|
| ΑΣΦΑΚΑ , θα παρω μελι ? | |
| | Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
KENTRI Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 291
| Θέμα: ΑΣΦΑΚΑ , θα παρω μελι ? Τρι Απρ 23, 2013 1:12 am | |
| Καλησπέρα, η πλάγια του βουνού φαίνεται από μακρυά κίτρινη, και κιτρινίζει σιγά σιγά, όλο και περισσότερο, όσο περνάνε οι μέρες . Τα μελίσσια μου τα δυνατά είναι 20 άρια περίπου. Ανθίζει η Ασφακα , ξερω οτι εχει πολύ μελί άλλα δεν μπορούν να το συλλέξουν οι μελισες λόγο του ότι χρειάζονται μακρύτερη προβοσκίδα. Άλλοι λένε οτι δίνει πολύ και κάλο μέλι. Έχει πάρει κάποιος μέλι από ασφακα ? Σε έναν θάμνο ανθισμένο κοντά στο μελισσοκομείο μου που κοίταξα δεν είδα καμιά μελισα επάνω του. | |
| | | geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: ΑΣΦΑΚΑ , θα παρω μελι ? Τρι Απρ 23, 2013 10:51 am | |
| Τις κόβουν (πως άραγε με κάποιο τρόπο απ' ότι έχω διαβάσει. Εδώ περιμένω, δεν έχουν ανοίξει ακόμα τελείως.....θα δοκιμάσω όμως. Κανένας γηρεότερος που να ξέρει.......διαβάζει να μας πει? | |
| | | newbee Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| Θέμα: Απ: ΑΣΦΑΚΑ , θα παρω μελι ? Τρι Απρ 23, 2013 11:57 am | |
| Οι μέλισσες την προτιμούν και επισκέπτονται τα άνθη τους, αλλά λόγω του βάθους του κάλυκα Δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν την νεκταροέκκριση.
Μόνο σε ευνοϊκές περιπτώσεις θερμοκρασίας υγρασίας που το νέκταρ ξεχειλίζει την εκμεταλλεύονται.
Κάνουν προσπάθειες να εισέλθουν όσο πιο βαθειά στο άνθος για τη γλυκιά σταγόνα γιʼ αυτό τρίβονται και μαυρίζουν (τσακίζει και φθείρεται το τρίχωμα τους). Ακόμα και όταν πέσει ο ανθός με την πρωινή υγρασία στη βάση του άνθους βρίσκουν νέκταρ.
Το μέλι της ασφάκας είναι λεπτοκρύσταλλο, διαυγές υποκίτρινο με ωραίο άρωμα. Μοναδικό!
* το παραπανω ειναι παρμενο απο " κόκκινη μέλισσα " *θα δοκιμασω φετος να κοψω με ψαλιδακι. | |
| | | karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Απ: ΑΣΦΑΚΑ , θα παρω μελι ? Τρι Απρ 23, 2013 2:18 pm | |
| Και εδώ έχει αρκετή ασφάκα. Προφανώς η γενική λύση δεν είναι το κόψιμο των ανθών αλλά η επιλογή μιας βασίλισσας που τα μικρά της θα έχουν μακριά προβοσκίδα Πρέπει όμως να το δούμε και αλλιώς το ζήτημα. Ευτυχώς που κάποια φυτά δεν μπορούν να τα εκμεταλλευτούν οι μέλισσες. Υπάρχουν και άλλες άγριες μέλισσες να ζήσουν, μην τις ξεχνάμε! Αν σε όλα είχαν να ανταγωνιστούν τις δικές μας μέλισσες θα είχαν χάσει πριν αρχίσει το παιχνίδι! Μη είμαστε φαταούλες | |
| | | KENTRI Μέλος
| Θέμα: Απ: ΑΣΦΑΚΑ , θα παρω μελι ? Τρι Απρ 23, 2013 2:41 pm | |
| Εχω δει κατι αγριομελισες με τεραστια προβοσκιδα και δεν πατανε καν πανω στο ανθος, πετανε πολυ σταθερα πανω του. Επισης πανε απο ανθος σε ανθος πολυ γρηγορα. Ποσο θα ηθελα να βρω την φωλια τους και να παρω την βασιλισα | |
| | | Johnniebee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 300
| Θέμα: Απ: ΑΣΦΑΚΑ , θα παρω μελι ? Κυρ Ιουν 02, 2013 2:53 pm | |
| Ποια ράτσα είναι κατάλληλότερη για εκμετάλλευση της ασφάκας; | |
| | | KENTRI Μέλος
| Θέμα: Απ: ΑΣΦΑΚΑ , θα παρω μελι ? Κυρ Ιουν 02, 2013 3:15 pm | |
| Επειδη εγω ειχα ανοιξει το θεμα, και επειδη, εδω εχει Ασφακα, ο καιρος περασε, η Ασφακα εδωσε οτι ειχε να δωσει, μπορω να πω οτι την εκμεταλευτηκαν τα μελισσια τις ζεστες ωρες της μερας, και τις ζεστες μερες, τοτε το νεκταρ εβγαινε μπροσ τα εξω απο το ανθος και μπορουσαν να το παρουν οι μελισσες. Τοτε ηταν που τιναζα τα πλαισια δοκιμαστικα, και ετρεχε φουλ νεκταρ. Αλλα δεν τρηγησα κατι απο αυτα, γιατι τα μελισσια την ελκμεταλευτηκαν την νεκταροεκρηση αυτη και εκαναν γονους. | |
| | | Johnniebee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 300
| Θέμα: Απ: ΑΣΦΑΚΑ , θα παρω μελι ? Κυρ Ιουν 02, 2013 7:45 pm | |
| Οκ. Ξέρω οτι τελείωσε τώρα αλλα επειδή κι εδώ έχει πολύ ρωτάω ποια ράτσα πιστεύετε οτι είναι καλύτερη για την ασφάκα. | |
| | | Vasilis. Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 332
| Θέμα: Απ: ΑΣΦΑΚΑ , θα παρω μελι ? Κυρ Ιουν 02, 2013 9:36 pm | |
| Φίλε η καυκασια μέλισσα ειναι αυτη που εχει την μεγαλύτερη προβοσκιδα | |
| | | | ΑΣΦΑΚΑ , θα παρω μελι ? | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
|
e-mail: melissologia@gmail.com
|
Wherever you are in the world… enjoy your bees!!! | |
|