Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Το πρωτο μου μικρο σμηνος

Πήγαινε κάτω 
+5
kosmas
Φώτης
pointerst
drakos
mpampis13
9 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

Αριθμός μηνυμάτων : 1393

Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Ιουλ 17, 2013 12:45 pm

οκ θα το αλλαξω σημερα.ευχαριστω πολυ.θα σας βαλω και μια φωτο που θα βγαλω οταν παω.αν μπορει καποιος ας μου πει πως κανω αναρτηση φωτο
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Ιουλ 18, 2013 10:34 pm

Φιλοι μου καλησπερα να σας ρωτησω για μια απορια που εχω.Καθε 2 μερες (απο την περασμενη Πεμπτη) τους βαζω σιροπι 1 προς 1 που ειχαμε πει(περιπου 300γρ).
Υπαρχει περιπτωσει το σιροπι να εξατμιζετε?στην οροφη απο πανω εχω τοποθετηση φενιζολ 5 εκ.
Επισης θα ηθελα να ρωτησω για ποσο καιρο ακομα θα βαζω σιροπι και τελος μια ερωτηση για τον τροφοδοτη οροφης(ειναι ο μαυρος)
τα ασπρα πλαστικα με τις οβαλ τρυπες τι ρολο εχουν,και πρεπει να ειναι και στις δυο πλευρες τοποθετημενα η μονο στην μια,αυτη που λυμνιαζει το σιροπι?
ευχαριστω
pointerst
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
pointerst

Αριθμός μηνυμάτων : 692

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Ιουλ 18, 2013 11:49 pm

σιρόπι πρέπει να δίνεις για 15-20 μέρες και μετά σταματάς για ένα ίσο διάστημα και μετά αν θες ξανααρχίζεις. Για να εξατμηστεί το σιρόπι λογικά πρέπει να αναπτυχθούν θερμοκρασίες πάνω από 100 βαθμούς κελσίου.Λίγο δύσκολο αυτό...γιατί ρωτάς?Το συγκεκριμένο τροφοδότη δεν το ξέρω για να σε βοηθήσω.
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Ιουλ 19, 2013 2:03 am

ρωταω γιατι μου φαινετε λιγο περιεργο(μπορει να κανω κι λαθος) να καταναλωνουν 300γρ σε μια μερα.εκτος και αν ειναι φυσιολογικο,τετοια θερμοκρασια ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ να πιασει το μελισσι οποτε το πινουν??
μια εικονα για να δεις αυτο που εχω ειναι http://www.agrohouse.gr/index.php?MDL=pages&Branch=N_N0000000002_N0000002003_N0000002039_P0000000140
για τα δυο ασπρα πλαινα ρωταω
koutsou
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 6

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Ιουλ 19, 2013 9:20 am

Τα "δυο ασπρα πλαϊνά" που λες, είναι για να εμποδίζουν τις μέλισσες να περνούν μέσα στο δοχείο με το σιρόπι και να πνίγονται. Όταν τις ταϊζεις σιρόπι πρέπει να τα έχεις και τα 2 κουμπωμένα καλά.
Αν τους βάλεις ζυμάρι τότε ή τα βγάζεις (για να περνάνε μέσα) ή ανοίγεις τις 2 στρογγυλές τρύπες που έχει ο τροφοδότης αν θες να περνάνε απευθείας πάνω και να μην πηγαίνουν γυρω γυρω (για τον χειμώνα ενδείκνυται).
Προσοχή όμως, μην ξεχάσεις να ξανακλείσεις τις τρύπες αν ξαναδώσεις σιρόπι, με τις δύο τάπες που σου έδωσαν στο σετ όταν πήρες τον τροφοδότη.
kosmas
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
kosmas

Αριθμός μηνυμάτων : 378

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Ιουλ 19, 2013 10:00 am

Οχι δεν εξατμιζεται το παιρνουν τα λαιμαργα κοριτσια σου...!
pointerst
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
pointerst

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Ιουλ 19, 2013 11:50 am

300ml δεν είναι και καμιά μεγάλη ποσότητα...άνετα την καταναλώνουν μέσα σε ένα βράδι.
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Ιουλ 19, 2013 1:08 pm

ε ρε πιωματα που κανουν...
Οσο για τα πλαινα του τροφοδοτη..
απο την στιγμη που εχω,επιτηδες,ελαφρα κατηφορικη την κυψελη ωστε να λυμνιαζει το σιροπι στην μια μερια κανονικα δεν θα επρεπε να βγαλω το πλαστικο απο την αντιθετη μερια ωστε να εχουν πιο ευκολη προσβαση;αλλωστε δεν μπορουν να πνιγουν λογο της μικρης ποσοτητας.
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιουλ 21, 2013 5:48 pm

πριν απο 2 ωρες γυρισα απο την επιθεωρηση του μικρου  μου μελισσιου.
ξανασφραγισαν γονο,το νεο πλαισιο σιγα σιγα τιο χτιζουν,βρηκα γονο 2 ημερων αλλα και 3.Δεν καταφερα να δω ημερας.
τα πλαισια ειναι αρκετα μαυρα για την απειρια μου κ δεν εχωκαταφερει να δω ακομα.
Επισης δεν καταφερα  βρω την βασιλισσα ανκ εψαξα 2 scratch φορες το καθε πλαισιο.Την αλλη βδομαδα θα την σημαδεψω(αν την βρω χαχαχα).
μια ερωτηση,εχω σε κουβα νερο με ξυλο να επιπλεει ωστε να περνουν τα κοριτσια μου.σημερα για πρωτη φορα ειδα αρκετες σφηγγες και εκεινου του καφε μπουμπουρες που ειναι σαν τεραστιες σφιγγες.σκοτωσα οσους ηρθαν αλλα νομιζω οτι θα   εχω προβλημα.
ειχα δει τα κοριτσια ναπερνουν νερο απο κει,σημερα δεν ειδα ναπλησιαζουν.
αυτο ειναι τυχαιο η εγινε λογοσφιγγων;υπαρχει πιθανοτητα να μην ξανα παρουν απο εκει νερο;
τελος ειχα ελαχιστες γυρες.ζαχαροζυμαρο εχουν ακοματο μισο,σιροπι θα βαλω για μια βδομαδα ακομα,χρειαζετε η γυρεοπιτα;
pointerst
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
pointerst

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιουλ 21, 2013 5:58 pm

πόσα πλαίσια γόνο έχεις?Αν βλέπεις να κουβαλάνε γύρες από έξω δεν χρειάζεται να βάλεις γυρεόπιτα.Με το θέμα του νερου δεν ξέρω να σου πω...και εγώ δοκίμασα αυτό που λες και σχεδον ποτέ δεν έβλεπα μέλισσες.Τώρα έχω βάλει ένα βαρέλι με μια βρύση να σιγο-στάζει και το νερό να πέφτει πάνω σε μια σανίδα.Όποτε και να πάω έχει τουλάχιστον 4-5 μέλισσες.
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Ιουλ 22, 2013 1:04 pm

κοιτα εχω ενα πλαισο,το κεντρικο,με σχετικα καλο γονο και ενα ακομα με γονο μονο στο πολυ πολυ κεντρο του πλαισιου.οσο για τις γυρες....οταν το ειχα παει εκει ειχε γυρες σε κανα δυο πλαισια και μελια.τωρα εχω ελαχιστη και σε ενα μονο πλαισιο.
Οσο για το νερο....μαλον θα κανω το ιδιο με εσενα μια και δεν βλεπω προκοπη με το κουβα...
pointerst
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
pointerst

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Ιουλ 22, 2013 1:25 pm

Ναι ο γόνος σου είναι σχετικά λίγος.Λογικά θα έκοψαν να φέρνουν απ'έξω.Βάλε μια γυρεόπιτα 250 γρ και μόλις τα καταναλώσουν βάλε άλλα τόσα για διάστημα 15 ημερών.Τα ζυμάρια μπορείς να τα αφήσεις μέσα για να τρώνε.Για σταθερό μελισσοκομείο όπως το δικό μου,αυτή η λύση με την βρύση είναι ότι καλύτερο!Παρέχει τρεχούμενο νερό!Αυτό δηλαδή που αγαπάνε οι μέλισσες!
kosmas
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
kosmas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Ιουλ 22, 2013 2:14 pm

3αρι μελισσι με 1 πλαισιο και κατι γονο δεν ειναι λιγο για αυτη την εποχη. Το θεμα ειναι οτι δεν ξερεις αν ειναι της μανας που εχεις... Παραφυαδα πηρες!
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Ιουλ 22, 2013 11:19 pm

Δεν ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ της μανας που πηρα,βαλανε μανα μεσα..απο οτι καταλαβα ειχανε 5-6 δυνατα μελισσια και τα κοψανε σε 15 παραφυαδες...σε αυτα εβαλαν μανες μεσα.
Αλλα για ποιο λογο ρωτας αν ειναι δικια τους η μανα???
kosmas
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
kosmas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Ιουλ 23, 2013 12:16 am

Τιποτα απλα λεω οτι ο γονος δεν ειναι του μελισσιου αντιπροσωπευτικος της εποχης. Ειναι βαλτος ή η μανα τεσπα. Αρα σε νοιαζει ο ανοιχτος γονος που εχεις αν ειναι αρκετος και αν φερνουν γυρη. Γενικα και γυρες να εχει εξω εγω σε ενα 3αρακι θα εβαζα γυρεοπιτα
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Ιουλ 23, 2013 1:05 am

Κοσμα μου δεν νομιζω να φερνουν γυρη μια και οταν τις πηρα μεσα ειχαν πολυ περισσοτερες γυρες απο οτι εχουν τωρα.
Οποτε γυρεοπιτα σιγουρα,απλα εχω ρε παιδια την σκεψη αν ολα αυτα τα προσθετα που βαζουμε,ζαχαροπιτες-γυρεοπιτες,ειναι ας τα πουμε ``αγνα``.
Δεν ξερω....το εχω σκεφτει ακομα και για το σιροπι που εβαλα για αυτο αλλωστε και εφτιαξα μονος μου αμεσως μολις μου ειπατε πως.Κατι που να φτιαξουμε μονοι μας σε γυρεοπιτα δεν υπαρχει?
kosmas
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
kosmas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Ιουλ 23, 2013 9:54 pm

Μπορεις να φτιαξεις υποκαταστατο ή αντικαταστατο γυρης. Το υποκατασταστο εχει φυσικη γυρη μεσα ενω το αντικαταστατο καθολου. Προσωπικα δουλευω το neopol. Ακριβο αλλα το συνιστουν πολλοι. Ο λογος ειναι οτι οι τροφες με φυσικη γυρη ειναι επιφοβες για ασθενειες αφου δεν ξερεις την προλευση της. Φετος που δεν εχεις δικη σου γυρη προτεινω neopol και του χρονου κανε καβατζα γυρη για ζυμαρια.
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Ιουλ 24, 2013 12:23 am

κοσμα μου αν θελεις στειλε μου σε πμ απο που το παιρνεις.
ζαχαροπαστα αφηνω μεσα ετσι?
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Αυγ 02, 2013 1:24 am

φιλοι μου λογο τρελου φορτου υποχρεωσεων,σημερα καταφερα να κατσω να σας γραψω τι με προβληματισε την περασμενη Κυριακη που πηγα να δω τα κοριτσια μου.
πρωτα απο ολα με το που πηγα εκει ειδα αυτη την εικονα
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/9/w5q1.jpg/.
Τριγυρω...κοντα πολυ στη σανιδα πτησης,απο κατω,απο πανω ηταν και πεταγανε 4-5 σκούργοι...αμεσα βγαζοντας την τρομερη σαγιοναρα μου σκοτωσα τους 3 και εδιωξα τους αλλους 2....νομιζω οτι η εικονα(μελισσες στην εισοδο και η μια πανω στην αλλη) αυτη οφειλετε στους σκουργους.
Υπαρχει προβλημα...??θα εχω προβληματα στο μελον η και στο αμεσο παρων?να βαλω σφηγκοπαγιδα(ειτε της κυψελης ειτε και την οικονομικη της μεγαλης φυαλης νερου)?
Τελος χορηγησα γυρεοπιτα και εκοψα πλεον το σιροπι.....βεβαια αν και εκανα φιλοτιμη προσπαθεια δεν καταφερα και παλι να εντοπισω την βασιλισσα skeftome  για δευτερη συνεχομενη φορα(που σε μερες μου κανει 15...) βεβαια ειδα γονο 2 και 3 ημερων και παλι αλλα σε αλλο πλαισιο απο το κεντρικο,στο κεντρικο(που μονο εκει εβλεπα εως και πριν την Κυριακη)δεν υπηρχε καθολου σκουλικι.Βεβαια παιζει να ειχε ημερας αλλα το κερι ειναι τοσο μαυρο που δεν εβλεπα τιποτα.
Μια μικρη ανυσηχια την εχω να σας πω και την αληθεια...αν την Τριτη που θα παω δεν την δω και παλι θα ανυσηχησω αρκετα,αν καταφερω να την πετυχω θα την σημαδεψω πλεον να μην την ψαχνω συνεχως.
Τωρα που καταφερα να σας βαζω και φωτο την επομενη φορα θα σας βαλω και φωτο των πλαισιων.
Τελος μια ακομα ερωτηση,λογο του πανικου που επικρατει στο προγραμμα μου και των πολυ κοντινων διακοπων μου στην πατριδα μου την κρητη,υπαρχει προβλημα αν παρω μια παραφυαδα κατα της 20 του μηνα???θα προλαβω να την κουμανταρω μεχρι το χειμωνα(εννοειτε οτι αν εχει καποιος που να μενει εδω στην Αθηνα για να αγορασω ας στειλει πμ).
ΚΑΝΑΡΗΣ
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
ΚΑΝΑΡΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 450

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Αυγ 02, 2013 11:14 am

Λοιπόν για την επιθεώρηση, εγώ που φοράω γυαλιά πρεσβυωπίας, χρησιμοποιώ 1 νούμερο μεγαλύτερα και τα βλέπω ΟΛΑ.
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Αυγ 02, 2013 1:32 pm

χαχαχα καλο ρε φιλε αλλα δεν εχω πρεσβυωπεια...να παρω φακο μεγενθυτικο;;;
ΚΑΝΑΡΗΣ
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
ΚΑΝΑΡΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 450

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Αυγ 02, 2013 2:18 pm

Δεν το είπα για αστείο. Οταν ξεκίνησα και δεν μπορούσα να δω τα αυγά που έβλεπαν οι άλλοι, κόντεψα να πάθω κατάθλιψη.
Ενώ τώρα oraia 
kosmas
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
kosmas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Αυγ 02, 2013 6:43 pm

Μολις ειδα τη φωτο και πριν διαβασω παρακατω ειπα "εχει σφηκες το παλικαρι". Το παρατηρησες και μονος σου οποτε δε θελει σχολιασμο. Βαλε παγιδες εμενα με αποδεκατιζουν παροτι εχω καθαρισει εκατονταδες.

Ο γονος φαινεται καλυτερα σε σκουροχρωμες κηρηθρες απλα προσπαθησε να βαζεις το πλαισιο σε τετοια κληση ωστε να χτυπανε οι ακτινες του ηλιου στον πατο των κελιων και τοτε θα τα βλεπεις ολα.
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το πρωτο μου μικρο σμηνος   Το πρωτο μου μικρο σμηνος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Αυγ 02, 2013 7:28 pm

αστα κοσμα αστα...αρκετες και ειναι και οι μεγαλες οι εκνευριστηκες...οποτε παγιδες.....
οσο για τα πλαισια τωρα που μου το ειπες μαλον κανω λαθος στον τροπο...απλα την επομενη θα τιναξω και τις μελισσες να το περιεργαστω καλυτερα...αυτη η ^#$##^% η βασιλισσα που διαολο κρυβετε το κερατο μου και δεν την εχω πετυχει??
Οσο για το θεμα με την παραφυαδα πια ειναι η γνωμη σας?

Το πρωτο μου μικρο σμηνος
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
 Παρόμοια θέματα
-
» το πρωτο μου μικρο σμηνος......ορφανο;;;;;
» Νεκρό μικρό μελίσσι
» Σμήνος σε κουφάλα ελιάς
» Συνενωση με αδυναμο σμηνος
» Πρόβλημα με νεαρό σμήνος - δεν γεννάει η βασίλισσα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Οι αρχάριοι... τα νέα παιδιά-
Μετάβαση σε: