο ασφαλες........γενικα θα ηθελα την γνωμη καποιον που γνωριζουν περισσότερα πραγματα!! Αν τα κόψεις καντο περιπου στις πρώτες 10 μέρες του Σεπτέμβρη.Στα μέρη μας ξεκιναει αυτη την εποχη η ακονιζιά που ειναι αξιολογη για να πάρουν τα πάνω τους οι παραφυάδες σου. Τώρα αν επιλέξεις το πεύκο,μολις επιστρέψεις θα πρέπει η να βρείς ρείκια ή να τροφοδοτήσεις μιας και θα είναι σε ψιλοάσχημη κατάσταση... Καλή επιτυχία ότι και αν κάνεις! | |
|
| |
beezy Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 340
| Θέμα: Απ: Παραφυαδες η για μελι????? Τρι Ιουλ 23, 2013 10:05 pm | |
| Άποψη μου να μην τα πας στο πεύκο, ανεξαρτήτως του αν θα τα αφήσεις ως έχουν ή αν θα βγάλεις παραφυάδες. Μιας και είσαι νέα στο χώρο άσε το πεύκο για αργότερα, βάζουν μέλι βέβαια, αλλά θέλει μια α' εμπειρία για τους χειρισμούς μετά από αυτό και αν κάτι πάει στραβά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιζήμιο. Στην θέση σου θα τα άφηνα ως έχουν, να φθάσουν το φθινόπωρο δυνατά για ξεχειμώνιασμα και θα δημιουργούσα παραφυάδες νωρίς την άνοιξη του χρόνου, με αγορασμένες και γονιμοποιημένες βασίλισσες. Θα έχεις έτσι 4 νέα μελισσάκια με καινούργιες και δυνατές μάνες στο ξεκιίνημα της σεζόν και από εκεί και έπειτα σχεδιάζεις τις κινήσεις σου με πολύ γερές βάσεις. | |
|
| |
mpediaditis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 59
| Θέμα: Απ: Παραφυαδες η για μελι????? Τετ Ιουλ 24, 2013 12:43 am | |
| καλησπέρα παιδιά και εγώ είμαι νέος μελισσοκόμος, έχω 2 μελισσάκια και τους πήρα από το θυμάρι λίγο μέλι (5 πλαίσια). σκέφτομαι να τα πάω τέλος του μήνα στο πεύκο σε μελισσοκομείο φίλου παλιού μελισσοκόμου για να δώ και την διαδικασία εκεί. Είμαι σε σκέψη αν όλα πάνε καλά τι να τα κάνω μετά, λέω να τα βοηθήσω με τροφή και μετά να τα σπάσω σε άλλα δύο στα οποία θα αγοράσω και θα βάλω έτοιμη βασίλισσα. τι λέτε ρε παιδιά κάνω καλά ή θα τους δημιουργήσω πρόβλημα. Υπόψιν ότι σκέφτομαι να τα ξεχειμωνιάσω σε μέρος παραλιακό.Ευχαριστώ εκ των προτέρων . | |
|
| |
conina Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 36
| Θέμα: Απ: Παραφυαδες η για μελι????? Τετ Ιουλ 24, 2013 3:34 pm | |
| - beezy έγραψε:
- Άποψη μου να μην τα πας στο πεύκο, ανεξαρτήτως του αν θα τα αφήσεις ως έχουν ή αν θα βγάλεις παραφυάδες. Μιας και είσαι νέα στο χώρο άσε το πεύκο για αργότερα, βάζουν μέλι βέβαια, αλλά θέλει μια α' εμπειρία για τους χειρισμούς μετά από αυτό και αν κάτι πάει στραβά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιζήμιο. Στην θέση σου θα τα άφηνα ως έχουν, να φθάσουν το φθινόπωρο δυνατά για ξεχειμώνιασμα και θα δημιουργούσα παραφυάδες νωρίς την άνοιξη του χρόνου, με αγορασμένες και γονιμοποιημένες βασίλισσες. Θα έχεις έτσι 4 νέα μελισσάκια με καινούργιες και δυνατές μάνες στο ξεκιίνημα της σεζόν και από εκεί και έπειτα σχεδιάζεις τις κινήσεις σου με πολύ γερές βάσεις.
Βρίσκω αρκετά ασφαλής την άποψη σου και πιθανότατα να την ακολουθήσω. Έχω ερώτηση οσο αφορα αυτο για του χρονου. Ποια εποχή να τα κανω παραφυάδες και αν θα προλάβω να τα δυναμώσω ώστε να παρω μελι απο την πορτοκαλιά που γνωρίζω οτι εχω πολυ κοντα μου.Αν γνωριζω καλα η πορτοκαλιά ξεκινάει νωρις την ανοιξη. Ευχαριστώ επίσης όλους από το φόρουμ για τις απαντήσεις τους και για την εμπειρία που παρέχουν. | |
|
| |
Φώτης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 158
| Θέμα: Απ: Παραφυαδες η για μελι????? Τετ Ιουλ 24, 2013 9:38 pm | |
| Αν θέλεις να πας για πορτοκαλιά καλύτερα να κόψεις μετά τον τρύγο. Απλά πρόσεξε τις σμηνουργίες. Χρειάζεται τακτικό έλεγχο για να χαλάς τα βασιλοκέλια. | |
|
| |
beezy Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 340
| Θέμα: Απ: Παραφυαδες η για μελι????? Τετ Ιουλ 24, 2013 9:58 pm | |
| - conina έγραψε:
- beezy έγραψε:
- Άποψη μου να μην τα πας στο πεύκο, ανεξαρτήτως του αν θα τα αφήσεις ως έχουν ή αν θα βγάλεις παραφυάδες. Μιας και είσαι νέα στο χώρο άσε το πεύκο για αργότερα, βάζουν μέλι βέβαια, αλλά θέλει μια α' εμπειρία για τους χειρισμούς μετά από αυτό και αν κάτι πάει στραβά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιζήμιο. Στην θέση σου θα τα άφηνα ως έχουν, να φθάσουν το φθινόπωρο δυνατά για ξεχειμώνιασμα και θα δημιουργούσα παραφυάδες νωρίς την άνοιξη του χρόνου, με αγορασμένες και γονιμοποιημένες βασίλισσες. Θα έχεις έτσι 4 νέα μελισσάκια με καινούργιες και δυνατές μάνες στο ξεκιίνημα της σεζόν και από εκεί και έπειτα σχεδιάζεις τις κινήσεις σου με πολύ γερές βάσεις.
Βρίσκω αρκετά ασφαλής την άποψη σου και πιθανότατα να την ακολουθήσω. Έχω ερώτηση οσο αφορα αυτο για του χρονου. Ποια εποχή να τα κανω παραφυάδες και αν θα προλάβω να τα δυναμώσω ώστε να παρω μελι απο την πορτοκαλιά που γνωρίζω οτι εχω πολυ κοντα μου.Αν γνωριζω καλα η πορτοκαλιά ξεκινάει νωρις την ανοιξη.
Ευχαριστώ επίσης όλους από το φόρουμ για τις απαντήσεις τους και για την εμπειρία που παρέχουν. Συμφωνώ με αυτό που ήδη ειπώθηκε, άστες να φουντώσουν με το προτοκάλι και κόβεις μετά παραφυάδες, αλλά θέλει επιφυλακή με τις σμηνουργίες. Αν θες να πέσεις στα βαθιά, με το που δεις να κατεβάζουν βασιλοκέλια σμηνουργίας, επιλέγεις τα καλύτερα και χωρίζεις παραφυάδες, έτσι γλυτώνεις το έξοδο της αγοράς βασιλισσών και έχεις τις καλύτερες στο είδος τους. | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
| Θέμα: Απ: Παραφυαδες η για μελι????? Πεμ Ιουλ 25, 2013 9:33 am | |
| Απο οσο ξερω παιδια πολυ κοβουν πριν το πορτοκαλι ή μεσα στο πορτοκαλι για να γλιτωσουν σμηνουργιες. Φυσικα μιλαμε για 20αρια. χτιζουν, παιρνουν μελι, και διπλασιαζουν ή ανανεωνουν τις μανες τους με αυτο το τροπο. Λογικα δε παιρνουν τα μεγιστα σε μελι ετσι αλλα γλιτωνουν τις σμηνουργιες που στο πορτοκαλι δινουν και παιρνουν. | |
|
| |
jokey Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 188
| Θέμα: Απ: Παραφυαδες η για μελι????? Πεμ Ιουλ 25, 2013 6:00 pm | |
| για δες αν υπάρχει μελίτωμα στις πορτοκαλιές και λεμονιές αυτή την εποχή γιατί μπορεί να υπάρχει μέλι μπροστά στα μάτια σου τέτοια εποχή . εγώ θα έκοβα παραφυάδες μόλις αρχίσουν και πέφτουν λίγο οι θερμοκρασίες στην αρχή του φθινοπώρου αν τα μελίσσια ήταν τουλάχιστον δεκάρια πριν τη διαίρεση | |
|
| |
| Παραφυαδες η για μελι????? | |
|