| Μικρη βασιλισσα, ειναι προβλημα ? | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
KENTRI Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 291
| Θέμα: Μικρη βασιλισσα, ειναι προβλημα ? Τρι Απρ 16, 2013 3:31 pm | |
| Σε μια παραφυάδα που συμπληρώνει ενα μηνα, απο τοτε που την έφτιαξα. Ηταν 4 πλαίσια με γόνο ημέρας, είχε φτιάξει κελί, αλλα οχι πολυ μεγαλο πιθανος λογο του μικρου πληθυσμού. Σημερα κοίταξα για γονο , αλλα τιποτα, ειδα ομος την βασιλισα, και ηταν πολυ μικρη, αισθητα μικρη, σχεδον σαν μια μελισα, δυσκολεύτηκα ακομη και να την αγνωρισω, την συγκρινα με 10 μελισες, για να πω με σιγουρια οτι βρηκα την βασιλισσα. Επισης ηταν ηρεμη και περπατουσε αργα, σαν να κοιταγε τα κελια να γενησει. Και τα κελια κεντρικα του πλαισιου ηταν καθαρισμενα και γυαλισμενα, τα ειχαν ετοιμασει οι μελισες για γενα. Υπαρχει περιπτωση να ειναι αγωνιμοποιητη γιαυτο ειναι μικρή ή γεννήθηκε μικρή και θα ειναι ετσι, αρα και κακη βασιλισα που θα αντικατασταθει ?
| |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Μικρη βασιλισσα, ειναι προβλημα ? Τρι Απρ 16, 2013 9:07 pm | |
| | |
|
| |
ouranis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 325
| Θέμα: Απ: Μικρη βασιλισσα, ειναι προβλημα ? Τρι Απρ 16, 2013 9:14 pm | |
| κανε λιγο υπομονη το πιθανοτερο να ειναι αγονιμοποιητη το οτι οι μικρες βασιλισσες δεν ειναι καλες παροτι το ακουω συνεχεια στην πραξη δεν ισχυει παντα , εχω μερικες κι εγω και γεννανε σαν παλαβες , δεν ξερω ομως την αντοχη τους στα χρονια επειδη αλλαζω καθε χρονο .λιγη υπομονη πιστευω θα ξεκινησει συντομα ξανακοιταξε το σε 5 μερες και αποφασιζεις | |
|
| |
KENTRI Μέλος
| Θέμα: Απ: Μικρη βασιλισσα, ειναι προβλημα ? Παρ Απρ 19, 2013 12:49 pm | |
| Σε νεότερη σημερινή επιθεώρηση ξανακοίταξα την παραφυάδα, ξαναείδα την βασιλισα, ηταν μικρή όπως την είχα δει και γόνος πουθενά. Την ενόχλησα λίγο με το χέρι και φτερούγισε λίγο και πέταξε περίπου 10 εκατοστά και πήγε στην άλλη πλευρά του πλαισίου. Οι μελισες πάντως δεν την πείραξαν. Μάλλον είναι αγονιμοποιητη, και δεν θέλει ενόχληση ... | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 332
| Θέμα: Απ: Μικρη βασιλισσα, ειναι προβλημα ? Παρ Απρ 19, 2013 2:59 pm | |
| Οσες φορές έχω αγοράσει βασιλισσες βασιλοτροφιας ποτέ δεν έχω δει μεγάλη βασίλισσα.αρα θα έχει να κάνει με την γονιμοποιηση | |
|
| |
jokey Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 188
| Θέμα: Απ: Μικρη βασιλισσα, ειναι προβλημα ? Παρ Απρ 19, 2013 7:00 pm | |
| σε δικές μου φθινοπωρινές βασίλισσες είχα και εγώ την δική σου σκέψη . τα μελισσάκια όμως ξεχειμώνιασαν κανονικά και τώρα την άνοιξη οι συγκεκριμένες είναι ίδιες αν όχι μεγαλύτερες από τις υπόλοιπες . υπομονή χρειάζεται να δεις πως θα πάνε . | |
|
| |
KENTRI Μέλος
| Θέμα: Απ: Μικρη βασιλισσα, ειναι προβλημα ? Παρ Απρ 19, 2013 7:03 pm | |
| Δηλαδή οι νέες βασίλισσες ειναι μικρότερες ? | |
|
| |
jokey Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 188
| Θέμα: Απ: Μικρη βασιλισσα, ειναι προβλημα ? Παρ Απρ 19, 2013 7:07 pm | |
| ναι ιδικά αν είναι αγονιμοποίητες
Έχει επεξεργασθεί από τον/την jokey στις Παρ Απρ 19, 2013 7:12 pm, 1 φορά | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Μικρη βασιλισσα, ειναι προβλημα ? Παρ Απρ 19, 2013 7:11 pm | |
| Απ την αρχη ειχες μικρο βκ οποτε δεν ειναι θεμα γονιμοποιησης. Επιπλεον οταν η βασιλισσα ειναι αγονιμοποιητη δεν ανοιγουμε κυψελη . αν κατα λαθος γινει η αγονιμοποιητη εχει πολυ χαρακτηριστικο ηχο, οποτε κλεινουμε κυψελη και τσεκαρουμε παλι μετα απο λιγες μερες. Αλλιως αγονιμοποιητη ειναι πολυ ευκολο να πεταξει και να την χασουμε . Παντως στην περιπτωση σου πιστευω οτι εχει θεμα εξ αρχης. | |
|
| |
KENTRI Μέλος
| Θέμα: Απ: Μικρη βασιλισσα, ειναι προβλημα ? Παρ Απρ 26, 2013 1:19 pm | |
| Επανέρχομαι στο θέμα για να ενημερώσω οτι σήμερα μετά απο 10 μέρες , έκανα ξανά έλεγχο στο συγκεκριμένο μελισι και είδα γόνο, σε ωραία διάταξη συμπαγής στο κέντρο, και η βασίλισσα, κανονική πλέον σε μέγεθος είχε μαγαλωσει προφανώς ήταν αγονιμοποιητη. | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Μικρη βασιλισσα, ειναι προβλημα ? Παρ Απρ 26, 2013 3:23 pm | |
| Δυστυχώς , και οι μέλισσες είναι γένους θηλυκού , και όπως και οι περισσότερες γυναίκες , μόλις δέσουν τον γάιδαρο τους ναα τα κιλά . Πριν …. Είναι μοντελάκια!!! | |
|
| |
| Μικρη βασιλισσα, ειναι προβλημα ? | |
|