Μπορείς να βάλεις το φελιζόλ και εξωτερικά, πάνω από την λαμαρίνα και για βάρος μερικά τούβλα.
parosbees "
Το φελιζόλ κατά την γνώμη μου πρέπει να μπαίνει πάνω ανάμεσα στην λαμαρίνα και στο κόντρα πλακέ."
δεν το κατάλαβα αυτό... το κόντρα πλακέ που είναι??
Αγόρασε πλαίσια και αν μπορείς όλα από τον ίδιο κατασκευαστή... πρόσεξε για ρόζους... και το ξύλο να είναι καλό, όχι π.χ. από λευκάδι.
Η σανίδα πτήσης κατά ορισμένους δεν είναι απαραίτητη
πρέπει όμως οι μέλισσες να μπορούν να βρίσκουν και να προσεγκίζουν εύκολα την είσοδο της φωλιά τους. Οπότε φτιάξε σανίδες προσγήωσης!!! Να είναι τουλάχιστον 4 εκατοστά πλάτος.
Για μένα το καπάκι τύπου Αυστραλίας είναι μάπα... μια απάτη! Δεν προσφέρει τίποτα στο μελίσσι και ακόμα περιμένω κάποιον που είχα μια κουβέντα μαζί του, να μου δείξει φώτο από μελίσσια στην Αυστραλία με τέτοια καπάκια. Θεωρώ απαράδεκτο να πλασάρονται από μαγαζιά κλπ τέτοια καπάκια σε άτομα νέα για τον χώρο και το επιχείρημα να είναι ότι βολεύει τον μελισσοκόμο... το μελίσσι που το βολεύει???
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Τα «Κλασικά» όπως τα έχω βαφτίσει για να τα ξεχωρίζω από τα τύπου «Αυστραλίας» για μένα είναι τα καλύτερα καπάκια.
Οι σίτες που αναφέρεις ... τετράγωνο στεφάνι που έχει σίτα... ονομάζονται
αερισμοί και τοποθετούνται στο μελίσσι την ημέρα της μεταφοράς του για να αερίζεται )μην σκάσει στην μεταφορά... το καπάκι με την λαμαρίνα δηλ. το «Κλασικό» το βγάζουμε στηνμεταφορά. Όλο το υπόλοιπο χρόνο μεταξύ μελισσιού και καπακιού υπάρχει το
εσωτερικό καπάκι ή πλαστίρας όπως ονομάζεται αλλίως. Αυτοί δεν κουμπόνουν. Βρες κάποιον στην περιοχή σου που είχε πριν 15 χρόνια μελίσσια, σίγουρα θα έχει να στα δείξει αλλά τα αναφέρουν και όλα τα βιβλία.